Stugor i Skåstrup
Destination

Skåstrup

Skåstrup

Hyr semesterstuga i Skåstrup - Boka här

Stuga i Skåstrup, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Skåstrup är ett lugn, trevlig och familjevänlig semesterort på Norra Fyn.

Område

Byn Skåstrup ligger i Båring Vig och har bevarat sina dammar, sitt ursprungliga gatunät och de många äldre egendomarna. Skåstrup ligger 8 km väster om den charmerande handelsstaden Bogense. Det trevliga sommarstugeområdet ligger nära vattnet i en fredlig och naturskön omgivning. Området är rikt på naturupplevelser och förslag på aktiviteter för hela familjen. Det finns tillfällen för inköp av dagligvaror i området. Annars är det bra inköpsmöjligheter och många restauranger i Bogense.

Strande

Den härliga badstranden i Skåstrup är mycket barnvänlig, eftersom vattnet är grunt. För Er som vill bada i lite djupare vatten, finns den långa badbryggan, som Ni kan använda Er av. Bottnen växlar mellan grovkornig sand och sten. Farvattnet utmed Skåstrup är lämpar sig för vindsurfing.

Natur

I området omkring Skåstrup är naturen mycket omväxlande och här finner Ni många olika typer av landskap. Langesøskovene är ett populärt utflyktsmål och här finner Ni godset och sjön med samma namn Langesø samt ett litet kapell, där brudpar älskar att ingå äktenskap. Det är möjligt att promenera runt omkring den 1 200 m långa sjön.

Aktiviteter

Det är bra fiskemöjligheter längs kusten, i områdets Put & Take fiskesjöar samt i havet; i en hyrd båt eller ombord på Skeppet 'Castor', som seglar ut från Bogense. Härifrån finns det också möjligheter att följa med på en dagstur till öarna Endelave, Tunø och Samsø. Golfspelare kan prova banan på Golfklubben Lillebælt i Middelfart. Det finns möjligheter för att hyra cykel i området och följa en av de många markerade cykelrutterna, som leder genom traktens härliga natur och förbi många sevärdheter.

Attraktioner

I Den Gamle Smedie i Skåstrup kan Ni se de handgjorda ljusstakarna, som tillverkas på platsen. En forntidsgrav (rundhøj) från forntiden kan upplevas i skogsområdet Nyhaven i Skåstrup. Ett besök på Kunstgården i Skovby i Middelfart bjuder på spännande, kulturella upplevelser. Harridslevgård i Bogense är ett spännande renässans slott med Danmarks största privatägda riddarsal. Hindsgavn Slott och slottspark i Middelfart, ligger ända nere vid Lilla Bält och är omgivna av skog. Besök den vackra parken med de många sällsynta träden och buskarna.

Utflykter

Bogense är med sin karaktär av handelsstad, sina gamla torg, krokiga gator, fina köpmansgårdar och många korsvirkeshus samt pittoreska hamn och Fyns största marina, absolut värt ett besök. Följ t ex den trevliga bäcken, som ringlar sig vackert genom Bogense. Den fridlysta ön Æbleø ligger utanför Bogense. Ön har en helt speciell natur, som kan upplevas längs den 7 km långa vandringsleden, som för Er ön runt. Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en modern och stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, kultur, teater, gyckel på stadens torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (45 km).