Stugor i Stokkebæk
Destination

Stokkebæk

Stokkebæk

Hyr semesterstuga i Stokkebæk - Boka här

Stuga i Stokkebæk, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Stillsamt, trevligt och naturskönt semesterområde på östra Fyn med utsikt till Langeland.

Område

Stokkebæk kan erbjuda lugn och ro, idyllisk natur, vacker strand, speciellt bra fiskemöjligheter i Stokkebæk a och ett stort antal slott, herrgårdar och kulturminnen. Den lilla semesterorten ligger 4 km från staden Hesselager med affärer och matställen och 21 km från Svendborg, som har affärer, restauranger, sevärdheter och fritidsaktiviteter.

Strande

Stokkebæk Strand är en lugn strand med grov sand och klart, barnvänligt vatten. Ovanför stranden kan Ni använda gräsytorna till bl. a sportaktiviteter.

Natur

Området omkring Stokkebæk, präglas av vacker, fynsk natur med kust, åkrar, planteringar, små skogar och den idylliska Stokkebæk å, som är mycket fiskrik. Söder om Stokkebæk ligger den frodiga skogen Purreskov och den går ända ut till kusten.

Aktiviteter

Stokkebæk Strand lockar till strandaktiviteter och promenader. Det går att hyra ridhästar i området och uppleva den härliga naturen längs de trevliga ridstigarna. I Stokkebæk å och längs kusten finns det riktigt bra fiskemöjligheter - särskilt norrut, där det finns mycket öring på våren. Från Lundeborg, 4 km söderut, kan Ni ta en fisketur med en kutter. Båtturer på Stora Bält (utan möjlighet för fiske) erbjudes också härifrån. I Gudme (7 km) kan Ni spela golf på en Pay & Play bana med 9 hål, som är naturskönt belägen i en gammal fruktodling. Den närmaste 18-håls banan finns på Svendborg Golfklubb, som kan erbjuda en vackert belägen bana, från vilken det är utsikt över södra Fyns skärgård från den högsta punkten (21 km).

Attraktioner

Området är rikt på arkeologiska och kulturella skatter. Hesselager Kirke är anmärkningsvärd med sina halvbågeformade gavlar. Samma utsmyckning ses på herrgården Hesselagergård, som är vackert belägen i natursköna omgivningar, något sydost om Hesselager. Det intressanta byggnadsverket uppfördes 1538-48 och kan ses utifrån (4 km). Den sagoomspunna 'Damestenen' i Hesselager är Danmarks största, lösa sten med en omkrets på ca 34 m och med en vikt på ca. 1 000 ton (3 km). Det idylliskt belägna Broholm Gods (8 km mot sydväst) är en av landets äldsta herrgårdar. Vid den södra vallgraven kan Ni besöka en museumbyggnad med en forntidssamling, som består af 70 000 flinta-, sten-, brons- och järnföremål, funna på Broholms marker. Den sengotiska huvudbyggnaden är renoverad och även öppen för besökande. Minneslunden Gudbjerglund i Gudbjerg har 4 långhögar från bondestenåldern (3500-3100 f.Kr.). Långhögarna är mellan 19 m och 117 m långa och 7 m breda (9 km).

Utflykter

Besök Svendborg som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer. Här finns en trevlig hamn, ett antal kulturella sevärdheter, bra inköpsmöjligheter och många restauranger (21 km). Åk ev. med färjan från Svendborg till den idylliska och pittoreska ön Ærø, som har vackra stränder, vacker natur, trevliga städer och hamnar samt aktiviteter och sevärdheter (ca. 1½ timmes segling från Svendborg). Gå inte miste om ett av Danmarks vackraste slott; Valdemars Slott i Troense. Slottet är byggt på 1600-talet, och innehåller i dag flera museer. Upplev bl. a det spännande leksaksmuseet (27 km). På det imponerande Egeskov Slott i Kværndrup finns det bl. a vackra trädgårdsanläggningar, en jätte labyrint och flera museer (29 km). På Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni med en dykares ögon, få uppleva havets mysterier från en 50 m lång undervattenstunnel eller komma i kontakt med t. ex marsvin från bron utanför (39 km).