Stugor i Ristinge
Destination

Ristinge

Ristinge

Hyr semesterstuga i Ristinge - Boka här

Stuga i Ristinge, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

På fritidsorten Ristinge på Langelands västkust kan ni njuta av den intressanta, mångsidiga naturen, den fina och barnvänliga badstranden och kulturella sevärdheter, när ni tillbringar semestern i en stuga här. Bo i en stuga på en av Danmarks vackra öar och bo på ett av Langlands mest populära resmål.

Område

Ristinge på Langeland består av en by, ett fiskeläge, sommarstugeområde, Ristinge Klint, ristinge Nor och en härlig badstrand. Byn Ristinge är präglad av gamla, vita gårdar. Precis bakom längan av sanddyner ligger Ristinge Havn. Fiskeläget är en liten, trevlig fiske- och jollehamn med massor av karaktär och här kan Ni köpa nyfångad fisk varje dag. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i Ristinge. Området bjuder dessutom på många aktiviteter, handelsstaden Rudkøbing och flera kulturella sevärdheter.

Strande

Ristinge Strand är en av Danmarks bästa badstränder med klitter och rent vatten. Den breda och 10 km långa badstranden i söderläge med vit sand är mycket barnvänlig, eftersom vattnet är lugnt och grunt.

Natur

Från stranden i ristinge är det via ett system av stigar tillgång till den imponerande 20 m höga Ristinge Klint, varifrån I har en vacker utsikt över området och skärgården. Ristinge Nor är den lilla våtmarken med lågt vattenstånd på den norra sidan av kusten i Ristinge Hale. Platsen är en viktig rastplats för vadande fåglar. Hatbakkerne består av 690 unika kullar, som ligger på en lång rad, och sträcker sig över hela Syd- och Østlangeland. I Nordenbro och Næbbeskov finns några speciellt flotta exemplar. Dovns Klint är Langelands sydligaste punkt och ett trevligt utflyktsmål. Överallt präglas Langeland av vackra skogar med markerade vandringsleder.

Aktiviteter

Det finns möjligheter till fiske längs hela kusten samt i områdets Put & Take fiskesjöar, bl. a i den vackert belägna Langelands sportfiskesjö. Kusten utmed Ristinge Klint, vid Keldsnor Fyr och vid Dovns Klint är populära fiskeställen. Den vackra 18-håls golfbanan på Langelands Golf Klubbs ligger bara 7 km från Ristinge. Medan Ni går en runda, kan Ni njuta av utsikten över Langelandsbæltet och Hatbakkerne. Fina naturupplevelser väntar längs de många markerade vandrings- och cykellederna i området.

Attraktioner

Från en kulle vid Ristinge Klint kan Ni se en gammal stendös/forntidsgrav. Vid Humble Kirke, 6 km från Ristinge, ligger den välbevarade långdösen 'Kong Humbles Grav', som består av 77 stora randstenar som står vid foten av gravkullen. På herrgården Skovsgaard, där det har inrättats flera museer, bl. a ett fordonsmuseum samt ett museum om tjänstefolk, och där visas en utställning om villkoren och vardagen om dem som en gång arbetade på gården Från Keldsnor Fyr på sydöstkusten av Langeland har Ni en vacker utsikt över Keldsnor och öns sydligaste spets.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina ursprungliga, vackra hus. Här finner Ni i den gamla delen av stan, de idylliska små gatorna belagda med kullersten, den trevliga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (20 km). Den före detta militäranläggningen Langelandsfortet i Bagenkop fungerar idag som museum och här kan Ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget. Bagenkop Havn på Langelands sydspets är en gammal, trevlig fiskestad. Atmosfären är god och särskilt på sommaren kan Ni uppleva den livliga och behagliga stämningen av semester när båtarna lägger till i stans lilla småbåtshamn. Här finns flera restauranger samt petanque banor. Ett av öns forntidsminnen är den välbevarade Hulbjerg Jættestue i Bagenkop. Här finns det möjligheter för att krypa in i den gamla gravkammaren.