Stugor i Törresö
Destination

Törresö

Törresö

Hyr semesterstuga i Törresö - Boka här

Stuga i Törresö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Törresö är en populär semesterort på norra Fyns kust. Här hittar ni en härlig badstrand och många vackra sommarstugor - varav många ligger precis intill stranden. Bortom kusten är semesterorten omgiven av gemensamma grönområden och vackra skogar. Törresö är ett idealiskt semestermål för den aktiva familjen.

Område

Tørresø ligger vid Kattegatt på Fyns nordkust, omgiven av naturområden. Här på den långa, raka kuststräckan finns det många bra badstränder. Det finns många möjligheter för aktiviteter och många sevärdheter i detta område. En perfekt semesterort för Er som gärna vill njuta av naturen, vandra, cykla, surfa, simma eller fiska. Väster ut ligger Flyvesandet, som är Fyns enda badstrand med sanddyner. Mot öst ligger det fridlysta friluftsområdet Enebærodde och Odense Fjord, som är en viktig rastplats för flyttfåglar.

Strande

Tørresø Strand har en mycket barnvänlig sandstrand med sten och rent badvatten. Bottnen är likaså en blandning av sand och sten. Vattnet är grunt. Bilkörning på stranden är icke tillåtet. På Flyvesandet, som är Fyns enda område med sanddyner/ klitter, finns en riktigt härlig badstrand med grunt vatten och sandbotten. Bilkörning är tillåtet på stranden. På de båda ovannämnda stränderna finns det bra förutsättningar för vindsurfare. Fuglsang Strand är en blandning av sand och sten. Precis vid stranden finns ett stort grönområde.

Natur

Nordfyn är präglad av skog, slätter och ett grönt och frodigt landskap samt en lång och rak kustlinje. Något sydöst om Tørresø ligger Hasmarkmosen, som är ett stort område med mossar med ett fantastiskt växt-, fågel- och djurliv. Öster om Tørresø ligger udden Enebærodde. Den 5.5 km långa udden är Fyns största hed med ett rikt fågelliv samt många sällsynta plantor och träd. Vid Gabet står den 14 m höga fyren från 1869. Det är bara tillåtet att promenera eller cykla in i området. Vid det fridlysta naturreservatet Flyvesandet, finner Ni en av Fyns bästa badstränder. Vid Langesø och Storskoven på Flyvesandet går skogen ända ned till stranden. Skogarna i Langesø och Morud har ett rikt och varierat fågelliv.

Aktiviteter

Det är bra förutsättningar för surfare på Tørresø Strand och på Flyvesandet. Området bjuder på bra fiskemöjligheter ¿ särskilt är det, det enastående havsöringsfisket vid Enebærodde och Egebjerggård. Skeppet M/S Castor erbjuder fisketurer från Bogense hela året tunt. Fjordbåten Svanen erbjuder under sommarhalvåret, turer på Odense Fjord. Många naturupplevelser väntar längs de många vandrings- och cykellederna i området, t ex på Enebærodde, längs stranden i Tørresø och på 'Den Grønne Sti' i Otterups nordliga utkant. Det är populärt att cykla, vandra, fiska eller gå på picnic på Enebærodde.

Attraktioner

Hofmansgave är en charmig korsvirkesherrgård uppförd 1784 och med ett litet museum. Till herrgården hör en flott park med många sällsynta växter. På Fyn finns det fler herrgårdar än på andra platser i landet, som med sina fält, skogar, alléer och stengärdsgårdar, alla är värda ett besök.

Utflykter

Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, teater, gyckel på stans torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus. I H.C. Andersens Hus berättas det om författarens förunderliga livshistoria. På Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni komma i kontakt med marsvin från en bro på utsidan eller genom den långa undervattenstunneln. Danmarks Jernbanemuseum är ett stort museum för lek och om teknik, upplevelser, upptäckter och nostalgi. Den Fynske Landsby är ett lantbruksmuseum, som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet. Egeskov Slott betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Bogense med Fyns största marina, med sin karaktär av handelsstad, sina gamla torg, fina köpmansgårdar och många korsvirkeshus är också värt ett besök.