Stugor i Bågö
Destination

Bågö

Bågö

Hyr semesterstuga i Bågö - Boka här

Stuga i Bågö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Den mysiga, idylliska Bågø ligger i Lillebælt, c:a 30 min. båtfärd från Assens på Fyn.

Område

Bågø är en lantbruksö, som präglas av härlig natur, ro och harmoni. Ön, som är ett minisamhälle med bara c:a 30 invånare, är känd för sina stora, välskötta gårdar i byn som ligger mitt på ön. Vid färjeläget finns en mysig liten småbåtshamn. Ön har en kiosk och ett sommaröppet kafé, så större inköp får göras i Assens där det finns fina inköpsmöjligheter.

Strande

Öns bästa badstrand är en sandstrand som ligger nära färje- och småbåtshamnen.

Natur

Bågøs högsta punkt ligger 8 m ö h, men härifrån har ni en fin utsikt över Lillebælt. Bågø har två stora insjöar med ängsarealer mellan. Detta landskap lockar till sig ett stort antal flyttfåglar som, speciellt under vår och höst, besöker våtområdena. Dessa är dessutom utvalda som EU-fågelskyddsområde. Från de två fågelskjulen kan fåglarna observeras.

Aktiviteter

Det finns riktigt bra möjligheter för fritidsfiskare längs kusten - speciellt från den västra kusten och vid fyren. Ön är dessutom en idealisk semesterplats för naturälskare, som gärna vill utforska ön till fots.

Attraktioner

En enkel gravhög på öns sydkust vittnar om att Bågø har varit bebodd långt tillbaka i forntiden. Bågø Kyrka ligger på den nordliga delen av ön och har en enkel och vacker stilart. Den fridlysta fyren på öns östliga del är byggd 1816 och är därmed en av landets äldsta.

Utflykter

Assens är en 800 år gammal handelsstad med Danmarks vackraste gata. I den charmiga och välbevarade stadskärnan finns köpmansgårdar och gavelhus i korsvirke. Men Assens har också moderna byggnader och butiker samt en mysig marina. På Willemoesgårdens Mindestuer i Assens visas en sjöfartssamling med skeppsmodeller, målerier, galjonsfigurer, vapen osv. Fun Park Fyn i Aarup, är vattenland samt förströelser för hela familjen. När entrén är betald kan alla nöjen nyttjas fritt (19 km från Assens). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (38 km från Assens).