Stugor i Bagenkop
Destination

Bagenkop

Bagenkop

Hyr semesterstuga i Bagenkop - Boka här

Stuga i Bagenkop, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Bagenkop, Langelands sydligaste by, är en gammal mysig fiskarby och ett härligt semesterområde.

Område

Atmosfären är god i den gamla byn Bagenkop. Särskilt om sommaren kan ni uppleva den livliga och behagliga semesterstämningen när fritidsbåtarna lägger till i byns lilla småbåtshamn. Här finns flera matställen samt petanquebanor. Bagenkop är Langelands ledande fiskeby och när kuttrarna kommer hem från havet, kan ni köpa färsk fisk i den gamla fiskehamnen. Det finns möjlighet att handla dagligvaror i byn, men vill ni ha ett större urval, kan ni besöka Langelands Härliga ¿hovedstad¿ Rudkøbing, som ligger 26 km norrut.

Strande

Vid Bagenkop är det badstrand med sand, sten och gräs. Langelands (och en av Danmarks) bästa sandstränder finns vid Hesselbjerg, bara några få km från Bagenkop. Hesselbjerg Strand har fin sand, klitter och grunt, fridfullt vatten, som gör stranden mycket barnvänlig. Stranden har dessutom Blå Flagg. Ristinge Strand vid Humble är, med sin fina sand, sandbotten och grunda vatten, också en mycket barnvänlig strand. Denna strand är också mycket lämplig för vindsurfing och här hittar ni också den Blå Flaggan.

Natur

Bagenkop ligger i lä bakom sluttningarna, och är omgiven av klinter, skog, mossar, nor och ett stort fågelreservat, Gulstav Mose, med ett otal intressanta fåglar. Dovns Klint ändrar form efter varje storm som drabbar Langeland. Här finns också ett rikt fågelliv. På sydspetsen av Langeland ligger Kelds Nor fyr. Det gamla fyrtornet är 39 m högt, och från toppen har ni en fantastisk utsikt över Langeland och Ærø, och en klar dag kan ni se ända till Kiel i Tyskland. På väg till fyren skall ni igenom naturreservatet Gulstav. I områdets kuperade landskap finns det många markerade leder, som kan följas antingen till fots, på cykel eller på hästryggen. De många backarna på leden inbjuder till att stanna och njuta av den vackra utsikten över landskapet.

Aktiviteter

På Sydlangeland är det goda förhållanden för fritidsfiskaren. Dovns Klint är ett charmigt ställe för kustfiske, men det är också möjligt att fiska i Put & Take-sjöar vid Humble eller ta ut på havet och fiska från kutter. Golfspelaren kan prova banan hos Langelands Golf Klub vid Humble. Den vackra banan är belägen några hundra meter från havet och det finns möjlighet att hyra utrustning i klubben. I Surf Center Langeland vid Humble hittar ni vattenaktiviteter för hela familjen. Här finns det möjlighet att dyka, snorkla, prova bananbåt eller paddla kanot och kajak.

Attraktioner

Upplev Bagenkops äldsta bydel med små sneda hus och idylliska trädgårdar. Platsen har en viss likhet med den atmosfär som finns i Gl. Skagen, och efter en kort stund befinner ni er långt tillbaka i tiden. Den f d militäranläggningen Langelandsfortet i Bagenkop fungerar idag som museum, och här kan ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget. Ett av öns forntidsminnen är den välbevarade Hulbjerg Jættestue (gånggrift) vid Bagenkop. Här är det möjligt att krypa in i den gamla gravkammaren, men kom ihåg ficklampan.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina vackra, originella hus. I den gamla bydelen hittar ni här de idylliska små gatorna med kullersten, den mysiga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (26 km). Det vackra Skovsgaard Gods vid Rudkøbing är beläget i en fantastisk idyllisk natur, med skog, äng, fält och mossar. Från Langeland kan ni åka på utflykt till Tåsinge eller Fyn, eller ta en båttur i det Sydfynske Øhav. En helg varje sommar är det Langelandsfestivalen, en musikalisk upplevelse för hela familjen. Upp mot 30 000 människor kommer varje år till Rudkøbing för att njuta av festivalens mysiga atmosfär och bra musik.