Stugor i Römö, Kongsmark
Destination

Römö, Kongsmark

Römö, Kongsmark

Hyr semesterstuga i Römö, Kongsmark - Boka här

Stuga i Römö, Kongsmark, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Stugorna i Römö, Kongsmark, ligger i natursköna omgivningar, nära fördämningen till fastlandet och den breda badstranden i Lakolk. När ni tillbringar semestern i det populära fritidsområdet Römö, Kongsmark, är ni i närheten av Vadehavet, badstranden vid Nordsjön och aktiviteter för hela familjen.

Område

Kongsmark - semester stugor vid Rømøs bästa vandringsleder. Den natursköna Vadehavsön Rømø bjuder på en av Europas bästa stränder, familjeaktiviteter och mysig östämning. En 10 km lång fördämning förenar Rømø, Vadehavets största ö, med fastlandet. Den härliga naturen, den långa breda sandstranden, Vadehavet, Vesterhavet, den friska havsluften, det rika fågel- och djurlivet, de välbevarade rømøgårdarna och den mysiga stämningen gör Rømø till ett intressant semestermål. Kongsmark ligger nästan mitt på Rømø, på östsidan och c:a 4 km söder om fördämningen. Området är ett naturområde med tallar, och ett otal vandringsstigar tar er genom området. Det finns både inköpsmöjligheter och matserveringar i Kongsmark. Den närmaste större staden är Skærbæk, som ligger 17 km från Kongsmark.

Strande

På västsidan av Rømø ligger en av Europas bästa badstränder, den 15 km långa Lakolk Strand där det finns möjlighet att köra bil helt ned till strandkanten. Den barnvänliga, fina, helt stenfria sandstranden har grunt vatten, sandbotten, klitter och Blå Flagg. Det ovanliga med stranden är, att den är mycket bred - mellan 1,5 och 6 km - vilket inbjuder till strandaktiviteter av alla slag, t ex är kitebuggykörning, drakflygning och vindsurfing mycket populära aktiviteter här. Det är stor skillnad på ebb och flod och två gånger under dygnet ändras vattenståndet markant. Var därför försiktig och parkera inte bilen för nära vattnet.

Natur

Rømø består till 90 % av naturområden med stora hedar och klittplantager, där träd och buskar vittnar om den barska Vesterhavsvinden. Överallt på ön kan ni få uppleva ett rikt bestånd av djur och fåglar. Den nordliga delen av ön är utsatt som fågelskyddsområde för de många vadarfåglarna i Vadehavet. Sälar håller också till här på ön, och de senaste åren har flera kaskelottvalar strandat på Rømø.

Aktiviteter

Den breda stranden lockar till aktiviteter, såsom surfing, drakflygning, kitebuggykörning samt vandrings- och ridturer. Dessutom kan ni pröva på att gå på havsbotten utan att bli blöta, och hitta spännande föremål som tidvattnet har fört med sig. För fritidsfiskaren finns det goda fångstmöjligheter i Rømø Lystfiskerparadis och Renbæk Lystfiskersø vid Skærbæk. På den 920 m långa banan i Skærbæk Go-kart Center kan ni utmana varandra och uppleva fart och spänning. I Skærbæk Fritidscenter finns en simhall med bl.a. vattenrutschbana, trampoliner, varmvattenbassänger och bastu. Golfspelare har möjlighet att prova banorna hos Arrild Golf Club (34 km), Ribe Golf Klub (38 km), Toftlund Golf Club (38 km) och Tønder Golf Klub (48 km). Fina naturupplevelser väntar längs de många cykel- och naturstigarna på ön.

Attraktioner

De vackra gamla Rømøgårdarna, präglar landskapet och är mycket karaktäristiska för ön. Brøns Kyrka är landets största romanska bykyrka från år 1200. Naturcenter Tønnisgård är inrättat i en gammal Rømøgård med halmtak, och visar utställningar om Rømøs natur och kultur. Nationalmuseet Kommandørgården är en totalt restaurerad gård från 1748, som visar det välstånd som kommandørerne tog med sig till Rømø. Rømø Sommerland är en aktivitetspark med 40 olika aktiviteter för hela familjen, bl.a. vattenland och minigolfbana. Rømø Mini Museum i Lakolk berättar om Rømøs natur genom tiderna och tidvattnets inflytande på denna. Rømø är rik på konsthantverkare, och på ön hittar ni flera gallerier, ljusstöperier och keramikverkstäder.

Utflykter

Skærbæk Museum är ett hembygdshistoriskt museum som är inrättat i en f d köpmansgård från 1909. Här illustreras bygdens kultur och historia (17 km). Förflytta er till järnålderns värld i Hjemsted Oldtidspark vid Skærbæk. Centret innefattar bl.a. ett museum, en järnåldersgård, gravar och underjordiska gångar. (18 km). Besök kulturbyn Løgumkloster och gå på upptäcktsfärd i det spännande klostret som uppfördes av munkar på 1100-talet (37 km). Lek viking för en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks äldsta by Ribe, möt bl.a. vikingatidens smeder, pilbågsmakare, vävare, kockar och se deras familjer och hem (38 km). I Tønder kan ni uppleva den mysiga stämningen i Danmarks äldsta handelsstad med de intressanta, historiska museerna och de många bra matställena (48 km).