Stugor i Torø Huse
Destination

Torø Huse

Torø Huse

Hyr semesterstuga i Torø Huse - Boka här

Stuga i Torø Huse, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Torø Huse är en stillsam och trevlig semesterort vid Assens.

Område

Det lilla, pittoreska fiskeläget Torø Huse ligger ca 3 km söder om Assens - alldeles ut mot Lilla Bält. Här finns det charmiga, gamla fisarstugor, strandängar och strandsjöar med ett rikt fågelliv och speciellt bra möjligheter för kustfiske. Utanför Torø Huse kan Ni besöka ön Torø, som har en frodig och orörd natur. Via näset 'Drejet' når man lättast Torø. Torø Huse är den perfekta semesterorten för Er, som vill vistas i rogivande, lugna, och charmiga omgivningar och som samtidigt gärna vill vara nära en större stad, restauranger, affärer, sevärdheter och aktivitetsmöjligheter.

Strande

Både norr- och söderut är Torø Huse omgivet av vatten. Mot norr, i Torø vik, är kusten präglad av strandängar med ett rikt fågelliv, men mot syd finns en bra badstrand med sten och grunt vatten.

Natur

Torø Huse är omgivet av kust, lätt kuperat landskap med fält, odlingar och skog samt den vackra ön Torø, som både har skogar, ängar, fält, betande får, en sjö, stränder och idylliska vikar. Vid strandängarna och ¿sjöarna i Torø vik, lever ett stort antal strand- och vattenfåglar. Från den 3 km långa och 25 m höga Sønderby Klint vid Å Strand kan Ni njuta av den vackra utsikten över land och hav (4 km). Det rekreativa naturområdet Feddet på västra sidan av halvön Helnæs, har en underbar strand och många vilda sorters blommor. Här finns också Helnæs Made, som är ett stort, fridlyst strandängsområde med vadare och rovfåglar och orkidéer (20 km). Svanninge Bakker, även kallat 'De Fynske Alper', är en vacker och kuperad skogsterräng med ljungbevuxna kullar och ett nät av cykel- och vandringsstigar. Från kullarna är det vacker utsikt över sydvästra Fyn och Fyns södra skärgård (35 km).

Aktiviteter

Torø lämpar sig mycket väl för att vandra i bland den gröna och orörda naturen. Det finns verkligen bra fiskemöjligheter i Torø Huse. Platsen är till och med utnämnd som 'hot spot' för sportfiskare. Det är även populärt att fiska i områdets åar och vattendrag. Den vackra fiskeparken Agernæs Put & Take Saltvattensjöar i Helgenæs (ca. 10 km) är också värda att kasta ut linan i. Golfspelare kan prova flera banor i området och den närmaste är den historiska och vackert belägna 18-håls banan på Vestfyns Golfklubb i Glamsbjerg (17 km). Södra Fyns skärgård inbjuder till aktiviteter som bad, segling, vindsurfing och fiske och i Assens hittar Ni massor av aktivitetsmöjligheter, som bl. a bowling, tennis och minigolf.

Attraktioner

Den 800 år gamla småstaden Assens, är med sina kullerstens belagda gator, sina köpmansgårdar och korsvirkeshus en attraktion i sig själva, men har dessutom sevärdheter som, t. ex Assens Miniby, de kulturhistoriska museerna Mands Samling och Willemoesgårdens Mindestuer samt ett veteranbilsmuseum (3 km). I Ebberup kan Ni se den vackra fynska herrgården Gl. Alvernæs, som har ett mycket karaktäristiskt torn och är omgiven av park och skog. Här ligger också den medeltida borgen Hagenskov, där Ni kan se på en gammal fängelsehåla (6 km).

Utflykter

Vestfyns Hjemstavnsgård i Gummerup är ett frilandsmuseum med korsvirkes byggnader, bohag, husgeråd och lantbruksredskap från åren 1750-1950 (19 km). Fun Park Fyn i Aarup är Fyns största lekplats med äventyrsbad. Denna natur-, djur- och nöjespark med äventyrsbad bjuder på roliga och spännande upplevelser för hela familjen (20 km). Det vackra, vita Wedellsborg Slott är beläget på en halvö i Husby. Slottet är omgivet av en idyllisk slottspark med höga träd, sjöar, sällsynta plantor och rådjur, som Ni kan titta på (22 km). Besök Vissenbjerg Terrariet - här finns Skandinaviens största terrarium med kräldjur och paddor från hela världen (26 km). Frydenlund Fuglepark i Tommerup är en vacker naturpark med 700 fåglar från hela världen samt vattenhål, stora fågelburar och savann (27 km). Från Assens går dagligen en liten färja till Bågø. Bågø karaktäriseras av vacker natur, ro och harmoni och är känt för sina stora, välbevarade gårdar. Vid färjeläget finns en trevlig, liten småbåtshamn.