Stugor i Fyns Hoved
Destination

Fyns Hoved

Fyns Hoved

Hyr semesterstuga i Fyns Hoved - Boka här

Stuga i Fyns Hoved, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Fyns Hoved är vackert belägen ute på spetsen av halvön Hindsholm, som är känd för sin enastående natur och sitt rika djurliv, ända ut till Storebælt.

Område

Det mysiga sommarstugeområdet vid Fyns Hoved och den lilla byn Martofte avskiljer Kattegatt och Storebælt från varandra. Området är präglat av oförstörd natur, strand, fågelreservat och fridlysta områden. Här kan fritidsfiskare, fågelentusiaster och naturälskare finna idealiska betingelser. Men Hindsholm bjuder också på måleriska byar, stora herrgårdar och flera forntidsminnen. Fyns Hoved är ett mycket avmålat motiv, och kan ses på flera museer i området. Här finns möjlighet till inköp av dagligvaror, och 20 km söderut ligger den mysiga handelsstaden Kerteminde, där ni kan shoppa, äta och gå på sightseeing.

Strande

Det finns en bra badstrand utanför Fyns Hoved. Stranden är en barnvänlig sandstrand med sten och grunt vatten. Här hittar ni dessutom bra betingelser för vindsurfing och dykning. Vid Kerteminde finns det badstränder både söder och norr om hamnen. Det är sandbotten och stranden är mycket barnvänlig. Vattnet är mycket rent, och det flaggas med Blå Flagg.

Natur

Fyns Hoveds belägenhet på spetsen av Hindsholm, betyder att det är vatten på tre sidor om sommarstugeområdet. Kusten är präglad av gamla musselbankar, uddar, ett rev, grunda fågelområden och bra strand. Här är det ofta möjligt att få se tumlare, som simmar förbi mycket nära land. Halvön Hirsholmen är generellt präglad av ett enastående landskap med ett rikt djur- och fågelliv. Hela den norra delen av halvön är ett viktigt häckningsområde för fåglar. Halvön är mycket flack på många ställen, men norrut är det backar och höga sluttningar ut mot vattnet.

Aktiviteter

Den nordligaste spetsen på Hindsholmen är nog det område på Fyn som har de bästa fiskeplatserna. De ligger som ett pärlband längs kusten från Korshavn till spetsen på Fyns Hoved. Tack vare de korta avstånden, den varierande naturen och det rika djurlivet lämpar sig området väl för cykelturer. I Kerteminde kan ni spela tennis, petanque och minigolf; åka vattenskidor, dyka och spela beachvolley. Dessutom finns det möjlighet att åka på havsfiske med kutter från Kerteminde. Från Kerteminde Havn kan ni också segla en tur ut till den natursköna Romsø. Inom en radie av 35 km finns det hela tre golfbanor: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf och Odense Golfklub.

Attraktioner

På Fyns Hoved ligger galleriet 'På Hovedet'. Galleriet är kombinerat med ateljéer, restaurang, cirkusinspiration och skön belägenhet. Mellan Langø och Fynshoved hittar ni Mårhøj Jættestue (gånggrift), som är Danmarks största gravhög. Viby på Hindsholm är en av de mest välbevarade byarna på Fyn med bl.a. korsvirkeshus och en nyrenoverad holländsk väderkvarn, som under sommarperioden är i drift (14 km). Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig och charmig handelsstad med fiskehamn, en stor och mysig marina, spännande affärer, matställen och sevärdheter. Det är en helt speciell atmosfär bland byns smala gator och gränder med de färgsprakande små husen, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken (20 km).

Utflykter

Farvergården i Kerteminde var ursprungligen en gammal köpmansgård från 1630. Museet rymmer idag bl.a. en tjänstefolksbostad från omkring 1850 (20 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan ni, från en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett med en dykares ögon eller från utomhusbryggan komma i kontakt med t ex tumlare. Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, kultur, teater och gyckel (35 km). I Odense Zoo kan ni bl.a. uppleva en särskild schimpansavdelning och ett stort Oceanium. Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850. Terrariet i Vissenbjerg har Skandinaviens största samling av levande kräldjur och paddor från hela världen. Över 60 terrarier med krokodiler, ormar, fågelspindlar och leguaner. I parken hittar ni apor, känguruer, tvättbjörnar och getter (56 km).