Stugor i Aborg
Destination

Aborg

Aborg

Hyr semesterstuga i Aborg - Boka här

Stuga i Aborg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Aborg ligger på Fyns västkust med utsikt till ön Bågø, i lugna och natursköna omgivningar.

Område

Sommarstugeområdet vid Aborg ligger i natursköna omgivningar. Semesterorten är idealisk för de, som gärna vill fiska, studera fåglar, vandra, cykla eller bara njuta av naturen i de fridfulla omgivningarna. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Aborg, och härifrån är det bara 5 km till den charmiga gamla handelsstaden Assens. Härifrån kan ni bl.a. åka båt ut till den mysiga ön Bågø.

Strande

Det finns fin och barnvänlig badstrand vid Aborg. De närliggande stränderna Feddet Strand, Mariendal Strand och Assens Næs är alla härliga, barnvänliga stränder med bra faciliteter. Vid Assens finns det goda förutsättningar för vindsurfing.

Natur

Det fågelrika mossområdet Emtekær Nor ligger några få km norr om Aborg och kan ses från stranden vid Sandager Næs. I skogsanläggningen i Assens kan ni gå en tur runt om skogssjön. Krengerupskovene vid Glamsbjerg har flera markerade vandringsleder (18 km). Helnæs ligger c:a 21 km söder om Aborg och är förenad med Vestfyn via en smal fördämningsvall. Halvöns varierade landskap är i sig en naturupplevelse.

Aktiviteter

Det finns fina fiskemöjligheter längs kusten vid Lillebælt och i områdets Put & Take-sjöar. En populär aktivitet här i området är också att cykla på dressin. Rutten startar och slutar i Assens och går genom frodiga landskap, fält, skogar och små byar. I Assens står det tennis- och minigolfbanor till förfogande. För golfspelare finns det riktigt bra möjligheter på Fyn. De närmaste banorna hittar ni hos Vestfyns Golfklub vid Glamsbjerg (18 km), Golfklubben Lillebælt vid Middelfart (38 km) och Fåborg Golfklub (40 km). Det omväxlande landskapet kring Aborg inbjuder till cykelturer och promenader.

Attraktioner

Assens är en 800 år gammal handelsstad med Danmarks vackraste gata. I den charmiga och välbevarade stadskärnan finns köpmansgårdar och gavelhus i korsvirke. Men Assens har också moderna byggnader och butiker samt en mysig marina (7 km). På Willemoesgårdens Mindestuer i Assens visas en sjöfartssamling med skeppsmodeller, målerier, galjonsfigurer, vapen osv. Ebberup ligger 11 km från Aborg, och här hittar ni följande sevärdheter: Medeltidsborgen Hagenskov, där ni kan se en gammal fängelsehåla; Gl. Alvernæs, som är en vacker fynsk herrgård med ett karktäristiskt torn, omgivet av park och skog. Området är i allmänhet rikt på herrgårdar, som t ex Wedellsborg, Brahesborg, Krengerup Slott, och Hagenskov Slott.

Utflykter

Från Assens kör en liten färja dagligen till ön Bågø, som är en idyllisk och naturskön ö. Fun Park Fyn i Aarup, är vattenland samt förströelser för hela familjen. När entrén är betald kan alla nöjen nyttjas fritt (17 km). Besök Vissenbjerg Terrariet, här finns Skandinaviens största terrarium med kräldjur och paddor från hela världen (21 km). Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en två kilometer lång vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (29 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (43 km).