Stugor i Søby, Ærø
Destination

Søby, Ærø

Søby, Ærø

Hyr semesterstuga i Søby, Ærø - Boka här

Stuga i Søby, Ærø, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i den mysiga staden Søby på Ærø, omgiven av strand, skog och sevärdheter.

Område

Søby, Ærøs minsta och den charmigaste staden, ligger på öns nordvästra kust - alldeles vid Östersjön. Ovanför kusten, är staden omgiven av skog. Søby bjuder på en bykänsla med korsvirkeshus, en barnvänlig sandstrand och en trevlig och modern marina och hamn. Søby har ett levande konst- och kulturliv samt flera butiker och matställen. Stadens landmärke är Søby Mølle - en vacker, kvarn med halmtak från 1881. När ni tillbringar semestern i Søby kan ni vandra och cykla i vackra omgivningar, segla med havskajak eller spela golf på en av norra Europas vackrast belägna seaside- golfbanor. Om ni är sportfiskare, finns det riktigt fina förutsättningar på kusten i Søby. Ni kan också gå på upptäcktsfärd bland många lokala produkter, som ni hittar i butiker, gårdsbutiker och i stånd utmed vägarna överallt på Ærø. Eller så kan ni besöka Ærøs konstnärer i deras öppna gallerier och ateljéer.

Strande

Søby Strand ligger centralt i staden och erbjuder sandbotten och grunt, lugnt och barnvänligt vatten. Stranden ligger skyddad i en vik på en liten udde. Här kan ni använda en brygga, om ni vill hoppa i vattnet, och bryggan kan också användas, om ni skall ut och paddla kajak. På Ærøs östra del kan ni besöka den vita sandstranden, Erikshale Strand, och uppleva de karaktäristiska, små badhytterna i glada färger.

Natur

Søby är omgiven av vacker och frodig natur. Alldeles i utkanten av staden ligger Låddenbjerg Plantage, som gränsar upp till det spännande naturområdet Vitsø. Här finns det många fina vandringsleder. Fågelreservatet Næbbet vid Skjoldnæs fyr är ett intressant område för fågel-, växt- och naturälskare. Här kan ni bland annat se änder, vadare och rastande fåglar. Området är också ett populärt sportfiskeområde. Voderup Klint på Ærøs sydkust är en av de vackraste platserna på ön. Klippan består av flera platåer, som ser ut som stora trappsteg. Från klippan kan ni njuta av en fantastisk utsikt över havet, och i klart väder kan ni se ända bort till Als och norra Tyskland.

Aktiviteter

Ni hittar många bra fiskeplatser, som t.ex. Næbbet, precis runtomkring Søby. Ni kan fiska från land hela året runt och här finns det möjlighet att fånga havsöring, torsk, horngädda och plattfisk. Försök att följa den 36 km långa havsstigen på ön, som går från Søby till Marstal. Stigen bjuder på lugn och ro och många vackra vyer. Det grunda vattnet runt Søby är också mycket lämpligt för segling i havskajak. Ni kan utnyttja bryggan i Søby och delta i kurser på Havkajak Center Marstal. Dessutom kan ni vind- och kitesurfa här. En av Europas mest naturskönt belägna seaside-golfbanor är Ærø Golf Klubb. Golfbanan är en unik och högt belägen 18-hålsbana med utsikt över Fyns södra skärgård åt 3 håll. Gästspelare är välkomna och klubbens 9-hålsbana är öppen för alla. Ön storlek, ca 30 x 8 km, gör den idealisk för cykelturer. Ni kan följa 5 olika leder runt omkring på den vackra ön. På den årliga hamnfesten och Single Folk Festivalen i Søby kan ni uppleva massor av liv, stämning och musik.

Attraktioner

Upptäck stadens landmärke, den vackra, halmtaksklädda kvarnen Søby Mølle från 1881, som ligger mitt i Søby. I Ærøshoppen i Søby kan ni prova på att doppa era egna ljus. På Sæberiet, strax utanför Søby, kan barnen försöka göra tvålfigurer under skollovet. Søbygård är en herrgård med jaktslott och sidobyggnader från medeltiden och renässansen, och gården är omgiven av en vallgrav med en vindbrygga. Søbygård är vackert renoverad och där finns ett café och ett aktivitetscenter, och varje sommar kan ni gå på konstutställningar här. I närheten av Søby ligger Nordens vackraste fyr, Skjoldnæs Fyr från 1881. Fyren är byggd av granit, och är omgiven av strand, ett fågelreservat och Ærø Golf Klubbs banor. Om ni går upp de 57 trappstegen i fyren, kan ni njuta av en fantastisk utsikt över Östersjön, Lilla Bält och södra Fyns skärgård.

Utflykter

Ta en tur till den idylliska handelsstaden Ærøskøbing, som bjuder på en vacker, gammal stadskärna, en trevlig småbåtshamn, Ærøskøbing Bymølle och Ærø Museum. Museet visar bland annat utställningar om stenåldern, sjöfarten och jordbruket på Ærø. En del av museet är Flaske-Peters samling, som består av flera hundra flaskskepp – varav flera, som är mycket gamla (15 km). I den gamla sjöfartsstaden Marstal kan ni uppleva en charmig stadskärna och en mysig småbåtshamn. Marstal Søfartsmuseum visar intressanta föremål från sjöfartens historia i mer än 30 utställningslokaler. Här kan ni bland annat också se en kabyss, flera hytter och ett första klassens salongsdäck, och gå ombord på ett fartyg (24 km).