Stugor i Tårup
Destination

Tårup

Tårup

Hyr semesterstuga i Tårup - Boka här

Stuga i Tårup, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Tårup Strand är ett litet och mysigt semesterområde med bra strand ut mot Storebælt.

Område

Byn Tårup ligger på Fyns östkust, alldeles ut mot Storebælt, 12 km söder om Nyborg och Storebæltsbron. Sommarstugeområdet Tårup Strand ligger ett par km från byn, mellan Kongshøj Strand och Slude Strand i ett lugnt och fridfullt område där ni kan höra fåglarna sjunga. En idealisk semesterort för naturälskare och fritidsfiskare. Det finns möjlighet att handla dagligvaror i Tårup.

Strande

Det är fin sandbadstrand med enstaka stenar och Blå Flagg vid Tårup. Stranden är mycket barnvänlig eftersom vattnet är lugnt och grunt. De som vill bada i lite djupare vatten, kan nyttja en av de två badbryggorna vid stranden. Det är också möjligt att segla ut från stranden i en liten båt. Från stranden kan man ana Storebæltsbron i fjärran.

Natur

Tårup är omgiven av härlig natur med många grönområden, bl.a. Tårup Lundeskov. Den mycket sällsynta klockgrodan håller till kring Klokkesøen vid Tårup Strand, och ni kan höra dens kväkande varma dagar under försommaren. Lite utanför Tårup rinner Kongshøj Å hela vägen till Kongshøj Mølle. Kajbjerg Skov ligger ända ut till kusten på Östfyn. Här finns skogssjöar och markerade vandringsleder.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter i Kongshøj Å, från kusten eller på havet. Den bästa sträckan är från Tårup Strand till Kajbjerg Skov. Det är möjligt att sätta en mindre båt i vattnet från kusten. Östfyn har sin egen regionala cykelled, nr. 50, som leder genom den härliga östfynska naturen. Golfspelare har möjlighet att prova den vackert belägna Nyborg Golfbane, som ligger ända ned till Nyborg Fjord. Banan har internationell standard.

Attraktioner

Tårup Kyrka byggdes av byns hantverkare 1883 och är därmed kommunens yngsta kyrka. Kongshøj Mølle ligger i idylliska omgivningar och är fortfarande i drift. Vid kvarnen finns en sju meter hög fördämning, en kvarndamm och ett vattenfall. Nyligen har det också anlagts en vattenpassage med ny fisktrappa vid kvarnen.

Utflykter

Nyborg är en mysig by med gamla, varsamt renoverade hus, vallarna, som inbjuder till en vandringstur, många kulturella erbjudanden samt bra matställen och inköpsmöjligheter. Besök ev. Nyborg Slott, som är Danmarks äldsta kungaborg från 1172. Egeskov Slott vid Kværndrup benämns som Europas bäst bevarade renässansborg (21 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan ni komma i kontakt med t ex tumlare från utomhusbryggan eller från den långa undervattenstunneln (30 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (50 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850 (50 km).