Stugor i Hasmark
Destination

Hasmark

Hasmark

Hyr semesterstuga i Hasmark - Boka här

Stuga i Hasmark, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Hasmark på Nordfyn är ett vackert och populärt fritidsområde med en barnvänlig badstrand och trevliga sommarstugor, som ligger strax bortom stranden. En semester i en sommarstuga i Hasmark är en bra utgångspunkt för en trevlig och aktiv familjesemester.

Område

Hasmark ligger på norra Fyns 77 km långa Kattegatkust med utsikt mot Fyns Hoved. Det finns många fina badstränder på den långa, raka kuststräckningen. Det är 20 km till Odense och 7 km till Otterup från Hasmark. Mot öster ligger det fridlysta naturområdet Enebærodde och Odense Fjord, som är en viktig rastplats för flyttfåglar. Tangen är ett härligt naturområde med ett rikt fågelliv samt en fyr från 1869. Här är det populärt att cykla, vandra, fiska eller ta på picnic. I sommarperioden finns det livsmedelsaffär i sommarhusområdet, annars finns det bra möjligheter för att handla i Otterup.

Strande

Stranden, som är fin, barnvänlig och har grunt vatten, sägs vara en av Fyns bästa badstränder. Mot öster avspärras stranden med bom, så bilar inte kommer in på stranden, men det är möjligt att gå eller cykla de 6 km helt ut till fyren vid Gabet. Vid Flyvesandet finns en härlig badstrand med grunt vatten och dyner.

Natur

Norra Fyn präglas av skog samt gröna och frodiga ängslandskap. Agernæs är ett fridlyst natur- och viltreservat. Noret är delvist avskärmat från öppet hav av landtungan Nørreby Hals. Ôster om Hasmark ligger Enebærodde, som är ett fridlyst och naturskönt område med ett rikt fågelliv. Här hittar ni också Enebærodde Fyr från 1869. Det är bara tillåtet att färdas i området till fots eller på cykel. Vid det fridlysta området Flyvesandet hittar ni en av Fyns bästa badstränder. Vid Langesø och Storskoven vid Flyvesandet går skogen ända ner till stranden. Skogarna i Langesø och Morud har ett rikt och varierat fågelliv.

Aktiviteter

Vid stadens campingplats finns det möjlighet att få utnyttja ett stort spännande vattenland i bästa vikingastil med flera bassänger, två rutschbanor, ångkabiner, doftbastu, finsk bastu, spa osv. Området bjuder på fina möjligheter för fiske - specielt det enastående havsöringfisket vid Enebærodde. Skeppet M/S Castor åker året runt på fisketurer från Bogense. Fjordbåten Svanen åker på Odense Fjord på sommaren. Många naturupplevelser väntar längs de många vandrings- och cykelstigarna i området, t.ex. på Enebærodde och på 'Den Gröna Stigen' i Otterups norra utkant. Det finns dessutom minigolfbana i Hasmark.

Attraktioner

Hofmansgave är ett charmigt bindingsvärks-herrgård från 1784 med ett litet potatismuseum. Till herrgården hör en vacker park med många växter. På Fyn finns det fler herrgårdar än andra ställen i landet, som med sina marker, skogar, alléer och stengärder alla är värda ett besök. Ett exempel på detta är det gamla herrsätet Gyldensteen Slot, som ligger i närheten av Flyvesandet och som nu är en modern produktionsgård.

Utflykter

Besök Odense, staden där H.C. Andersen föddes; en modern stämningsfull stad med många upplevelsesmöjligheter i form av musik, teater, aktiviteter på stadens torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus. I H.C. Andersen hus berättas om hans livshistoria. I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan ni komma i kontakt med t.ex. marsvin från bron utomhus eller från den långa undervattenstunneln. Danmarks Järnvägsmuseum är ett stort museum med lek och teknik, upplevelser, upptäckter och nostalgi. Den Fynske Landsby är ett landbygningsmuseum, som visar en fynsk landsbymiljö från ca. 1850. Egeskov Slot anses för att vara Europas bäst bevarade renässansborg med vattengrav. Bogense är med sin köpstadsmiljö, sina gamla torg, fina köpmansgårdar och många bindingsvärkshus också värd ett besök.