Stugor i Römö, Vadehav
Destination

Römö, Vadehav

Römö, Vadehav

Hyr semesterstuga i Römö, Vadehav - Boka här

Stuga i Römö, Vadehav, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Stugområdet Vadehav på Römö, ligger på öns natursköna plantager med stigar, kullar och sjöar. När ni tillbringar semestern i en stuga i Vadehav på Römö, bor ni i ett attraktivt fritidsområde, i närheten av både Vadehavet och Nordsjön. Römö, Vadehav är ett idealiskt semestermål för den aktiva familjen.

Område

Det lugna och natursköna semesterområdet Østerhede är beläget på Rømøs östkust, alldeles ut mot Vadehavet. Från de flesta sommarstugorna i det härliga semesterområdet Østerhede är det utsikt över havet. Sommarstugetomterna är stora och området präglas av kuperade klitt- och ljunglandskap med träd samt ett rikt fågelliv. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Østerhede. Området är rikt på aktiviteter och bara 3 km härifrån bjuder Havneby på ett mysigt hamnområde, bra inköpsmöjligheter, matställen och en helt speciell, fridfull öhamnsatmosfär. Rømø är förenad med fastlandet via en 10 km lång fördämning. Den härliga naturen, den långa breda sandstranden, Vadehavet, Vesterhavet, den friska havsluften, det rika fågel- och djurlivet, de välbevarade rømøgårdarna, museerna och den mysiga stämningen gör Rømø till en intressant semesterdestination.

Strande

Vattnet alldeles utanför Østerhede är inte lämpligt för bad, men det finns en liten sandstrand som passar att sola på. Här kan ni njuta av utsikten över Vadehavet och hitta snäckor. Omkring 7 km västerut hittar ni en av Europas skönaste badstränder. På den 15 km långa Lakolk Strand finns det möjlighet att köra bil ända ned till strandkanten. Men det finns också bilfria områden både i den norra och södra delen av stranden. Den barnvänliga, fina, helt stenfria sandstranden har grunt vatten, sandbotten, klitter och Blå Flagg. Det ovanliga med stranden är, att den är mycket bred ¿ mellan 1,5 och 6 km - vilket inbjuder till strandaktiviteter av alla slag, t ex är petanque, kitebuggykörning, drakflygning och vindsurfing mycket populära aktiviteter här. Det är stor skillnad på ebb och flod och två gånger under dygnet ändras vattenståndet markant. Var därför försiktig och parkera inte bilen för nära vattnet.

Natur

Naturen som omger Østerhede, är mycket omväxlande och präglas av träd, klitter, hedlandskap med ljung, Vadehavet och en liten bit sandstrand. Alldeles bakom Østerhede ligger Vråby Plantage med backar och slingrande stigar, den 18 m höga utsiktsplatsen 'Stagebjerg' och en markerad vandringsled. Norrut hittar ni Kirkeby Plantage med tallar, en hög utsiktsklitt samt flera rid- och vandringsstigar. Tvismark Plantage vid fördämningen bjuder också på en vandringsled och en utsiktsplats. Den norra delen av ön är utsatt som fågelskyddsområde för de många vadarfåglarna i Vadehavet. Även sälar håller till här på ön och de senaste åren har flera kaskelottvalar strandat på Rømø. Rømø består av 90 % naturområden med stora hedområden och klittplantager, där träd och buskar vittnar om den barska västerhavsvinden. Överallt på ön kan ni uppleva ett rikt bestånd av djur och fåglar.

Aktiviteter

Hos Kommandørgården Wellnesscenter vid Østerhede kan ni skämma bort er själva med ångbad, turkiskt hamambad, massage, ljusterapi, zonterapi, ansiktsbehandling osv. Hos Rømø Islændercenter, vid wellnesscentret, kan både nybörjare och tränade ryttare följa med på ridtur i skogen, bland klitterna, i marsklandet, på stranden och över hedarna. Rømø Mini-golf, söder om Østerhede, bjuder på 18 olika banor, petanque och krocketanläggning. Den breda Lakolk Strand inbjuder till aktiviteter såsom surfing, drakflygning, kitebuggykörning samt vandrings- och ridturer. Dessutom kan ni gå på havsbottnen och hitta spännande ting som tidvattnet tagit med. För fritidsfiskare finns bra fångstmöjligheter i Rømø Lystfiskerparadis i Juvre. Den härliga fiskesjön är lätt tillgänglig även med barnvagn och rullstol (9 km). Varje år arrangeras drakfestival, jazzfestival, tävlingar, ringridning och andra aktiviteter på ön.

Attraktioner

Rømø Sommerland vid Østerby är en aktivitetspark med 40 olika aktiviteter för hela familjen, bl.a. vattenland och minigolfbana (1 km). Rømø Kyrka ligger bakom Østerhede och är tätt förbunden med sjöfarten. Inne i kyrkan hänger det modellfartyg ned från taket och utanför kan ni se de gamla valfångargravarna 'Kommandørstenene' (1 km). Naturcenter Tønnisgård vid Tvismark är inrättat i en gammal Rømøgård med halmtak, och visar utställningar om Rømøs natur och kultur (6 km). Nationalmuseet Kommandørgården vid Toftum är en totalt restaurerad gård från 1748, som visar det välstånd som kommandørerne tog med sig till Rømø (8 km). I Juvre kan ni uppleva ett trädgårdsstaket gjort av valkäkar 1772 (9 km). Rømø Mini Museum i Lakolk berättar om Rømøs natur genom tiderna och tidvattnets inflytande på denna (10 km).

Utflykter

Skærbæk Museum är ett hembygdshistoriskt museum som är inrättat i en f d köpmansgård från 1909. Här illustreras bygdens kultur och historia (21 km). Förflytta er till järnålderns värld i Hjemsted Oldtidspark vid Skærbæk. Centret innefattar bl.a. ett museum, en järnåldersgård, gravar och underjordiska gångar (22 km). Besök kulturbyn Løgumkloster och gå på upptäcktsfärd i det spännande klostret som uppfördes av munkar på 1100-talet (39 km). Lek viking för en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks äldsta by Ribe, möt bl.a. vikingatidens smeder, pilbågsmakare, vävare, kockar och se deras familjer och hem (40 km). I Tønder kan ni uppleva den mysiga stämningen i Danmarks äldsta handelsstad med de intressanta, historiska museerna och de många bra matställena (48 km).