Stugor i Fuglsbölle
Destination

Fuglsbölle

Fuglsbölle

Hyr semesterstuga i Fuglsbölle - Boka här

Stuga i Fuglsbölle, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Avkopplande dagar i lantliga omgivningar

Område

Semester i Fuglsbølle innebär rekreativa dagar i lantliga omgivningar. Fuglsbølle ligger mitt på Langeland, bara 5 km från Rudkøbing och med utsikt över markerna. Eftersom Langeland är en liten ö, kan de många spännande sevärdheterna nås på under 1 timma. Detta gäller för underbara naturområden, gamla och vackra hus, barnvänliga stränder, en golfbana, museer och herrgårdar. Flera skogsarealer med markerade vandringsleder, gör det möjligt att uppleva något av öns otroligt rika fågelliv. Om ni vill fiska i havet, går det att hyra båtar och ni kan även följa med på havsfiske ombord på en kutter. Ön erbjuder även många kulturella upplevelser, bra inköpsmöjligheter och ett antal restauranger.

Strande

Stranden, som ligger närmast Fuglsbølle, är Drejet Strand (5 km). Här finns massor av sand och grunt vatten och stranden är därför särskilt lämpad för barn. Likaså finns det en liten, trevlig sandstrand att utnyttja vid lustbåtshamnen i Spodsbjerg.

Natur

Fuglsbølle ligger i natursköna omgivningar och omges av marker och skog. Inte långt härifrån finns Longelse Bondegårdsskov, en 8,5 ha stor. Skogen är fridlyst och finns mitt på Langeland och har många höga och gamla träd. Skogen har stått orörd i många år och framstår i dag som en 'riktig' naturskog med bl. a ett rikt fågelliv. Strax utanför Spodsbjerg (7 km) ligger de karaktäristiska Hatbakker, som bildades under den senaste istiden. Norr om Spodsbjerg ligger Løkkeby Enge, ett vackert område nära kusten med goda betingelser för vadarfåglar. Omkring Tranekær finns flera skogarealer med markerade vandringsleder. Längs stigarna i Åsø Skov kan ni t. ex uppleva något av öns otroligt rika fågelliv. Ca. 18 km från Fuglsbølle ligger Ristinge Klint, som med sin branta skränt häver sig 20 meter upp över vattnet. Här kan ni uppleva en alldeles speciell vegetation. Från stranden leder ett förgrenat stigsystem upp till toppen och därifrån kan ni njuta av den vackra utsikten.

Aktiviteter

De vackra omgivningarna lockar till cykelturer och vandring. Cyklar kan hyras i Spodsbjerg. Här finns bra möjligheter för sportfiskare, med fiske direkt från kusten eller i den 20.000 m2 stora sjön, Spodsbjerg Lystfiskersø. Om ni vill fiska på havet, går det att hyra båtar i Spodsbjerg och ni kan även följa med på havsfiske ombord på en kutter från Spodsbjerg Havn. I Humble kan golfspelare prova banan på Langelands Golf Klubb (18 km). Det finns också möjligheter för att besöka den vackra golfbanan i Svendborg (30 km). Upplev Langelandsfestivalen, www.langelandsfestival.dk/, som varje år i juli månad, drar till sig mer än 20.000 besökare. Festivalen har musik och aktiviteter för hela familjen och pågår under fyra dagar. Är ni intresserad av att dyka, erbjuder Dykkercenter Langeland i Rudkøbing dykundervisning samt dykturer (6 km). I centret finns dessutom en dykarshop och ett café. Och om era barn ännu är för små för att följa med på en tur, kan de roa sig i Flipperklubben (2-12 år).

Attraktioner

Fuglsbølle Kirke, som ligger nära den lilla byn, byggdes under meddeltiden och har ett romanskt skepp och ett sengotiskt långhuskor. Predikstolen, som nog räknas som kyrkans största klenod, skapades av Lorenz Jørgensen 1644. På Galleri Langeland säljes och visas ett brett urval av lokal konst och konsthantverk under hela sommaren. Den 700 år gamla småstaden Rudkøbing är Langelands största stad och här kan ni se på de ursprungliga, gamla och vackra husen. Langeland Museum i Rudkøbing ställer ut samlingar från forntiden med bl. a vapen, ridutrustningar, silvermynt, glas, silver (7 km). I Humble på Sydlangeland finns den välbevarade långdösen 'Kong Humbles Grav', som består av 77 stora randsten (18 km). Endast få km från Humble ligger herrgården Skovsgaard, där det finns flera museer.

Utflykter

20 km norr ut ligger det röda slottet Tranekær Slot. Slottet är högt beläget på en kulle och med utsikt över stadens gamla korsvirkeshus. I slottsparken ligger 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst. Tranekær Slottsmuseum finns i ett gammalt korsvirkeshus. Den fridlysta kvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846, är fortfarande i drift och när vinden är gynnsam, males ekologiskt korn här. Vid kvarnen finns också ett museum för vindkraft och väderkvarnens utveckling. Besök Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer och med prägel av stadens historia, som går tillbaka ända till den tidiga medeltiden. Här finner ni massor av kulturella upplevelser, bra inköpsmöjligheter och otaliga restauranger (30 km).