Stugor i Dunkær, Ærö
Destination

Dunkær, Ærö

Dunkær, Ærö

Hyr semesterstuga i Dunkær, Ærö - Boka här

Stuga i Dunkær, Ærö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Semestra på en ö i rogivande omgivningar och trevlig natur i Fyns södra skärgård.

Område

Den trevliga och oskadade byn Dunkær ligger på den östra sidan av den härliga ön Ærø, 6 km från Marstal och 8 km från Ærøskøbing. Semesterområdet ligger nära våtmarken Gråsten Nor, skogen Drejskoven och stranden Drejet. Det finns möjligheter för att äta på den gamla, charmerande Dunkær Kro och i Marstal finns det bra inköpsmöjligheter. Ærø är ca 30 km lång och 8 km bred på det bredaste stället. Det finns 3 städer på ön; Ærøskøbing, som ligger mitt på ön, Marstal, som är den största staden på ön och Søby, som är den minsta. Dessutom har ön flera små samfund och fiskelägen. Fyra olika färjor kan ta Er med till Ærø från Als, Fyn och Langeland.

Strande

I Dunkær finns den fina och barnvänliga badstranden Drejet. Här kan Ni sola, bada och idka vattensporter. Det finns flera andra attraktiva badstränder hela vägen utmed Ærøs kuster, bl. a den vita sandstranden Erikshale Strand i Marstal, som dessutom har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Vesterstrand i Ærøskøbing är en härlig och barnvänlig badstrand. Missa inte den enastående solnedgången från de små, trevliga badhusen på stranden i Ærøskøbing.

Natur

Ærø har en helt fantastisk natur med underbara stränder, bukter, vikar, våtmarker, åkrar, markanta sluttningar, kuperade områden och skogar. Ut mot Fyns södra skärgård är kusten mera mjukt formad och slät, men ut mot Östersjön är kuststräckan mer kuperad och dramatisk med sluttningar och branter. Gråsten Nor, något öster om Dunkær, är en stor våtmark med ett rikt fågel- och växtliv. Genom att följa en av lederna i sundet kan Ni få se sångfåglar, rovfåglar, grodor, sandödlor, sällsynta plantor samt rester av gamla gånggrifter och boningsplatser från den äldre stenåldern. Strax söder om Gråsten Nor ligger den idylliska odlingen Drejskoven med både barr- och lövträd. Från den fridlysta Voderup Klint på sydkusten, ca 8 km väster om Dunkær, kan Ni njuta av en fantastisk utsikt över havet och i klart väder kan Ni se ända bort till Als-kusten, den nordtyska kusten samt till inloppet av Flensburg Fjord.

Aktiviteter

Det finns många vandrings- och cykelleder på Ærø och Ni kan bl. a följa en av lederna genom våtmarken Gråsten Nor och Drejskoven. Det finns möjligheter att hyra cyklar på ön. Det finns också bra möjligheter för att bada, segla havskajak och vindsurfa utmed öns fina badstränder. Havskajaker kan hyras i Marstal. De många bukter och vikarna längs hela Ærøs kust erbjuder ypperliga betingelser för sportfiske. Till de bästa fiskeställena hör bl. a vadarområdet Drejet och Vejnæs Nakke i Dunkær, Urehoved i Ærøskøbing, Ærøs Hale i Marstal, Voderup på sydkusten och Skjoldnæs vid fyrtornet på nordspetsen av Ærø. Golfspelare kan använda den nyanlagda, lätt utmanande och mycket vackra golfbanan vid Skjoldnæs Fyr på den västligaste delen av Ærø. I Ærøskøbing finns det möjligheter för att bowla, rida och spela petanque och minigolf.

Attraktioner

Marstal är Ærøs största stad och ligger på öns östligaste sida, Eriks Hale. Staden är trevlig och charmig med de smala gator, stockrosorna, stadslivet och den livfulla småbåtshamnen. Här finns bl. a en mycket lång hamnpir och en kalkugn, som är hamnens kännemärke. Sjöfartsmuseet i Marstal består av fyra byggnader och har mer än 30 utställningslokaler, med föremål som skildrar sjöfartens historia. Titta bl. a på över 200 fartygsmodeller och mer än 130 flaskskepp (6 km). Ærøskøbing är Danmarks bäst bevarade 1700-tals landsortsstad. Här finns det vackra, fridlysta hus, medeltida gator, stockrosor, bakgårdsträdgårdar, spännande butiker, bra restauranger och en välbesökt småbåtshamn full av atmosfär (8 km). Ærø Museum i Ærøskøbing är ett hembygdsmuseum, som ställer ur forntidsfynd från stenåldersbosättningar och har utställningar om sjöfart, bonde- och stadskultur osv. Hammerichs Hus är inrett i konstnärens eget hem från 1700-talet. Här finns bl. a en samling av antikviteter.

Utflykter

Søby ligger på den nordvästra spetsen av Ærø. Staden är gammal och känd för sitt fiske och är med sin marina, den vackra kyrkan och Søby Mølle från 1881 med ett fint halmtak. Søby har en trevliga atmosfären och är väl värd ett besök (17 km). Skjoldnæs Fyr är omgiven av vacker natur, bl. a. 'Næbbet' - en våtmark med många fågelarter och en vacker nyanlagd golfbana, på nordspetsen av Ærø (22 km).