Stugor i Longelse
Destination

Longelse

Longelse

Hyr semesterstuga i Longelse - Boka här

Stuga i Longelse, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Longelse ligger vid Langelands östkust, strax söder om Spodsbjerg.

Område

Sommarstugeområdet Longelse ligger vid vattnet och det två små byarna på landet, Nørre och Sønder Longelse ligger ett par kilometer kusten. Ett par kilometer norr ut ligger den gamla, pittoreska fiskestaden Spodsbjerg med en liten, idyllisk fiskehamn, en småbåtshamn samt en färjehamn med förbindelse till Lolland. Longelse är ett trevlig, lugn och naturskön semesterort, som särskilt vänder sig till naturälskare, sportfiskare och andra, som önskar att koppla av i lugna omgivningar. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i de två små byarna Nørre och Sønder Longelse och 9 km härifrån ligger Langelands 'huvudstad' Rudkøbing med många affärer, restauranger, erbjudanden om aktiviteter och sevärdheter.

Strande

Ett par kilometer norr ut kan Ni utnyttja en bred och barnvänlig badstrand och dessutom finns en liten, trevlig sandstrand till Ert förfoganden vid småbåtshamnen i Spodsbjerg.

Natur

Longelse ligger i vacker natur och är omgivet av åkrar, skog och Langelandsbältet. Longelse Bondegårdsskov är en 8,5 ha stor och fridlyst skog med många kullar och gamla träd mitt på Langeland. Skogen har stått orörd i många år och framträder idag som en 'riktig' naturskog med bl. a ett rikt fågelliv. Precis utanför Spodsbjerg ligger den karaktäristiska Hatbakker, som bildades under den senaste istiden. Norr om Spodsbjerg ligger Løkkeby Enge, ett område med ängar nära kusten med goda förutsättningar för vadande fåglar. Omkring Tranekær finns flera skogsarealer med markerade vandringsleder. Längs stigarna i Åsø skogen kan Ni t ex uppleva något av öns otroligt rika fågelliv. Ca 22 km från Longelse ligger Ristinge Klint, som med sin branta sluttning höjer sig 20 meter över havet. Här kan Ni få uppleva en helt speciell vegetation. Från stranden är det ett förgrenat stigsystem till toppen, varifrån Ni kan njuta av den vackra utsikten.

Aktiviteter

Omgivningarna i den vackra naturen inbjuder till cykelturer och promenader. Cyklar kan hyras i Spodsbjerg. Området bjuder på bra förutsättningar för sportfiskare, eftersom det är möjligt att fiska direkt från kusten samt i den 20.000 m2 stora Spodsbjerg Lystfiskersø, som är ett underbart utflyktsmål för hela familjen. Om Ni vill fiska på havet, finns det möjligheter att hyra båtar i Spodsbjerg och Ni kan också följa med på havsfiske ombord på kutter från Spodsbjerg Havn. I Humble kan golfspelare prova banan på Langelands Golf Klubb (16 km). Det finns också möjligheter att besöka den vackra golfbanan i Svendborg (30 km). Upplev Langelands Festivalen, ett musikaliskt arrangement som varje juli månad drar till sig mer än 20 000 besökare till Langeland. Festivalen har musik och aktiviteter för hela familjen och pågår i fyra dagar.

Attraktioner

På Galleri Langeland utställes och säljs ett brett urval av lokal konst och konsthantverk under hela sommaren. Här arrangeras det också skiftande utställningar. Ett spännande galleri för konstintresserade (2 km). Den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing är Langelands största stad och här kan Ni uppleva de ursprungliga vackra husen. Langeland Museum i Rudkøbing utställer forntidssamlingar med bl. a vapen, silvermynt, glas och silverföremål (9 km). I Humble på Sydlangeland finner Ni den välbevarade långdösen 'Kong Humbles Grav', som består av 77 stora randstenar som står vid foten av gravkullen (16 km).

Utflykter

20 km norr ut ligger det röda Tranekær Slott. Slottet är högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. I slottsparken finner Ni 'Ticon', där konstnärer utställer spännande konst från naturen. Tranekær Slottsmuseum är inrättat i ett gammalt korsvirkeshus. Den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift och när vinden är gynnsam, maler man ekologiskt odlat korn. Vi kvarnen finns också ett museum om vindkraft och väderkvarnens utveckling. Besök Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer och som präglas av stadens historia, som går tillbaka ända till den tidiga medelåldern. Här kan Ni finna massor av kulturella upplevelser, bra inköpsmöjligheter och ett stort antal restauranger (30 km).