Stugor i Sjelborg
Destination

Sjelborg

Sjelborg

Hyr semesterstuga i Sjelborg - Boka här

Stuga i Sjelborg, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sjælborg ligger naturskönt vid det stilla vattnet i Ho Bugt, 13 km från Esbjerg och 25 km från Vesterhavet.

Område

Belägen i ett fantastiskt naturområde och samtidigt mycket nära hamnstaden Esbjerg så ger en sommarstugevistelse i Sjælborg möjlighet till en mycket varierad semester. Det finns inköpsmöjligheter i Hjerting, 3 km från Sjælborg. I Blåvand, c:a 25 km från Sjælborg finns det ett otal aktivitetsmöjligheter - 24 timmar om dygnet - samt bra inköpsmöjligheter och många matserveringar.

Strande

Sjælborg ligger nära en lugn och barnvänlig strand i Ho Bugt. Har ni lust att uppleva de fantastiska breda, vita sandstränderna vid Vesterhavet är det c:a 25 km både till sandstranden på Skallingen och till Blåvands Vesterhavsstrand. Skallingen har härlig vit sandstrand. Från parkeringsplatserna till Skallingen Strand väntar en längre promenad genom ett naturskönt område till Skalling Ende, och därifrån är det utsikt över till Fanø och Esbjerg. Blåvand är omgiven av breda, vita sandstränder så långt ögat når. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden. Ett paradis för alla som älskar vatten, strand, sol, vind och vattensport.

Natur

Naturen kring Ho Bugt är mycket allsidig. I regionen finns öppna vidder med ängssträckningar och områden med statlig skog. Ho Klitplantage, mellan Ho och Blåvand, är ett stort fridlyst klitt- och hedlandskap med markerade vandringsstigar och utsiktsplatser, varifrån det är en storslagen utsikt över klittlandskapet och halvön Skallingen, som är utnämnd till naturvetenskapligt referensområde. Här finns möjlighet att, till fots, komma helt ut till spetsen och uppleva hur sälarna vältrar sig i de djupa tidvattenströmmarna. Här är fågel- och växtlivet helt enastående. Många flyttfåglar använder Skallingen för att vila och äta, och de kan studeras från områdets observationsplatser. Plantagen bakom Blåvand huserar idag landets största bestånd av kronvilt.

Aktiviteter

Området inbjuder till fina naturupplevelser; promenader längs kusten från Ho Bugt, cykelturer till Skallingen, båtturer i Ho Bugt med den lilla ön Langli och det rika fågellivet osv. Fritidsfiskare hittar fina möjligheter längs kusten eller i en av områdets Put & Take fiskeparker. Prova t ex Ho Fiskesø eller Broeng Fiskepark. I Ho finns en förstklassig 18-håls golfbana. Därutöver finns det golfbanor i t ex Esbjerg, Blåvand och Varde. Bowlingbanor hittar ni på Ho Feriecenter.

Attraktioner

Besök Esbjerg och upplev t.ex. konstmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierna, de många spännande butikerna och de bra matställena (13 km). På Esbjergs Fiske- och Sjöfartsmuseum kan ni uppleva de färgrika fiskarna och de farliga hajarna i det stora akvariet. I Esbjerg Havn kan ni åka på en trevlig rundtur i hamnen. Imponerande historiskt konsthantverk kan upplevas på Ravmuseet (bärnstensmuseet) eller på Blåvandshuk Hembygdsmuseum i Oksbøl. Aal kyrka i Oksbøl från 1100-talet är berömd för sina många kalkmålningar. En tysk flyktingkyrkogård är belägen alldeles utanför Oksbøl (13 km).

Utflykter

Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök. Fågelreservatet Tipperne längst in i Ringkøbing Fjord är ett mekka för fåglar - här kan ni beskåda tusentals flyttfåglar (53 km). LEGOLAND, c:a 65 km från Sjælborg, är byggt av 44,5 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen (85 km).