Stugor i Vårö, Tåsinge
Destination

Vårö, Tåsinge

Vårö, Tåsinge

Hyr semesterstuga i Vårö, Tåsinge - Boka här

Stuga i Vårö, Tåsinge, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

I det trevliga området Vårø på Tåsinge är ni omgivna av fridlysta fågelområden, skog och vatten.

Område

Den lilla byn Vårø ligger på den södra delen av Tåsinge, som präglas av smala, slingrande vägar, små trevliga byar på landet med dammar, flotta skogar längs kusten, fruktodlingar, åkermarker, grönområden, strandängar och hav. Vårø är ett givet semestermål för naturälskare, fågelintresserade och sportfiskare. Omkring 2 km från Vårø ligger den stora, fridlysta och fågelrika strandängen Monnet och den 8 m höga Vårø Knude, direkt ut mot södra Fyns skärgård. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området och 14 km från Vårø ligger Svendborg, med dess karaktär från medeltiden, sevärdheter och bra shoppingmöjligheter och restauranger.

Strande

Det finns badstränder i Skovballe (2 km) och på båda sidor om Vemmenæshalvøen (8 km) och om ni vill bada vid en barnvänlig sandstrand med vit sand, sandbotten och grunt vatten, kan Slotshagen Strand vid Valdemars Slott (13 km) eller Smørmosen Strand på Thurø (24 km) rekommenderas. Det är dessutom populärt att vindsurfa vid Slotshagen Strand.

Natur

Det stora, fridlysta naturreservatet Monnet är ett av Fyns största område med strandängar. Området kan besökas större delen av året, men då strandfåglarna häckar här, är det förbjudet tillträde under försommaren. Vid slutet av Monnets flata strandäng ligger den 8 m höga Vårø Knude. Därifrån kan ni njuta av utsikten över Det södra Fyns skärgård. Tåsinge har inte mindre än 12 vackra skogar. I Nøddeskoven, söder om Valdemars Slot och Stenodde Skov på Vemmenæs, växer bokarna ända ned till kustslänten. Något sydväst om Valdemars Slot står en av Danmarks äldsta och största ek - Ambrosius-eken, som er ca. 7 m i omkrets. På den nordvästliga delen av Tåsinge ligger strandängen Tåsinge Vejle, som också kan erbjuda ett rikt fågelliv. Från ett fågeltorn i området kan ni följa vattenfåglarnas färd. Tåsinge är dessutom känt för sitt täta bestånd av rådjur.

Aktiviteter

Tåsinge är ett perfekt semestermål för fågelentusiaster, som kan följa det spännande fågellivet på den fridlysta strandängen Monnet samt på Tåsinge Vejle. Sportfiskare har också bra möjligheter här, eftersom ni kan fiska i fjord, Bält och hav. Nordöstra spetsen av Vemmenæshalvøen erbjuder öns bästa fiskemöjligheter (9 km). Det går att hyra mindre båtar på ön och segla runt i skärgården nära Tåsinge. Besök t. ex. några av de mindre, obebodda öarna och njut av den orörda naturen här. De gamla skogarna på Tåsinge lockar till långa promenader eller cykelturer. Ön är inte större än att ni kan uppleva den på cykel. Golfspelare kan prova en 18-håls, en 9-håls samt en Par 3-bana på Svendborg Golfklub (18 km).

Attraktioner

Ingershøj på den nordliga delen av Tåsinge är en av Danmarks största gravkullar med en höjd på 7 meter och en diameter på 41 meter. Härifrån kan ni njuta av en av öns bästa utsikter över södra Fyns skärgård (10 km). Upplev ett av Danmarks vackraste slott, Valdemars Slot, ved Troense (13 km). Slottet byggdes på 1600-talet och innehåller i dag flera museer. Nära slottet ligger en av landets äldsta vattenkvarnar, den fridlysta Ventepose Mølle, också ursprungligen från 1600-talet. Besök den gamla skeppsstaden Troense. Här finns det vackra gator med K-märkta korsvirkeshus från 1700-talet. Museet Troense Søfartssamlinger har spännande utställningar av fartyg och foton av skepp från äldre tider. På Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling, får ni veta historien om det sagoomspunna kärleksdramat mellan Elvira Madigan och Sixten Sparre, som 1889 tillsammans gick i döden i Nørreskoven söder om Valdemars Slot.

Utflykter

Besök den medeltida staden Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer (14 km). På Naturama i Svendborg kan ni se på uppstoppade djur i alla skiftande nyanser. Ni kommer helt tätt inpå valskelett, björnar, älgar, vildsvin, en enorm isbjörn samt hundratals fåglar. Ni kan ta på djurskinn och - ben och titta på Naturamas skiftande utställningar. Byggnaden för konst, SAK i Svendborg visar upp en permanent utställning av bildhuggaren Kai Nielsen och arrangerar dessutom spännande, varierande utställningar året om. Besök några av de andra intressanta öarna i södra Fyns Skärgård. Från Svendborg finns det färjeförbindelse till Skarø, Drejø, Hjortø och Ærø.