Stugor i Fanö, Nyby
Destination

Fanö, Nyby

Fanö, Nyby

Hyr semesterstuga i Fanö, Nyby - Boka här

Stuga i Fanö, Nyby, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna i Nyby ligger i ett kuperat sanddyneområde bortom Fanøs härliga badstrand

Område

Sommarstugerområdet Nyby på Fanø ligger i det natursköna Torp Plantage, nära den breda och flera kilometer långa sandstranden i Rindby. De trevliga sommarstugorna ligger i ett kuperat sanddyneområde, och flera av fritidshusen ligger helt avskilt och med utsikt över området eller havet. Området har ett rikt djurliv, och ni kan ofta se särskilt kaniner, men även fasaner och rådjur runt omkring sommarstugorna. Ni har bra inköpsmöjligheter i Nyby, eftersom områdets stormarknad är öppen året runt. Förutom den vackra naturen och den härliga stranden har Nyby också Piratgolf - en stor, vacker och spännande minigolfbana med pirattema, och en stor hästgård, där ni kan hyra hästar och rida ut i naturen med en guide eller på egen hand. Nyby ligger mycket nära den populära Rindby strand, där det finns flera restauranger och butiker.

Strande

När ni har semester i en sommarstuga i Nyby, är ni i närheten av Fanøs härliga Västerhavsstrand. Fanø har en av Danmarks bästa och mest barnvänliga stränder: En 18 km lång, bred, ren och vit sandstrand med sanddyner, där ni kan hitta lä. Stranden har Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna), klart vatten och fin sandbotten. Och ni kan köra bil på den breda sandstranden i Rindby. På grund av skillnaden i vattennivån mellan ebb och flod har ni goda möjligheter att hitta bärnsten på stranden. Dessutom kan ni promenera, bada, surfa, flyga drake och idka diverse andra strandaktiviteter här under er semester i Nyby.

Natur

Sommarstugorna i Nyby är omgivna av den 10 hektar stora och mycket natursköna Torp / Melbjergdal Plantagen. Området präglas av skog och hedar med ljung, och ni kan se ett rikt djurliv här. Ofta kommer fasaner och vildkaniner helt inpå er sommarstuga. Dessutom kan ni se många arter av fåglar här, och längs sandbankarna på kusten, kan ni se sälar. I närheten av Nyby ligger Fanø Klitplantage, där ni kan följa flera markerade vandringsleder, rasta er hund i hundskogen och besöka en härlig skogslekplats med grillplats. Om ni vill uppleva Fanøs egna sandöken, kan ni gå ända upp till den norra delen av Västerhavsstranden. Här finner ni Søren Jessen Sand - ett spektakulärt område, där Västerhav och öken möts.

Aktiviteter

Nära sommarstugorna i Nyby hittar ni en minigolfbana Piratgolf, där hela familjen kan utmana varandra i de spännande piratomgivningarna. Nära minigolfbana ligger den stora hästgården, och här kan ni hyra hästar och uppleva er semesterort och Fanø från hästryggen - ensam eller tillsammans i en grupp. Den breda sandstranden i Rindby lockar till olika strandaktiviteter, som t.ex. bad, drakflygning, blowkart- och buggykörning, samt vind- och kitesurfing. Om ni spelar golf, kan ni prova den vackra seaside golfbanan bortom Fanøs första rad av sanddyner i Fanø Bad. Det är perfekt att cykla runt på Fanø på grund av öns vackra natur och dess storlek. De natursköna plantagerna lockar även till vandring. Sportfiskare kan kasta ut linan i havet längs Fanøs kuster eller i en Put & Take fiskesjö i Rindby. Varje år i juni kan ni uppleva en imponerande drakfestival, Fanø International Kite Fliers Meeting, på Rindby strand. Och i augusti anordnar ön en mindre drakfestival för familjer på stranden

Attraktioner

I Nordby, 2 km från er sommarstuga i Nyby, kan ni besöka Fanø Museum, som är inrymt i ett anspråkslöst, typiskt hus på Fanø. Här kan ni se en samling av 200 år gamla möbler, verktyg och andra spännande saker. I Nordby finns också ”Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling” som ställer ut fartygsmodeller och dräkter, samt flera intressanta gallerier. Sønderho, 9 km söder ut, har tidigare utsetts till årets by. Den idylliska staden består av vackra, stugor med halmtak och pittoreska stigar, som leder er runt i museistaden. Här ligger även Hannes Hus, som är ett enkelt och nästan intakt Sønderho hem från 1700-talet, en vacker väderkvarn och Fanø Konstmuseum, som ställer ut målningar och akvareller med Fanøs natur som motiv.

Utflykter

Under er vistelse i en sommarstuga på Fanø kan ni besöka Esbjerg och uppleva en aktiv handelsstad med ett rikt kulturliv. Ni kan bland annat besöker Esbjerg Konstmuseum, ett bärnstensmuseum, ett friluftsmuseum och Fiske- och Sjöfartsmuseet eller shoppa och äta på restaurang i centrum av staden. Ta en tur till LEGOLAND, där mer än 50 åkattraktioner ser till att hela familjen får fart, spänning och roliga upplevelser! (66 km).