Stugor i Svalebölle
Destination

Svalebölle

Svalebölle

Hyr semesterstuga i Svalebölle - Boka här

Stuga i Svalebölle, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Svalebølle är beläget i en omgivning av vacker natur på Langelands nordöstkust.

Område

Svalebølle ligger i ett lantligt, fridfullt och trevligt område med härliga, barnvänliga badstränder sam flera aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen. Endast några få kilometer längre bort ligger Dageløkke med sin lilla idylliska fiskehamn, som surrar av aktivitet. Här kan Ni njuta av stämningen och köpa nyfångad fisk. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området. I Rudkøbing, 18 km från Svalebølle, har Ni möjligheter för att shoppa, äta, besöka museer och att gå på sightseeing.

Strande

Stranden vid Svalebølle har många sandbankar och det går att både bada och fiska här. I Emmerbølle, 5 km utanför Svalebølle, på Langelands västkust, finner Ni en härlig badstrand med badbrygga. Likaså är Dageløkke Strand en mycket barnvänlig strand. Här är sanden finkornig och vattnet är grunt och lugnt. Dessa förhållanden gör också stranden väl passande för vindsurfing (5 km). På östkusten hittar Ni en bra och barnvänlig badstrand ca 7 km norr ut, i Snøde Hesselbjerg. Omedelbart norr om Lohals finns en bred, vit sandstrand och precis ovanför ligger 'Troldeskoven' (13 km).

Natur

Svalebølle är omgivet av åkrar och bevuxna marker. Naturen på Langeland är allmänt präglad av härliga stränder, skogar, åkrar och vackra landskap. Här finns så mycket skog, att boken på några ställen växer ända ned till stranden. På grund av de frodiga skogsområdena, har ön ett stort bestånd av rådjur. Omkring Tranekær finns flera skogsarealer med markerade vandringsleder. Längs stigarna i Åsø skogen kan Ni t ex uppleva öns otroligt rika fågelliv. På den södra delen av Langeland blir landskapet mer kuperat och här finns några fantastiska utsiktspunkter. Fredmosen i Nordenbro på södra Langeland är en stor mosse med vass och ett antal både häckande fåglar och flyttfåglar (37 km).

Aktiviteter

I hamnen i Dageløkke anordnas det olika aktiviteter. För barnen finns det både inomhus och utomhus lekplatser. Förutom det, finns det tillgång till minigolf-, tennis- samt badminton banor. Här kan Ni också hyra cyklar. Sportfiskare har bra förutsättningar här, eftersom det finns möjligheter för att fiska direkt från kusten eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Det arrangeras dessutom fisketurer på havet från Lohals Havn. Langelands Golf Klubb är en 18-håls golfbana i Tryggelev (36 km). Från banan är det vacker utsikt över Langelandsbältet, Hatbakkerne och Fredmosen. På Langeland kan Ni dessutom segla, vindsurfa, dyka, bowla, vandra och cykla. Ön är ett perfekt ställe för naturälskare, som gärna vill uppleva ön till fots eller på cykel. Tag ev. med cykeln på färjan från Lohals till Lundeborg på Fyn.

Attraktioner

Upplev den trevliga hamnmiljön i den hamnen i Dageløkke, endast några få kilometer från Svalebølle. Här pulserar det av aktivitet hela sommaren. Besök ev. ljusfabriken Candle Art, som håller till i konstnärliga omgivningar i Dageløkke. Det röda Tranekær Slott (8 km) högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. I slottsparken finner Ni 'Ticon', där konstnärer utställer konst från naturen. Tranekær Slottsmuseum är inrättat i ett gammalt korsvirkeshus. På souvenir museet Souvenariet vid slottet kan Ni titta på nya och gamla souvenirer från hela världen. Den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift. Vid kvarnen finns också ett museum om vindkraft och väderkvarnens utveckling. Tobaksladan i Tranekær använde man för att torka tobaksblad i under 2:a världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil och det är gratis entré. Upplev också stadens Safarimuseum, 'Tom Knudsens Safarimuseum' med jakttroféer från all världens länder.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina ursprungliga, vackra hus. Här finner Ni i den gamla delen av stan, de idylliska små gatorna belagda med kullersten, den trevliga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (18 km). Langeland Museum i Rudkøbing utställer forntidssamlingar med bl. a vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål. I Rudkøbing finner Ni bl. a också följande spännande sevärdheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek och Søfartsudstillingen och Den Gamle Have, Skovsgård (ett museum om tjänstefolk, fordon och skogsbruks) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Besök Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer och med prägel av stadens historia, som går långt tillbaka till den tidiga medelåldern. Här finner Ni också bl. a Valdemars Slott (38 km).