Stugor i Strib
Destination

Strib

Strib

Hyr semesterstuga i Strib - Boka här

Stuga i Strib, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Strib är ett mysigt, gammalt färjeläge på Nordväst Fyn, som är omgivet av vatten, strand och vacker natur.

Område

Strib är ett härligt stugområde på en liten udde på Nordväst Fyn. När ni har semester i en stuga i Strib, är ni omgiven av hav, härlig strand och vacker natur. Och här ligger flera stugor ända nere vid vattnet. Förutom vacker natur finns det en mysig båthamn med en lekplats, ett bilmuseum, en simhall och ett fyrtorn. Här kan ni bada, fiska och promenera på stigar längs kusten. Strib ligger bara 6 km från Middelfart, där ni kan handla, äta på restaurang och njuta av stämningen i småbåtshamnen.

Strande

Vattnet är inbjudande längs större delen av den lilla udde, som Strib ligger på . Ni kan utnyttja en plattform i vattnet, som fungerar som en badbrygga. Ni kan bada och koppla av på den härliga sandstranden. Observera dock, att vattnet snabbt blir djupt. Ni kan också besöka Vejlby Fed, som har en av öns bästa badstränder med Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stranden). Stranden är mycket barnvänlig och har en brygga för dem, som gärna vill hoppa i vattnet. Det är också populärt att surfa på Vejlby Fed strand, som ligger 7 km från Strib.

Natur

Naturen runt omkring Strib är grön och kuperad . Ni kan följa en stig längs den norra stranden och ut till den fridlysta Røjle Klint i den orörda skogen Kasmose Skov. Skogen har varit orörd sedan 1993 och har en mångfald av djur och växter. Från Røjle Klint kan ni njuta av utsikten över området och den nyaste Lilla Bältbron, där ni kan ha turen att se tumlare. Kasmose Skog ligger 4 km nordost om Strib.

Aktiviteter

Strib är en mycket populär fiskeort. Ni kan fiska längs hela kusten, men sträckan vid Strib Fyr är mest attraktiv på grund av de fina förhållandena. Här kan ni fånga torsk och havsöring hela året om, men även plattfisk och näbbgädda under sommaren. Från Middelfart kan ni också följa med på en fisketur med kutter. I Strib kan ni bada vid stranden eller besöka stadens sim- och motionscenter. Området lämpar sig väl för promenader och cykelturer, eftersom där är mycket vackert och det är utsikt över vattnet nästan överallt . Vid Hindsgavl Slott kan ni också delta i cykelturer på mountainbike. Golfare kan prova banan på Golfklubben Lilla Bält i Middelfart.

Attraktioner

På Strib Automobilmuseum kan ni titta på ca 50 motoriserade klenoder på 4 hjul och en del veteranmotorcyklar. Här hittar ni spännande, sällsynta och välskötta bilar inom flera märken. Besök Middelfart - en bra affärsstad med butiker, kaféer, restauranger och en charmig småbåtshamn. Ni kan uppleva den verkliga idyllen på Fyn i de små, pittoreska och kullerstensbelagda gatorna, kantade av korsvirkeshus med halmtak och stockrosor. Ni kan besöka intressanta museer som t.ex. Middelfart Museum, Psykiatrisk Samlling, Lilla Bält- Varvet i Gl. Havn och Danmarks Keramikmuseum. Från Middelfart kan ni även följa med på marsvinssafari på Lilla Bält (6 km).

Utflykter

Strax utanför Middelfart ligger den skogsbeklädda halvön Hindsgavl med det vackra och historiskt intressanta slottet Hindshavn . Här kan ni gå runt i den vackra slottsträdgården och gå på promenad i Hindsgavl Dyrehaven, som är ett stort, inhägnat naturområde med vandringsleder och en stor population av kronhjort och dovhjort . På Hindsgavl Voldsted har en borg stått, och därifrån kan ni njuta av utsikten över den Jylländska kusten och Kolding Fjord (10 km). Besök en riktig buffel gård i Morud, där Ditlevsdal Bison Farm bjuder på djurupplevelser, olika aktiviteter och bisonkött. Här kan ni testa en indian-bana i skogen, leva ut er inre cowboydröm eller följa med på en guidad tur (37 km).