Stugor i Strynö
Destination

Strynö

Strynö

Hyr semesterstuga i Strynö - Boka här

Stuga i Strynö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

I vacker natur, fridfullt och trevligt ligger Strynø i skärgården på södra Fyn mellan Tåsinge, Ærø och Langeland.

Område

Den lilla ön är 3 km lång och 2 km bred och ligger ca en halv timmes segeltur från Rudkøbing på Langeland. I färje- och småbåtshamnen ligger den gamla, idylliska skeppsstaden Strynø by med sina smala gator och flera bydammar. Här kan Ni få uppleva en helt speciell atmosfär, som bara små öar kan erbjuda. Strynø inbjuder till lugn och ro, trevnad och vackra naturupplevelser. Men, förutom naturen bjuder Strynø också på en fridlyst väderkvarn, en vacker kyrka, en gammal smedja och ett center för små, tvåmastade segelskepp.

Strande

Det går att bada från stränderna överallt utmed Strynøs kuster, men öns bästa badplats finns på sydsidan av hamnen, där också en badbrygga finns uppsatt. Stränderna har grunt vatten överallt och stenbotten, dock finns det vid färjebron en liten, konstgjord anlagd sandstrand.

Natur

Strynø är en platt morän ö och öns högsta punkt ligger bara 10 m ö h. Strynø är präglad av skog, åkrar och gräsbevuxna stränder med ett rikt fågelliv, som på flera ställen går ända ned till vattnet. Ön är rik på dammar och kärr med hundratals grodor, vars högljudda kväkande, kan höras överallt, särskilt på kvällarna. Dessutom lever många harar och fåglar på ön. Strynø utgör, tillsammans med den tidigare bebodda Strynø Kalv och betesholmarna Grensholm, Bredholm, Græsholm, Vogterholm och Bondeholm, väster och nordväst om ön, sin egen lilla skärgård.

Aktiviteter

Ön ger Er möjligheter för att följa två markerade vandringsleder, som för Er förbi öns intressanta ställer och igenom landskapet med den vackra naturen. På Smakkecentret kan Ni hyra både cyklar och tvåmastade jollar. Ombord på en tvåmastad jolle kan Ni uppleva skärgården på egen hand. För sportfiskare finns det bra möjligheter för fångst hela vägen längs öns kuster. På Langeland kan golfspelare prova den vackra 18-håls golfbanan på Langelands Golf Klubb i Humble, 15 km utanför Rudkøbing.

Attraktioner

Från området omkring den nu fridlysta väderkvarnen Strynø Mølle från 1832 är det en flott utsikt mot Ærø och de omkringliggande öarna och småholmarna. På det maritima museet 'Øhavets Smakkecenter' på Strynø kan Ni bl. a se Fyns största samling av de traditionella tvåmastade jollarna. Centret hyr dessutom ut kopior av de ursprungliga jollarna och guiderna på platsen informerar om området. Öns krog är inredd i den gamla smedjan och det är fortfarande möjligt att se både ässjor, städ och smedens verktyg här på krogen. I taket på 'Øhavets Smakkecenter' på Strynø, kan Ni se en likhet med taket på Københavns Centralstation, eftersom det är samma arkitekter som ritat de två byggnaderna.

Utflykter

Det är dagligen flera avgångar från Strynø till Rudkøbing där Ni kan ha en härlig dag i den 700 år gamla handelsstaden, som har bevarat sina ursprungliga, vackra hus. Här finner Ni i den gamla delen av stan, de idylliska små gatorna belagda med kullersten, den trevliga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum i Rudkøbing utställer forntidssamlingar med bl. a vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål. I Rudkøbing finner Ni bl. a också följande spännande sevärdheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek och Søfartsudstillingen och Den Gamle Have, Skovsgård (ett museum om tjänstefolk, fordon och skogsbruks) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn 11 km från Rudkøbing ligger det röda Tranekær Slott är högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. I slottsparken finner Ni 'Ticon', där konstnärer utställer konst från naturen.