Stugor i Fanö, Sönderho
Destination

Fanö, Sönderho

Fanö, Sönderho

Hyr semesterstuga i Fanö, Sönderho - Boka här

Stuga i Fanö, Sönderho, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sönderho på Fanö är ett charmigt fritidsområde med en idyllisk bymiljö, fina sommarstugor i natursköna områden med sanddyner och en vacker, bred badstrand. Med en sommarstuga i Sönderho på Fanö får ni mycket atmosfär bland skepparhusen med halmtak samt unika kultur- och naturupplevelser.

Område

13 km söder om färjeläget Nordby ligger den mysiga, gröna byn Sønderho med sina kulturmärkta, gamla halmtakstäckta hus. Byn är känd för sin kyrka, värdshuset, museet Hannes Hus, Fanø Konstmuseum, Redningshuset, kvarnen och inte minst den fina naturen, den härliga, 18 km långa stranden och havet kring byn. Det finns flera butiker och matställen i byn.

Strande

Fanø har en av Danmarks bästa och mest barnvänliga stränder - 18 km ren vit sandstrand ligger utanför Sønderho. Den barnvänliga stranden har Blå Flagg, klart vatten och härlig sandbotten. På Fanø möts Vesterhavet och Vadehavet. Tack vare skillnaden i vattenståndet mellan ebb och flod finns det goda möjligheter att hitta bärnsten på stranden. Dessutom är vandringsturer, bad, surfing och drakflygning mycket populära aktiviteter här.

Natur

Skyddsvallar, marskland, fält, klitter, ljungklädda hedar, strand, Vesterhav och Vadehav omger Sønderho på Fanøs södra udde. Naturen är oförstörd och ön har ett rikt djur- och fågelliv. Här finns bl.a. flera sällsynta fågelarter och det växande sälbeståndet kan observeras på sandbankarna vid kusten. Mitt på ön ligger Fanø Klitplantage med ett rikt djurliv, tre markerade vandringsleder och en spännande skogslekplats med grillplats.

Aktiviteter

Golfspelare kan använda sig av den vackra Seaside Golfbane som ligger bakom Fanøs första klitterrad i Nordby. Vid Put & Take-sjön i Rindby finns det möjlighet för fritidsfiskare att fånga öring. Härliga naturupplevelser väntar längs de många cykel- och vandringsstigarna på ön. Skogslekplatsen i Fanø Klitplantage appellerar både till barn och vuxna. På ön finns det dessutom möjlighet att surfa, bowla, spela tennis, hyra ridhästar, spela minigolf, besöka ett vattenland osv.

Attraktioner

Hannes Hus är ett anspråkslöst Sønderho-hem från 1700-talet som är bevarat nästan intakt. Sønderho Mølle är också från 1700-talet, och kvarnen inrymmer idag många aktiviteter, bl.a. mal man fortfarande mjöl här. Konst och kulturminnesmärken kan upplevas på de många museerna, bl.a. Fanø Kunstmuseum i Sønderho. Den gamla räddningsstationen från 1889 är kulturmärkt och förtäljer lokalhistoria samt historien om det danska räddningsväsendet.

Utflykter

Besök Västjyllands huvudstad Esbjerg och upplev ett levande handels- och kulturliv, spännande restauranger, gallerier, konstmuseet, Fiske- och Sjöfartsmuseet osv. Med färjan i Nordby tar det bara 10 min att åka från Fanø till Esbjerg. LEGOLAND, c:a 71 km från Sønderho, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen (96 km).