Stugor i Brende Mölle
Destination

Brende Mölle

Brende Mölle

Hyr semesterstuga i Brende Mölle - Boka här

Stuga i Brende Mölle, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Vid Brende Mølle på Västfyn hittar ni frid, ro, idyll, vacker natur och Brende Å med Danmarks finaste fisktrappa.

Område

Semesterområdet Brende Mølle är beläget i lugna, lantliga och mycket natursköna omgivningar, alldeles vid den fiskrika Brende Å, som rinner upp vid Tommerup och mynnar i havet nära Brende Mølle, som tidigare användes till att mala säd och producera elektricitet i. Vid den gamla vattenkvarnen kan ni uppleva Danmarks finaste fisktrappa som säkerställer att havsöringen från Lillebælt kan ta sig uppför ån. Området ligger c:a 4 km från Lillebælts kust, fågelområdet Emtekær Nor och halvön Wedellsborg med slottet med samma namn. Brende Mølle är en idealisk semesterdestination för bl.a. naturälskare och fritidsfiskare. Här kan ni njuta av den vackra naturen, cykla eller vandra i området, studera fåglar eller besöka några av Fyns många skogar och spännande sevärdheter. Den närmaste större staden är den charmiga gamla handelsstaden Assens, som ligger 14 km söderut.

Strande

Det finns ingen badstrand direkt vid Brende Mølle, eftersom området ligger ett par km från kusten, men c:a 7 km härifrån hittar ni den härliga badstranden vid Sandager Næs. Denna strand är mycket barnvänlig eftersom det är grunt. Från stranden är det utsikt över Emtekær Nor, som är ett intressant och fågelrikt mossområde. Det finns flera bra badstränder i området och vågar ni er på att surfa är betingelserna goda vid Assens.

Natur

Brende Mølle, som ligger i Brende Ådal, är omgiven av en vacker och kuperad terräng med bl.a. skog. Brende Å är en spännande å med många fall och många fåglar håller till häromkring. Från fisktrappan och kvarndammen leder flera stigar ut i den omkringliggande naturen. Det intressanta moss- och fågelområdet Emtekær Nor är beläget precis söder om Wedellsborghalvön och här kan ni uppleva många änder och vadarfåglar (4 km). Vid Frøbjerg hittar ni Frøbjerg Bavnehøj - Fyns högsta punkt (131 m ö h) och ett charmigt utflyktsmål. Härifrån kan ni njuta av den fina utsikten över området (16 km).

Aktiviteter

Det omväxlande och natursköna landskapet kring Brende Mølle Å inbjuder till cykelturer och promenader. Fritidsfiskare har fina möjligheter till fångst i Brende Å, Fyns renaste vattendrag med en sammanlagd längd på 28 km, samt hela vägen runt om halvön Wedellsborg Hoved, som utgör en sträcka på 5 km. Därutöver finns det flera Put & Take-sjöar till hands i området. Golfspelare kan prova en av Fyns många attraktiva golfbanor. De närmaste banorna hittar ni hos Vestfyns Golfklub vid Glamsbjerg (24 km), Golfklubben Lillebælt vid Middelfart (25 km) och Blommenslyst Golfklub (26 km). En populär aktivitet här i området är också att cykla dressin. Rutten startar och slutar i Assens och går genom frodiga landskap, fält, skogar och små byar.

Attraktioner

Allmänheten har inte tillträde till det vackra Wedellsborg Slott, men utifrån kan ni njuta synen av slottet och den idylliska slottsparken med bl.a. dovhjort. Den mysiga byn Skydebjerg har en bydamm samt flera vackra korsvirkeshus (10 km). Fun Park Fyn i Aarup, är ett vattenland med rutschbanor samt skoj och förströelser för hela familjen. När entrén är betald kan alla nöjen nyttjas fritt (10 km). Assens är en 800 år gammal handelsstad med Danmarks vackraste gata. I den charmiga och välbevarade stadskärnan finns köpmansgårdar och gavelhus i korsvirke. Men Assens har också moderna byggnader och butiker samt en mysig marina (14 km). På Willemoesgårdens Mindestuer i Assens visas en sjöfartssamling med skeppsmodeller, målerier, galjonsfigurer, vapen osv. Från Assens går en liten färja dagligen till ön Bågø, som är en idyllisk och naturskön ö.

Utflykter

Besök Vissenbjerg Terrariet - Skandinaviens största terrarium med kräldjur och paddor från hela världen. Upplev även krokodiler, ormar, leguaner, grodor och många andra exotiska djur på nära håll (18 km). Vid medeltidsborgen Hagenskov vid Ebberup kan ni uppleva en gammal fängelsehåla (19 km). Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en savann (27 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel, gågator, kaféer, restauranger och krogar (37 km). Här finns också H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby och Odense Zoo.