Stugor i Magleby
Destination

Magleby

Magleby

Hyr semesterstuga i Magleby - Boka här

Stuga i Magleby, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Magleby ligger mitt i Sydlangelands härliga och rogivande natur.

Område

Sommarstugorna i Magleby på Langeland är belägna i en omgivning av lugn och lantlig idyll. Området bjuder på en härlig natur med fågelreservat, sanddyner, kullar, skogar och flera bra barnvänliga badstränder samt många kulturella sevärdheter i form av forntidsgravar, stendösen och gånggrifter. Naturälskare, sportfiskare, golfspelare och historiskt intresserade kommer att trivas i dessa omgivningar. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i lokalområdet, men vill Ni ha ett större utbud av affärer och erbjudanden om aktiviteter, kan Ni besöka Langelands ¿huvudstad¿ Rudkøbing, som ligger 22 km härifrån.

Strande

I detta område kan Ni välja mellan flera härliga badstränder. Ristinge Strand är en av Langelands bästa badstränder med sanddyner och rent vatten. Den breda badstranden i söderläge har vit sand och är mycket barnvänlig, eftersom vattnet är lugnt och grunt. Denna strand är också mycket lämplig för vindsurfing och här finner Ni också en 'Blå Flagga', dvs.: av myndigheterna godkänt badvatten (10 km). Langelands ( och även en av Danmarks) bästa sandstränder finns i Hesselbjerg, som gör stranden mycket barnvänlig. Stranden har dessutom 'Blå Flagga'. Bukkemose Strand, som ligger på östkusten vid Humble, är en fin och fredlig sandstrand. Här är det bra badmöjligheter och massor av plats till utmaningar (12 km).

Natur

Det stora fridlysta fågelreservatet Tryggelev Nor ligger på västkusten av Langeland, 6 km nordöst om Magleby. Här finner Ni, förutom ett antal markerade vandrings- och cykelstigar, också en del bronsåldersgravar (6 km). Dovns Klint är Langelands sydligaste punkt och är ett vackert utflyktsmål. Här finns också ett rikt fågelliv (6 km). Humble Skov, strax väster om staden Humble, är en underbar skog att vandra i (ca 9 km). Från stranden i Ristinge är det via ett system av stigar, tillgång till den imponerande, 20 m höga Ristinge Klint, varifrån Ni har en fantastisk utsikt över området och hela skärgården (12 km). Ristinge Nor är den lilla våtmarken med grunt vatten på den norra sidan av kusten i Ristinge Hale. Platsen är en viktig rastplats för vadande fåglar. Hatbakkerne består av 690 unika kullar, som ligger på en lång rad, och sträcker sig över hela Syd- och Østlangeland. I Nordenbro och Næbbeskov finns några speciellt flotta exemplar.

Aktiviteter

Det finns möjligheter till fiske längs hela kusten samt i områdets Put & Take fiskesjöar, bl. a i den vackert belägna Langelands sportfiskesjö i Tryggelev (6 km). Kusten utmed Ristinge Klint, vid Keldsnor Fyr och vid Dovns Klint är populära fiskeställen. Det anordnas dessutom havsfiske turer med kutter från Humble. Langelands Golf Klubbs bana - en vackert belägen 18-håls golfbana med utsikt över Langelandsbæltet och Hatbakkerne ligger ca 6 km från Magleby. Fina naturupplevelser väntar längs de många markerade vandrings- och cykellederna i området. I Surf Center Langeland i Humble finner Ni vattenaktiviteter för hela familjen. Här finns det möjligheter för att dyka, snorkla, prova en åktur på bananbåtarna eller för att paddla kanot och kajak.

Attraktioner

Den före detta militäranläggningen Langelandsfortet i Bagenkop fungerar idag som museum och här kan Ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget (2 km). Från Keldsnor Fyr på sydöstkusten av Langeland har Ni en vacker utsikt över Keldsnor och öns sydligaste spets (5 km). Bagenkop Havn på Langelands sydspets är en gammal, trevlig fiskestad. Atmosfären är god och särskilt på sommaren kan Ni uppleva den livliga och behagliga stämningen av semester när båtarna lägger till i stans lilla småbåtshamn. Här finns flera restauranger samt petanque banor. Bagenkop är Langelands ledande fiskestad och när kuttrarna vänder hem från havet, kan Ni köpa färsk fisk i den gamla fiskehamnen (5 km). Ett av öns forntidsminnen är den välbevarade Hulbjerg Jættestue i Bagenkop. Här finns det möjligheter för att krypa in i den gamla gravkammaren, men glöm inte ficklampan.

Utflykter

Ristinge är ett litet, trevligt fiskeläge med massor av karaktär och här kan Ni varje dag köpa nyfångad fisk (6 km). Från en kulle vid Ristinge Klint kan Ni se en gammal stendös/stenåldersgrav. Norr om Humble ligger herrgården Skovsgaard i Hennetved har det inrättats flera museer, bl. a ett fordonsmuseum med gamla hästkärror samt ett museum om tjänstefolk (13 km). Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina ursprungliga, vackra hus. Här finner Ni i den gamla delen av stan, de idylliska små gatorna belagda med kullersten, den trevliga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (22 km). I stan hittar Ni också: Langeland Museum med forntidssamlingar, Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek och Søfartsudstillingen. Vid det röda Tranekær Slott (29 km) finner Ni också slottsparken 'Ticon' med konst från naturen, Tranekær Slottsmuseum , Souvenariet och den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle.