Stugor i Munkebo
Destination

Munkebo

Munkebo

Hyr semesterstuga i Munkebo - Boka här

Stuga i Munkebo, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Munkebo är vackert beläget mellan Odense Fjord och Kerteminde Fjord omgivet av underbar natur.

Område

Sommarstugorna i Munkebo ligger i omgivningar med vacker natur. Munkebo har en liten charmerande hamn, som först och främst användes av sportfiskare. Det finns bra inköpsmöjligheter i stan. Området är en lugn och trevlig semesterort, som ligger nära inpå en badstrand, större städer, sevärdheter och aktivitetsmöjligheter för hela familjen.

Strande

Det är ingen riktig strand i Munkebo, men däremot flera båtbryggor och natur ända ned till vattnet. Vattnet lämpar sig här bäst för fiske, segling och vattensport. Den barnvänliga Kerteminde Nordstrand ligger några få kilometer öster ut. Här är vattnet grunt och rent, det är sandbotten och stranden har ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten). Utmed stranden är det mycket populärt att vindsurfa.

Natur

På Munkebo Bakke, som ligger 58 m ö h, kan Ni från utsiktstornet uppleva en fantastisk utsikt över Odense Fjord och Kertinge Nor. Kullen är ett populärt picnic- område. Odense Fjord är utnämnt till viltreservat och det grunda området är ett eldorado för fåglar. Naturen på näset Hindsholm, strax norr om Munkebo, är mycket vackert och enastående med bl. a Fynshoved, stränder, kullar, pittoreska byar, stora herrgårdar och flera minnesmärken från forntiden. I det fridlysta Fyns Hoved är det en fantastisk natur med bl. a strand, sanddyner, uddar, hedar, skog och ett rikt djur- och fågelliv. Härifrån kan Ni njuta av utsikten över havet och på en klar solskensdag se ända ut till Samsø, Jylland och Sjælland. Det finns flera markerade vandringsleder i området. Kertinge Nor och Kerteminde Fjord är en liten tröskelfjord med en djup ränna i den mellersta delen och ett stort grunt område i den västra.

Aktiviteter

I Munkebo finner Ni en simhall och ett idrottscenter med bowlingbanor och fitness center. I Kerteminde kan Ni spela tennis, petanque och minigolf, åka vattenskidor, dyka och spela beachvolley. För sportfiskare är det speciellt goda möjligheter för fiske längs kusten i området. Dessutom finns det möjligheter för att följa med på havsfiske ombord på kutter. Från Kerteminde Havn kan Ni också ta en segeltur ut till den natursköna ön Romsø. Det finns många golfbanor på Fyn och banorna på Odense Golfklubb, Odense Eventyr Golf Klubb och Blommenlyst Golfklubb är de som ligger närmast Munkebo. Området lämpar sig väl för cykelturer. Prova också turen runt om Noret eller en tur till halvön Hindsholm, som bägge bjuder på en fantastisk natur. Åk t ex med fjordbåten 'Svanen' på rundtur på Odense Fjord. Båten seglar från Boels Havn.

Attraktioner

Gl. Munkebo Miniby består av 55 små hus, som har byggts som exakta kopior av hus från det gamla Munkeby fiskestad från före 1959. Viby på Hindsholm är en av de mest välbevarade landsortsbyarna på Fyn med bl. a korsvirkeshus och en nyrenoverad, holländsk väderkvarn, som är i drift under sommaren (4 km). Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig och charmerande handelsstad med fiskehamn, en stor och trevlig marina, sevärdheter och gallerier. Det är en helt speciell atmosfär utmed stadens smala gator och gränder med sina färgglada små hus, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken (7 km). Farvergården är ursprungligen en gammal köpmansgård från 1630. Museet innehåller i dag bl. a rum från 1850, som visar hur allmogen och borgerskapet bodde. I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni, genom en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett från en dykares perspektiv, eller så kan Ni t ex, komma i kontakt med marsvin från en bro på utsidan.

Utflykter

I Ladby, 11 km från Munkebo, kan Ni få uppleva Ladbyskeppet, som är Danmarks enda skeppsgrav från vikingatiden. Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, kultur, teater, gyckel på stans torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (13 km). På Odense Zoo kan Ni bl. a uppleva en speciell avdelning med schimpanser och ett stort Oceaneum. Den Fynske Landsby i Odense är ett lantbruksmuseum, som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet. Det vackra Egeskov Slott betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns det bl. a vackra trädgårdsanläggningar, en jätte labyrint och flera museer (40 km).