Stugor i Skärbäk
Destination

Skärbäk

Skärbäk

Hyr semesterstuga i Skärbäk - Boka här

Stuga i Skärbäk, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Här kan ni ha semester i härlig natur vid Vadehav och Vesterhav.

Område

Skærbæk är en livlig och atmosfärfylld by med museer, sevärdheter, aktiviteter, grönområden, många matställen och bra inköpsmöjligheter. Byn är belägen vid Jyllands sydvästkust - direkt vid den 10 km långa fördämningen, som leder över till Rømø. Skærbæk är omgiven av det enastående Vadehavet, våtmarker med ett rikt fågelliv, fält, planteringar och små mysiga lokalsamhällen i det gröna inlandet. De många sevärdheterna, den unika naturen och de allsidiga aktivitetsmöjligheterna gör detta område till en idealisk semesterdestination för fågelentusiaster, fritidsfiskare, naturälskare och familjer med barn.

Strande

Skærbæk är belägen ända ute vid det fågelrika Vadehavet med strandängar, och 19 km härifrån ligger en av Europas skönaste badstränder - den 15 km långa Lakolk Strand på västsidan av Rømø. Här har ni möjlighet att köra bil ända ned till strandkanten. Dock finns det även bilfria områden. Den barnvänliga, fina, helt stenfria sandstranden har grunt vatten, sandbotten, klitter och Blå Flagg. Det ovanliga med stranden är, att den är mycket bred - mellan 1,5 och 6 km - vilket inbjuder till strandaktiviteter av alla slag, t ex är petanque, kitebuggykörning, drakflygning och vindsurfing mycket populära aktiviteter här. Det är stor skillnad på ebb och flod och två gånger under dygnet ändras vattenståndet markant. Var därför försiktig och parkera inte bilen för nära vattnet. 25 km söderut finns en sandbadstrand vid Emmerlev Klev. Här är stranden barnvänlig med sandbotten och grunt vatten. Härifrån har ni dessutom en fantastisk utsikt över Vadehavet och öarna Sild och Rømø.

Natur

Skærbæk är omgiven av natursköna områden i form av Vadehavet med marskland, strandängar, stora våtmarker och ett rikt fågelliv samt en frodig natur innanför kusten med hedlandskap, skogar, planteringar, sjöar, åar, åkrar och betande djur. Det särpräglade naturlandskapet med marsklandet och Vadehavet finns inte någon annanstans i världen. Se marsklandet till fots eller på cykel och bli fascinerade av den barska men otroligt fågel- och djurrika naturen. Ofta kan ni få se sälar, som uppehåller sig i de västligaste delarna av Vadehavet. Bakom Vadehavets diken, omedelbart söder om Skærbæk, ligger Ballum Enge, och här kan ni stöta på svanar, gäss och vipor. Varje vår och höst kan ni också ha turen att få vara med om det oförglömliga fenomenet 'svart sol'. En miljon starar samlas kort före solnedgången och uppför ett drama på himlen. På Rømø, på den andra sidan av den 10 km långa fördämningen, kan ni uppleva hedområden, klitplantager, en enastående bred sandbadstrand samt ett rikt djurliv.

Aktiviteter

På den 920 m långa utomhusbanan i Skærbæk Go-kart Center kan ni utmana varandra och uppleva fart och spänning. Skærbæk Fritidscenter innefattar ett bowlingcenter, skjutbanor, lekrum, bollbanor samt en simhall med bl.a. vattenrutschbana, trampoliner, varmvattenbassänger och bastu. Från Naturcenter Tønnisgård på Rømø kan ni delta i en mängd guidade naturturer året om. Det finns flera natursköna golfbanor i Sønderjylland, bl.a. i Arrild (17 km), Ribe (22 km), Toftlund (24 km) och Tønder (27 km), som bjuder på utmaningar för både nybörjare och tränade. Skærbæks belägenhet vid Vadehavet, åar och sjöar ger goda betingelser för fritidsfiskare. På Rømø inbjuder den breda Lakolk Strand till aktiviteter, såsom att bada, sola, spela boll, surfa, flyga med drake, köra kitebuggy samt vandrings- och ridturer. Dessutom kan ni prova att gå på havsbottnen och hitta spännande saker som tidvattnet tagit med sig.

Attraktioner

Skærbæk Museum är ett hembyggdshistoriskt museum, som är inrättat i en före detta köpmansgård från 1909. Här illustreras traktens kultur och historia. Galerie Erz är etablerad i en gammal jägmästarbostad på huvudvägen och visar olika utställningar med målningar, teckningar och foton. Förflytta er in i järnålderns värld i temaparken Hjemsted Oldtidspark vid Skærbæk. Centret rymmer bl.a. ett museum, en järnåldersgård, gravar och underjordiska gångar. Här kan ni se hur man levde under järnåldern (2 km). Upplev de gamla Trøjborg Slottsruiner vid Bredebro, där det sägs att tidigare ägare spökar om natten (12 km). Besök Rømø med Europas bredaste sandstrand, härligt vatten, charmiga halmtakstäckta Rømøgårdar, mysig östämning och många sevärdheter, som t ex Rømø Mini Museum, Naturcenter Tønnisgård, Nationalmuseet Kommandørgården och Rømø Sommerland (15 km). Besök kulturbyn Løgumkloster med det spännande klostret som uppfördes av munkar på 1100-talet (18 km).

Utflykter

Lek viking för en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks äldsta by Ribe, möt bl.a. vikingatidens smeder, pilbågsmakare, vävare, kockar och se deras familjer och hem (22 km). I Tønder kan ni uppleva den mysiga stämningen i Danmarks äldsta handelsstad med de intressanta, historiska museerna och de många bra matställena (27 km). Højer Mølle- och Marskmuseum huserar i Danmarks största holländska väderkvarn och visar en utställning om stormflod och livet i marsklandet (30 km). Den gamla medeltids- och renässansslottskyrkan i Møgeltønder (30 km) och slottsparken kring Schackenborg är också värda ett besök. LEGOLAND, 'Den sjoveste legeplads for hele familien', bjuder på 50 aktiviteter, fart, spänning, riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (90 km).