Stugor i Vemmenæs, Tåsinge
Destination

Vemmenæs, Tåsinge

Vemmenæs, Tåsinge

Hyr semesterstuga i Vemmenæs, Tåsinge - Boka här

Stuga i Vemmenæs, Tåsinge, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

På sydspetsen av Tåsinge i det Sydfynske Øhav ligger Vemmenæs med utsikt till Langeland.

Område

Det lugna och mysiga semesterområdet, Vemmenæs, är omgivet av några av Danmarks mest idylliska naturlandskap. Kring byn får ni uppleva småbyar, skogar, holmar, gamla fiskebyar, gröna fruktplantager, herrgårdar och slott. Ön är en given semesterort för naturälskare, fritidsfiskare och seglare. Vemmenæs har en liten, mysig båthamn. Det finns möjlighet till inlöp av dagligvaror på ön. Svendborg ligger 14 km från Vemmenæs, och här hittar ni bra inköpsmöjligheter och många matställen.

Strande

Det finns badstrand vid Vemmenæs, men vill ni bada vid en barnvänlig sandstrand med vit sand, sandbotten och grunt vatten kan Slotshagen Strand vid Valdemars Slott (9 km) eller Smørmosen vid Svendborg (14 km) rekommenderas. Det är dessutom populärt att vindsurfa vid Slotshagen Strand.

Natur

Det finns flera gamla, vackra skogar på Tåsinge. Stenodde Skov ligger alldeles norr om Vemmenæs, men även Tvede Skov och Nørreskov är värda ett besök. Monnet är ett fridlyst område på Sydtåsinge och här hittar ni strandängar, sankmarker och ett rikt fågelliv. Upplev Ingershøj, som med sin höjd på 7 meter och diameter på 41 meter är en av Danmarks största gravhögar. Härifrån har ni en av öns bästa utsikt över Det Sydfynske Øhav. Ta också turen förbi Bregninge Kyrka, som är belägen på öns högsta punkt. Från kyrktornet får ni uppleva en storslagen utsikt över området.

Aktiviteter

Det är möjligt att hyra små båtar på ön, och segla runt i øhavet nära Tåsinge. Besök ev. några av de mindre, obebodda öarna och njut av den orörda naturen här. De gamla skogarna på Tåsinge inbjuder till långa gå- eller cykelturer. Ön är inte större än att ni kan uppleva den på cykel. Tåsinge är ett paradis för seglare och fritidsfiskare. Det finns bra fiskemöjligheter i både fjord, bælt och hav. Det arrangeras dessutom fisketurer med kutter från Svendborg. I Svendborg och Rudkøbing kan ni spela golf, tennis, squash och bowling.

Attraktioner

Missa inte ett av Danmarks vackraste slott, Valdemars Slott, 9 km från Vemmenæs. Slottet byggdes under 1600-talet och huserar idag flera museer. Upplev bl.a. det spännande leksaksmuseet. Nära slottet finns en av landets äldsta vattenkvarnar, Ventepose Mølle, även den ursprungligen från 1600-talet. Kvarnen är idag fredad och ägs av Valdemars Slott. Besök Troense, Tåsinges härliga gamla skipperby, 12 km från Vemmenæs. Här hittar ni de vackraste gator med fredade korsvirkeshus från 1700-talet. På museet Troense Søfartssamlinger hittar ni spännande utställningar av skepp och foton av skepp från förr i tiden. Besök Tåsinge Skipperhjem och Folkemindesamling, och få här bl.a. historien om det sägenomspunna kärleksdramat mellan lindanserskan Elvira Madigan och löjtnanten Sixten Sparre, som 1889 tillsammans gick i döden i Nørreskoven söder om Valdemarsslott.

Utflykter

Besök Svendborg som har bevarat sin gamla stadskärna med smala krokiga gator, torg och gårdsmiljöer, och med en prägel av byns historia som sträcker sig helt tillbaka till den tidiga medeltiden. Här finns massor av kulturella upplevelser, bra inköpsmöjligheter och otaliga matställen (14 km). Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup benämns som Europas bäst bevarade renässansborg (27 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (57 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850. Langeland är med sin vackra natur och de många sevärdheterna också värd ett besök. Ön inbjuder till en bil-, cykel- eller vandringstur i landskapet. Varje år i juli hålls Langelandsfestivalen, som lockar till sig mer än 20 000 besökare till ön.