Stugor i Ærösköbing, Ærö
Destination

Ærösköbing, Ærö

Ærösköbing, Ærö

Hyr semesterstuga i Ærösköbing, Ærö - Boka här

Stuga i Ærösköbing, Ærö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Ærøskøbing ligger mitt på den mysiga och natursköna ön Ærø, söder om Fyn.

Område

I idylliska Ærøskøbing, som är Danmarks bäst bevarade handelsstad från 1700-talet hittar ni vackra, gamla och fredade hus, medeltidsgator, stockrosor, bakgårdsträdgårdar, spännande butiker, bra matställen och en stämningsfull och välbesökt småbåtshamn. Ærø är c:a 30 km lång och 8 km bred på det bredaste stället. Förutom Ærøskøbing finns här också byarna Marstal, som är den största byn på ön, och Søby, som är den minsta. Därutöver har ön flera små samhällen och fiskelägen. Fyra olika färjerutter kan ta er till Ærø från Als, Fyn och Langeland. Ærø är ett härligt semestermål året om.

Strande

Vesterstrand vid Ærøskøbing är en härlig och barnvänlig badstrand. Missa inte den enastående solnedgången från de små, mysiga badhytterna på stranden. Det finns flera andra bra och barnvänliga badstränder hela vägen utmed Ærøs kust. Den vita sandstranden, Erikshale Strand vid Marstal, har dessutom Blå Flagg.

Natur

Ærø har en helt enastående natur med härliga stränder, bukter, vikar, våtmarker, fält, framträdande branter, kuperade arealer och skogsområden. Ut mot Det Sydfynske Øhav är kusten mild och flack, men ut mot Östersjön är kuststräckningen mer kuperad och dramatisk med branter och klinter. Från den fridlysta Voderup Klint på sydkusten, c:a 7 km från Ærøskøbing, är det en fantastisk utsikt över havet och vid klart väder kan ni se ända till Alskusten, den nordtyska kusten samt till Flensborg Fjords inlopp. Det är möjligt att gå ned till stranden via en stig. Gråsten Nor, sydost om Ærøskøbing, är en stor våtmark med ett rikt fågel- och växtliv. Naturen kring Skjoldnæs Fyr på nordspetsen av Ærø är mycket vacker och här finns en härlig våtmark med många fågelarter.

Aktiviteter

De många bukterna och vikarna längs hela Ærøs kust ger optimala betingelser för fritidsfiskare. Bland de speciellt fina fiskeplatserna kan bl.a. Urehoved vid Ærøskøbing, Ærøs Hale vid Marstal, Drejet väster om Marstal, Voderup söderut och Skjoldnæs vid Fyrtornet på nordspetsen av Ærø rekommenderas. I Ærøskøbing har ni möjlighet att bowla, rida samt spela petanque och minigolf. Det finns många vandrings- och cykelleder i området. Cykellederna nr. 91 och 92 tar er genom ett spännande och naturskönt landskap. Ni kan hyra cyklar på platsen. Att paddla havskajak samt att vindsurfa är populära aktiviteter på Ærø.

Attraktioner

Ærøskøbing Bymølle är en vacker, restaurerad väderkvarn som ligger alldeles i utkanten av byn. Ærø Museum i Ærøskøbing är ett hembygdsmuseum som visar samlingar av fornfynd från stenåldersboplatser, utställningar om sjöfart, lant- och handelsstadskultur osv. Hammerichs Hus är inrättat i målarens eget hem från 1700-talet. Här finns bl.a. en samling antikviteter. Flaske-Peters Samling är en stor samling med flaskskepp och skeppsmodeller samt färjemålningar. Søbygaard är en gammal vall med bevarade byggnadsverk från medeltiden och renässansen, vilket gör platsen till ett nationellt kulturarv. Flera målare, keramiker och andra konsthantverkare bor i Ærøskøbing med omnejd ¿ besök ev. deras gallerier, ljusfabriker eller öppna verkstäder. Besök ev. också de små ursprungliga hamnmiljöerna i Klevens och Strandbyens hamnar.

Utflykter

Marstal är Ærøs största stad och ligger alldeles vid öns östra avslutning, Eriks Hale. Staden är mysig och charmig med sina smala gator, stockrosorna, bylivet och den stämningsfulla småbåtshamnen. Här kan ni bl.a. se en mycket lång hamnpir och en kalkugn som fungerar som hamnens kännetecken. Sjöfartsmuseet i Marstal består av fyra byggnader och sammanlagt mer än 30 utställningslokaler, med föremål från sjöfartens historia. Se bl.a. över 200 skeppsmodeller och mer än 130 flaskskepp (15 km). Søby ligger på Ærøs nordvästra spets. Byn är en gammal fiskeby och är, med sin marina, den vackra kyrkan, den halmtakstäckta Søby Mølle från 1881 och sin mysiga atmosfär, verkligen värd ett besök (15 km). Skjoldnæs Fyr ligger i vacker natur med bl.a. 'Næbbet', en våtmark med många fågelarter, på Ærøs nordspets (20 km).