Stugor i Sandager Næs
Destination

Sandager Næs

Sandager Næs

Hyr semesterstuga i Sandager Næs - Boka här

Stuga i Sandager Næs, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Sandager Næs ligger på Vestfyn, precis ute vid Lilla Bält, i lugna och natursköna omgivningar.

Område

Sommarstugeområdet i Sandager Næs är omgivet av vackert landskap med skogar, kuster och fågelreservat. En perfekt semesterort för Er, som gärna vill fiska, vandra, cykla eller bara njuta av naturen i de fredliga omgivningarna. Från Sandager är det 10 km till den charmiga handelsstaden Assens. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i Sandager.

Strande

Det finns en bra och barnvänlig badstrand med grunt vatten i Sandager Næs. Från stranden är det utsikt till Emtekær Nor, som är ett intressant och fågelrikt område med mossar.

Natur

Sandager Næs är omgivet av härlig och omväxlande natur. Den fågelrika mossen Emtekær Nor ligger bara några få kilometer längre bort från Sandager Næs och är väl synligt från stranden. På skogsanläggningen i Assens kan Ni gå på promenad runt skogssjön. Krengerupskovene i Glamsbjerg har flera markerade vandringsleder (20 km). Helnæs ligger ca. 28 km söder om Sandager och är förbundet med Vestfyn via en smal fördämning. Halvöns varierande landskap är en naturupplevelse i sig själv.

Aktiviteter

Det finns goda fiskemöjligheter vid kusten längs Lilla Bält och i områdets Put & Take fiskesjöar. Det finns flera välplacerade golfbanor på Fyn. I Assens står tennis- och minigolfbanor till Ert förfogande. Det omväxlande landskapet omkring Sandager Næs med kust, skog, små byar och utsiktsplatser, inbjuder till cykel- och vandring. Här i området är det likaså en populär aktivitet att köra på dressin. Turen startar och slutar i Assens och går genom frodiga landskap, åkrar, skogar och små städer.

Attraktioner

Området är rikt på herrgårdar, som t ex Wedellsborg, Krengerup Slott Brahesborg och Hagenskov Slott. Vid den medeltida borgen Hagenskov i Ebberup, 14 km från Sandager, finns det möjlighet att få uppleva en gammal fängelsehåla. Frydenlund Fuglepark i Tommerup, 30 km från Sandager, är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, stora fågelburar och en 2 kilometer lång vandringsstig, som leder fram under stora, gamla träd och ut på den öppna savannen.

Utflykter

Assens är en 800 år gammal handelsstad med Danmarks vackraste gata. I den charmerande och mycket välbevarade stadskärnan finns köpmansgårdar och gavelhus uppförda med korsvirke. Men Assens har också moderna byggnader och butiker samt en trevlig marina. På Willemoesgårdens Mindestuer i Assens visas en sjöfartssamling med skeppsmodeller, målningar, galjonsfigurer, vapen osv. Från Assens seglar en liten färja dagligen till ön Bågø, som är en idyllisk och naturskön ö. Fun Park Fyn i Aarup, är ett äventyrsbad/park med djur som finns på bondgårdar samt diverse andra nöjen för hela familjen. När entréavgiften är betald är det gratis tillträde till alla attraktioner. Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, teater, gyckel på stans torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (50 km).