Stugor i Humble
Destination

Humble

Humble

Hyr semesterstuga i Humble - Boka här

Stuga i Humble, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

I södra delen av Langeland, på semesterorten Humble, finns det vacker och orörd natur samt sommarstugor för alla smaker. Humble är ett attraktivt semestermål för dem, som vill vara aktiva i naturen och besöka några av Langlands många intressanta sevärdheter.

Område

Byn Humble ligger mitt på Sydlangeland och har ett blomstrande affärsliv och flera bra matställen. Området kring Humble är präglat av härlig natur och lantlig charm med små vägar och lantbruk. Det är bara några få km till badstränderna Ristinge Strand västerut och Bukkemose Strand österut. Det finns många aktivitetserbjudanden och kulturella sevärdheter i det här området. Ett idealiskt semestermål för fritidsfiskare och naturälskare.

Strande

En av Danmarks bästa badstränder, Ristinge Strand, ligger 6 km väster om Humble. Den breda, knappt 10 km långa badstranden med vit sand är mycket barnvänlig, eftersom vattnet är grunt. Bukkemose Strand, som ligger 7 km öster om Humble, är en fin och fridfull sandstrand. Här finns bra badmöjligheter och massor av utrymme för aktiviteter.

Natur

Humble Skov, som ligger precis väster om byn, är en härlig plats att vandra på. Vid Tryggelev Nor, 3 km söder om Humble, finns ett stort fridlyst fågelreservat. Från stranden vid Ristinge är det via ett stigsystem möjligt att komma till den imponerande, 20 m höga Ristinge Klint, varifrån ni har en fin utsikt över området och öhavet. Hatbakkerne består av 690 friliggande kullar, placerade på rad, som sträcker sig över hela Syd- och Östlangeland. Vid Nordenbro och Næbbeskov finns några speciellt fina exemplar. Dovns Klint är Langelands sydligaste punkt och ett charmigt utflyktsmål. Langeland är överallt präglad av vackra skogar med markerade vandringsleder.

Aktiviteter

Den härliga 18-håls Langeland Golfbane ligger bara 7 km från Humble. Medan ni spelar golf kan ni samtidigt njuta av utsikten över Langelandsbältet och Hatbakkerne. Det finns möjlighet att fiska längs kusten samt i områdets Put & Take-sjöar, bl.a. den vackert belägna Langelands Lystfiskersø. Kusten vid Keldsnor Fyr och vid Dovns Klint är populära fiske-spots. Fina naturupplevelser väntar längs de många markerade vandrings- och cykellederna i området.

Attraktioner

Den vackra Humble Kyrka är Danmarks fjärde största bykyrka och har landets äldsta kyrkklocka. Inte långt härifrån ligger den välbevarade långdösen 'Kong Humbles Grav', som består av 77 stora stenar. Några få km från Humble ligger herrgården Skovsgaard, där det är inrättat flera museer, bl.a. ett vagnsmuseum med gamla hästvagnar samt tjänstefolksmuseum, som visar en utställning om villkoren och vardagen för herrgårdens tjänstefolk. Ristinge Havn är en liten, mysig fiske- och jollehamn med massor av atmosfär. Här kan ni varje dag köpa nyfångad fisk. Från Keldsnor Fyr på Langelands sydöstkust har ni en fin utsikt över Keldsnor och öns sydspets.

Utflykter

Den f d militäranläggningen Langelandsfortet fungerar idag som museum, och här kan ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget. Bagenkop Havn på Langelands sydspets surrar av aktivitet. Hamnen fungerar som fiske- och jollehamn, och här finns flera matställen samt petanquebanor. Ett av öns forntidsminnen är Hulbjerg Jættestue (gånggrift) vid Bagenkop. Här är det möjligt att krypa in i den gamla gravkammaren. Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina vackra, originella hus. I den gamla bydelen hittar ni här de idylliska små gatorna med kullersten, den mysiga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn.