Stugor i Korinth
Destination

Korinth

Korinth

Hyr semesterstuga i Korinth - Boka här

Stuga i Korinth, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Ta semester i en aktiv landsortsstad i hjärtat av Sydfyns vackra natur.

Område

Korinth är belägen på den natursköna Sydfyn, omgiven av sjöar, skog, rhododendron och Brahetrolleborg Slott. Det vackra läget medförde 2005, att Korinth korades till årets landsortsstad. Korinth är bland annat känd för sina många rhododendronbuskar, som förskönar huvudvägen och stadens trädgårdar och Brahetrolleborg Slotshave. I Korinth finns dessutom Fyns största sjö, Arreskov sø, Renässansborgen Arreskov samt Brahetrolleborg Slott, Slottsträdgård och Slottskyrka, som byggdes av en munkorden på 1200-talet. Staden är också omgiven av Fyns största skogsareal. Det finns bra inköpsmöjligheter i Korinth och 9 km längre bort ligger Fåborg, som har stadsliv, badstränder, kultur, inköpsmöjligheter och restauranger.

Strande

I Fåborg (9 km) kan ni bada vid bland annat Klinten Strand - en riktigt härlig sandstrand med sandbotten, djupt vatten och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna) samt Hesseløje Strand med fin sand, grunt vatten och sand-/stenbotten. Med sitt grunda vatten är Hesseløje Strand mycket barnvänligt. Omkring Fåborg finns flera bra, mindre badstränder. Gemensamt för alla dessa stränder är, att det verkligen är bra förhållanden för vindsurfare här. Sinebjerg Strand är en fin och barnvänlig badstrand, och här kan ni hyra båtar och kajaker (5 km syd for Fåborg).

Natur

Korinth är omgiven av Fyns största skogsareal och flera vackra sjöar. Med sina nästan 3 km2 är Arreskov Sø den största sjön på Fyn. Odense å rinner ut i sjön, som löper 60 km genom Fyn, bl. a. genom Odense centrum. Søllerup Skog bjuder på ett kuperat landskap med gamla barr- och lövträd och porlande bäckar. Svanninge Bakker, även kallad ‘De Fynske Alper’, ligger mellan Korinth och Fåborg. Området är ett vackert og kuperat skogslandskap med ljungklädda kullar og ett nät av cykel- og vandringsleder. Här finns dessutom en stor naturlekplats och ett utsiktstorn med en utställning om Svanninge Bakker. Det fridlysta Bøjden Nor är ett fågelreservat, där omkring 50 olika fågelarter kan observeras. Längs strandängarna kan ni följa en markerad vandringsstig och från ett observationsskjul har ni chansen att uppleva fågellivet på nära håll. (16 km).

Aktiviteter

När ni har semester i Korinth kan ni ta en tur med det lokala veterantåget, som kör mellan Korinth och Faaborg. Turen går genom det vackra landskapet och stannar vid flera små ser ved flere små stationer på vägen. . Golfspelare kan prova på 18-hålsbanan på Fåborg Golfklubb, som ligger nära Korinth. Det sägs, att banan är en av Danmarks vackrast belägna. . Området runt omkring Korinth lockar till cykelturer och promenader i den vackra naturen. Det är bra förutsättningar för vindsurfing hela vägen längs Horne Lands kust. Området är även intressant för sportfiskare, då möjligheterna för kustfiske verkligen är bra längs hela Horne Land. Ni kan också följa med på havsfiske med kutter från Fåborg eller fiska i Svanninge Put & Take i Fåborg. Från Fåborg kan ta färjan över till öarna Ærø, Avernakø, Lyø och Bjørnø.

Attraktioner

Besök den gamla rhododendronparken vid Brahetrolleborg Slott. Parken blomstrar sent på våren och är en fantastiskt vacker syn från maj till augusti. Kaleko Vandmølle är Danmarks äldsta, fungerande vattenkvarn, som ligger mycket naturskönt i sin ursprungliga omgivning (8 km). I Fåborg finns en idyllisk köpstadsmiljö med kullerstensbelagda gator, vackra hus och gamla köpmansgårdar samt en trevlig och livlig hamn. Här kan ni bl. a. besöka Fåborg Arrests fängelseutställning, Fåborg Miniby, Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst och den vackra köpmansgården, Den Voigtske Gård (9 km).

Utflykter

På det vackra Egeskov Slott i Kværndrup kan ni bl. a. uppleva vackra trädgårdsanläggningar, en jätte labyrint och flera museer (13 km). Besök H.C. Andersens födelsestad Odense; en modern och karaktärsfull stad med många upplevelsemöjligheter, som t. ex. musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (32 km). På Odense Zoo kan ni bl. a. uppleva en unik avdelning för chimpanser och ett stort Oceanium. Den Fynske Landsby i Odense är ett lantbruksmuseum som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet. Fun Park Fyn i Aarup kan erbjuda badland, boskapsdjur som finns på bondgårdar samt diverse nöjesaktiviteter för hela familjen, När entrébiljetten är betald är alla aktiviteterna gratis att använda (45 km).