Stugor i Svendborg
Destination

Svendborg

Svendborg

Hyr semesterstuga i Svendborg - Boka här

Stuga i Svendborg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i Svendborg och bo inom gångavstånd till strand, skog, hamn och charmigt stadsliv.

Område

Hamn- och sjöfartsstaden Svendborg är huvudstad på södra Fyn och har en historia, som går ända tillbaka till den tidiga medeltiden. Här kan ni uppleva en gammal stadskärna med små, pittoreska gator, torg och charmiga innergårdar. Njut av hamnmiljön i Svendborg hamn, som har plats för färjor, småbåtar och tur- båtar som tar er runt i Fyns södra skärgård. Dessutom kan Svendborg erbjuda museer, teatrar, caféer, restauranger och utmärkta shoppingmöjligheter, bl.a. i Latinerkvarteret, som är känd för sin unika atmosfär och många konsthantverkare. När ni har semester i en sommarstuga i Svendborg har ni allt, vad ni kan önska er precis utanför dörren!

Strande

Christiansminde strand är en härlig och barnvänlig sandstrand med badbrygga. Stranden ligger vid park- och skogsområdet Christiansminde, öster om hamnen i Svendborg. Här kan ni koppla av i den mjuka sanden, bada i det grunda, klara vattnet, spela boll eller ha picknick med utsikt över södra Fyns skärgård.

Natur

Alldeles i närheten av Svendborg centrum, kan ni promenera i ”Rottefældeskoven”, som har en idyllisk å och vandringsleder. Skogen är vacker när som helst på året. Christiansminde är ett naturskönt område med skog och park, som sträcker sig längs kusten i Svendborgs östra del. Här ligger också den härliga badstranden med en badbrygga. En stig leder er längs med vattnet hela vägen ut ur skogen. Strax nordväst om Svendborg kan ni besöka skogen Hvidkilde, där det finns flera vandringsleder och flera sjöar, bl.a. den stora sjön Hvidekilde Sø, där ni kan titta på en idyllisk, vattenkvarn i korsvirke och med halmtak. Vid Valdemars slott på Tåsinge kan ni se på en 400 år gammal ”Ambrosius ek” med en stam på ca. 7 meter i omkrets.

Aktiviteter

När ni har semester i Svendborg, har ni många aktivitetsmöjligheter precis utanför er sommarstuga. Under sommarmånaderna kan ni t.ex. bowla, bada i ett vattenland och köra gokart här. Svendborgs läge vid vattnet ger er också möjlighet att bada, paddla havskajak och ta en båttur med en turbåt eller ett veteranskepp, runt om i Fyns södra skärgård. Ni kan cykla längs den 220 km långa skärgårdsstigen, som leder er genom ett fantastiskt landskap. Leden börjar i Lundeborg i öster och slutar i Falsled i väster. I området finns också många vandringsleder, bl.a. i skogarna och längs kusten. Längs kusten finns det många bra fiskeplatser, men ni kan också fiska i en av områdets Put and Take fiskesjöar. Golfare bör prova Svendborg Golfklubbs bana, som är en naturskön parkbana i en lätt kuperad terräng. Banan är omgiven av Hvidkilde skog och har utsikt över Fyns södra skärgård.

Attraktioner

Svendborg erbjuder många intressanta sevärdheter för hela familjen. Ni kan till exempel åka med på en båttur på vackra, gamla skepp, som anordnas av ”Maritimt Center Danmark”. Besök också upplevelsecentret ”Naturama” och upplev naturhistoria på ett nytt och levande sätt. I det idylliska korsvirkeshuset ”Anne Hvide Gård”, Svendborgs äldsta byggnad, kan ni se en utställning om Svendborgs historia och södra Fyns arkeologi. I ”Kunstbygningen SAK” kan ni se på varierande utställningar av konst och skulpturer. Den fredade, holländska väderkvarnen, ”Christiansmøllen” är Svendborgs kännemärke. Den vita kvarnen återuppbyggdes 1859 och var i drift fram till 1958. Den vackra kvarnen är upplyst i mörkret och kan ses från hela Svendborg.

Utflykter

Ni kan ta en utflykt till Tåsinge, som är förbunden till Svendborg med ”Svendborgsundbroen”. Här kan ni besöka Troense, som har många korsvirkeshus från 1700-talet och en trevlig marina. På museet ”Troense Søfartssamling” kan ni se skepp och foton av gamla fartyg. På ”Tåsinge Skipperhjem” får ni historien om Elvira Madigan och Sixten Sparre. Ett av Danmarks vackraste slott, Valdemars slott, ligger också på Tåsinge, och här kan ni besöka flera museer med bl.a. konst, möbler, jakttroféer och leksaker. När ni tillbringar er semester på Fyn, bör ni ta en tur till det imponerande Egeskov slott i Kværndrup - Europas bäst bevarade renässansborg. Här väntar er utställningar om bl.a. motorcyklar, veteranbilar och mode samt aktiviteter som Tree Top Walking, segways och en stor labyrint. Egeskovs trädgård är också en upplevelse i sig! (15 km)