Stugor i Nr. Vium
Destination

Nr. Vium

Nr. Vium

Hyr semesterstuga i Nr. Vium - Boka här

Stuga i Nr. Vium, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Den trevliga byn Nr. Vium omges av Mittjyllands underbara, rekreativa natur

Område

I Nr. Vium får ni uppleva vacker natur, lugn och ro, frisk luft och massor av plats för att bedriva aktiviteter på. Den lilla byn ligger ca. 30 km öster om Ringkøbing Fjord. Nr. Vium är omgiven av vackra och frodiga landskap med åkermarker, naturområden, skogar, sjöar och Vorgod å, som flyter förbi byn. Området är ett passande semestermål för sportfiskare och andra, som njuter av att få vara i naturen. Det går att handla dagligvaror i området men 26 km härifrån finns också affärer i Herning, med nöjen, restauranger och sevärdheter (26 km).

Strande

Det finns ingen badstrand i Nr. Vium, men om ni vill bada, kan ni åka till Ringkøbing Fjord och njuta av det grunda, lugna vattnet (30 km). Västerhavet ligger omkring 40 km väster ut och har långa, fina sandstränder med sanddyner och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och bra förhållande på stränderna).

Natur

Den vackra Vorgod å rinner precis förbi Nr. Vium, som för övrigt är omgiven av frodiga åkermarker, odlingar, skogar, grönområden och sjöar. I Bjørnslev Plantage strax sydöst om Nr. Vium kan ni se några imponerande formationer av landskapet, som bildades under istiden av smältvatten för många år sedan. Där kan ni följa några av vandringslederna i det vackra området.

Aktiviteter

Området är passande för sportfiskare, som här kan fiska ostört i natursköna omgivningar. I Vorgod å finns backöring, regnbågsöring, gädda och ål. Sjön Kulsøen i Troldhede är öppen för fiske under sommarhalvåret och här finns det bra möjligheter för att fånga en gädda (4 km mot söder). Der finns också flera Put & Take sjöar i området. Prova bl. a. Højlund Put & Take i Videbæk (9 km), Stakroge Natur & Fiskepark (16 km) eller Fahlbæk Sø Put & Take i Skjern (20 km). Golfspillere kan afprøve banerne i blandt andet Ringkøbing, Herning och Ikast. I Herning kan ni besöka en simhall eller besöka Baboon City - ett aktivitetscenter för hela familjen.

Attraktioner

Jyllands Park Zoo i Havnstrup har öppet under sommaren och här kan ni se på, klappa och mata de mer än 700 djuren från all världens länder. Dessutom kan ni rida på ponny hästar eller prova parkens stora rutschbana, karusellerna, minibilarna och ett tåg i parken (11 km). Vid de natursköna hedarna och skogen ned till Karstoft å finner ni den gamla herrgården Skarrildhus, som i dag är vackert restaurerad och omgiven av en underbar, romantisk rhododendron park med en idyllisk, gammal vattenkvarn (20 km).

Utflykter

Besök ’hedens huvudstad’, den trevliga staden Herning, som bl. a är känd som textil-, mäss- och kulturstad. Här finns en lång rad med gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, nöjescentret Baboon City samt butiker och restauranger (26 km). Brunkulslejrene i Søby, som förr var med till att försörja det mesta av Danmark med kol, består i dag af 3000 tunnland mark med enastående natur, brunkolsgravar och ett museum, som har inrättats i en av de ursprungliga bostäderna (33 km). Givskud Zoo är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kommer ni helt nära inpå de vilda djuren i deras naturliga omgivningar (59 km). LEGOLAND® erbjuder ett antal nöjen och aktiviteter för hela familjen (57 km).