Stugor i Horne Sommerland
Destination

Horne Sommerland

Horne Sommerland

Hyr semesterstuga i Horne Sommerland - Boka här

Stuga i Horne Sommerland, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Horne Sommerland på Sydfyn är en lugn och mysig semesterort för hela familjen.

Område

Horne Sommerland ligger på den sydfynska halvön Horne Land, som är rik på gravhögar, stendösar och stengärdsgårdar. Horne anlades under vikingatiden och har varit Danmarks största by. Här finns många gamla korsvirkeshus, och en av de gamla väderkvarnarna har bevarats. Horne Sommerland är ett litet, mysigt sommarstugeområde, som ligger ute vid kusten, ett par km från Horne by och c:a 7 km från Fåborg. Från stranden är det utsikt till Det Sydfynske Øhav med bl.a. Lyø, Ærø och Als. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Horne, och i Fåborg hittar ni ett livligt handelsliv, små mysiga gator, många konsthantverk, flera kulturella sevärdheter samt bra matställen.

Strande

Stranden vid Horne Sommerland är en bra och barnvänlig strand. Härifrån kan ni njuta av den fina solnedgången över Helnæsbugten. Vid området 'Knold' vid Dyreborg, c:a 6 km öster om Horne Sommerland, hittar ni en annan strand med härlig sand, friskt och djupt vatten samt en badbrygga. Här finns dessutom bra förutsättningar för vindsurfing.

Natur

Landskapet på halvön är backigt, öppet och omgärdat av vatten. Bakom Horne ligger det vackra och kuperade skogsområdet Svanninge Bakker - 'De Fynske Alper'. Från backarna är det fin utsikt över Sydvästfyn och Det Sydfynske Øhav. Här finns dessutom en cykelled och många skogsstigar och vägar. I Dyreborg Skov, österut, kan ni få se dovhjort och njuta av den härliga naturen och den speciella stämningen. Det fridlysta Bøjden Nor, västerut, är ett fågelreservat och vinterrastplats för många vadar- och andfåglar. Längs strandängarna går en markerad vandringsstig och från ett observationsskjul har ni möjlighet att se fågellivet på nära håll.

Aktiviteter

Trakten kring Horne Sommerland är mycket naturskön och inbjuder därför till cykelturer och promenader längs de många stigarna. Det Sydfynske Øhav ger bra möjligheter för fritidsfiskare, surfare och seglare. Vattnen som omger halvön är mycket fiskrikt, men ni kan också åka på havsfiske från Fåborg. Jollar till fiske kan hyras i området. Fåborg Golfklub har en av Danmarks vackrast belägna banor med 18 utmanande hål. Banan ligger vid Dalkildegaard i den nordliga delen av Svanninge Bakker. I Fåborg kan ni spela tennis i natursköna omgivningar, spela petanque och minigolf samt utnyttja byns simhall med bl.a. varmvattenbassäng, bastu och solarium. Från Fåborg kan ni åka med färjan till öarna Ærø, Avernakø, Lyø och Bjørnø; och Från Bøjden går färjan till Fynshav på Als.

Attraktioner

I Horne finns Fyns enda rundkyrka, som är byggd som en befästningskyrka omkring år 1100. På det närliggande Hvedholm Slott finns en vinkällare och en butik med konsthantverk, som har öppet varje lördag. Den lilla byn Dyreborg ligger 7 km från Horne Sommerland. Här i det gamla, fridfulla fiskeläget hittar ni flera hus från 17-1800-talet, en liten stämningsfull hamn och ett naturskönt uppland. Blomsterträdgården Strandlyst vid Fåborg är en 7 500 m2 stor och frodig trädgård med bl.a. vattenlandskap, sjöar, klyftor, grottor, japanskt tehus och utkikstorn (7 km). Fåborg Arrests fängelseutställning är Danmarks enda offentligt tillgängliga arresthus. Här visas utställningar om bestraffningens historia från medeltiden och fram till idag. I källaren finns en exakt kopia av en gammal cell. Fåborg Museum för Fynsk Målarkonst är en samling målningar och skulpturer - uteslutande av fynska konstnärer.

Utflykter

Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns bl.a. vackra trädgårdsanläggningar, en jättestor labyrint och flera museer (28 km). Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en två kilometer lång vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (37 km). Fun Park Fyn i Aarup, är vattenland, bondgårdsdjur samt diverse förströelser för hela familjen. När entrén är betald kan alla nöjen nyttjas fritt (40 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (44 km). I Odense Zoo kan ni bl.a. uppleva en särskild schimpansavdelning och ett stort Oceanium. Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.