Stugor i Tranekær
Destination

Tranekær

Tranekær

Hyr semesterstuga i Tranekær - Boka här

Stuga i Tranekær, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Ta semester i en sommarstuga i Tranekär på Langeland - här omges ni av vacker natur, bra strand och intressanta sevärdheter. På semesterorten Tranekär finns det vackra sommarstugor, korsvirkeshus, ett vackert slott och en historisk kvarn. Njut av lugnet i er sommarstuga och ta på utflykter härifrån till Langlands många sevärdheter.

Område

Tranekær ligger i ett stort och oförstört skogs- och naturområde, ca 7 km norr om Rudkøbing på Langeland. Staden kännetecknas av flera gamla korsvirkeshus och är känd för sitt vackra, röda slott, slottsträdgården och slottskvarnen. Tranekær kan dessutom bjuda på butiker, restauranger och flera intressanta museer. Med sitt läge är det bara ett kort väg till stränderna i både östlig och västlig riktning samt till de övriga sevärdheterna på den härliga ön Langeland.

Strande

Det finns badmöjligheter på bägge sidor om Langeland utanför Tranekær. Ca 7 km söder ut, nära hamnen i Rudkøbing, ligger den barnvänliga sandstranden Bellevue Strand. Stranden utanför Helletofte är en härlig sandstrand med lite sten och gräs. Vattnet är grunt och lugnt och därför är stranden också mycket barnvänlig (8 km norr ut). I Emmerbølle, ett par kilometer längre norr ut, finner Ni också en härlig badstrand med badbrygga, som gör det möjligt att hoppa i vattnet (11 km). Vid Dageløkke Strand, 14 km norr ut, är det utmärkta förhållanden för vindsurfare.

Natur

I Stengade Skov, precis utanför Tranekær, växer det bokträd ända ut till strandkanten. Flera stigar leder från parkeringsplatsen och ut till vattnet, där det både är möjligt att bada och att fiska. Längs stigarna i Åsø skogen, nära Tranekær, kan Ni t ex uppleva öns otroligt rika fågelliv. Longelse bondegårdsskov, bara några få kilometer söder om Tranekær, finns en så kallad, 'orörd skog' där träden får lov att åldras. I den östra delen av skogen kan Ni uppleva de 250-åriga ekarna med upp till 10 meter tjocka stammar. På nordspetsen av Langeland ligger Hov, som är omgivet av ett kuperat landskap med skog. På Langelands nordspets ligger Hov, som är omgivet av ett kuperat landskap med skog. En markerad led för Er genom skogen förbi historiska platser. I Hov finner Ni också Franke Klint med fyren och Hov Plantage med de gamla, svarta sommarstugorna från tiden före 1920 (25 km). På den södra delen av Langeland blir landskapet mer kuperat och här finns några fantastiska utsiktspunkter.

Aktiviteter

I Tranekær är det upplagt så, att Ni skall besöka kulturella sevärdheter samt bada, sola, cykla och vandra i den underbara naturen på Langeland. Sportfiskare har bra förutsättningar här, eftersom det finns möjligheter för att fiska direkt från kusten eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Det arrangeras dessutom fisketurer på havet från Rudkøbing Havn. Langelands Golf Klubb är en 18-håls golfbana i Tryggelev (22 km). Från banan är det vacker utsikt över Langelandsbältet, Hatbakkerne och Fredmosen. På Langeland kan Ni dessutom segla, vindsurfa, dyka och bowla. Ön är ett perfekt ställe för naturälskare, som gärna vill uppleva ön till fots eller på cykel.

Attraktioner

Det röda Tranekær Slott är Langelands största herrgård. Slottet är högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. Slottsparken är en av Danmarks största parker med många sällsynta träd och här i området finner Ni också 'Ticon', där konstnärer utställer spännande konst från naturen. På souvenir museet Souvenariet vid slottet kan Ni titta på nya och gamla souvenirer från hela världen. Den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift och ekologiskt mjöl males och säljes här. Vid kvarnen finns också ett museum om vindkraft och väderkvarnens utveckling. Tobaksladan i Tranekær använde man för att torka tobaksblad i under 2:a världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil och det är gratis entré.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina ursprungliga, vackra hus. Här finner Ni i den gamla delen av stan, de idylliska små gatorna belagda med kullersten, den trevliga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (7 km). Langeland Museum i Rudkøbing utställer forntidssamlingar med bl. a vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål. I Rudkøbing finner Ni bl. a också följande spännande sevärdheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek och Søfartsudstillingen och Den Gamle Have, Skovsgård (ett museum om tjänstefolk, fordon och skogsbruks) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. 14 km norr om Tranekær kan Ni uppleva den trevliga hamnmiljön i den pittoreska hamnen i Dageløkke.