Stugor i Troense
Destination

Troense

Troense

Hyr semesterstuga i Troense - Boka här

Stuga i Troense, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Den idylliska gamla skeppstaden Troense ligger på nordöstra sidan av ön Tåsinge precis ute vid det härliga blå Thurøsund.

Område

I den trevliga och charmerande gamla staden Troense finner Ni bl. a de vackraste gator med de kulturminnesmärkta korsvirkeshusen från 1700-talet, en välbesökt småbåtshamn, inköpsmöjligheter och ett par restauranger. Troense är centralt beläget för sevärdheter och utflykter för hela familjen. Bl. a ligger Valdemars Slott mindre än 1 km från Troense och Svendborg med sin välbevarade gamla stadskärnan och med sina smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer, bara 7 km härifrån.

Strande

Det finns bra badmöjligheter och härlig strand vid Valdemars Slott Strand, Slottshagen. Stranden har dessutom ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten).

Natur

Det finns flera gamla, vackra skogar på Tåsinge, bl. a Stenodde Skov, Tvede Skov och Nørreskov. Från kyrktornet i Bregninge Kirke, som är belägen 4 km från Troense och ligger på öns högsta punkt, kan Ni uppleva en storslagen utsikt över området. I Nørreskov i Bregninge finns en gånggrift och fyra forntidsgravar. Monnet är ett fridlyst område på södra Tåsinge och här finner Ni gräsbevuxna stränder, vadställen och ett rikt fågelliv. Upplev Ingershøj, som med sin höjd på 7 m och en diameter på 41 m, är en av Danmarks största gravhögar. Härifrån har Ni en av öns bästa utsikter över södra Fyns skärgård. Tåsinge är allmänt en härlig ö med en vacker och orörd natur. Här kan Ni uppleva öar, holmar, skogar, höga häckar, fynska trädgårdar, idylliska byar på landet och doftande fruktplanteringar.

Aktiviteter

Det är möjligt att fiska från kusten i Troense eller från angörningsbryggan vid Valdemars slott. Förutom där, är det bra fiskeplatser i Svendborg och vid Thurø fördämningen. Golfspelare bör prova banan på Svendborg Golfklubb, som är en vacker och varierande parkbana i en lätt kuperad terräng, omgärdad av skog och fält med utsikt över den södra delen av Fyns skärgård. I Svendborg finns det dessutom ett stort bowlingcenter med gokartbana samt ett vattenland med alla faciliteter för hela familjen. Är Ni intresserade av att utforska Tåsinges natur på cykel, kan Ni hyra dessa cyklar i Troense. I Troense kan Ni dessutom hyra kanoter och kajaker.

Attraktioner

I Troense kan Ni uppleva gator med ett antal kulturminnesmärkta korsvirkeshus från 1700-talet. Gå inte miste om Danmarks vackraste slott, Valdemars Slott, precis vid Troense. Slottet byggdes på 1600-talet och inrymmer idag flera museer. Upplev bl. a konst-, möbel-, och jakttrofésamlingar samt de spännande leksaksmuseet. I närheten av slottet ligger en av landets äldsta vattendrivna kvarn, Ventepose Mølle, också med ursprung från 1600-talet. Kvarnen är i dag fridlyst och äges av Valdemars Slott. På museet Troense Søfartssamlinger finner Ni spännande utställningar av skepp och foton av skepp från förr i tiden. Besök Tåsinge Skipperhjem och Folkemindesamling och få här historien om det sagoomspunna kärleksdramat mellan lindansaren Elvira Madigan och löjtnanten Sixten Sparre, som båda mötte döden tillsammans i Nørreskoven, söder om Valdemars Slott.

Utflykter

Besök Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer - och med prägel av stadens historia, som går ända tillbaka den tidiga medelåldern. Där finns massor av kulturella upplevelse, bra inköpsmöjligheter och ett antal restauranger (7 km). Under sommarmånaderna seglar det vackra veteranskeppet Helge, byggt 1924, med fast turlista mellan Svendborg, , Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten och Valdemars Slott - en oförglömlig upplevelse. Det vackra Egeskov Slott i Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg (21 km). Langeland är med sin vackra natur och de många sevärdheterna också värt ett besök. Ön inbjuder till en bil- eller cykeltur eller en promenad i landskapet. Varje år i juli månad pågår Langelandsfestivalen, som drar till sig mer än 20 000 besökande till ön (21 km).