Stugor i Helnæs
Destination

Helnæs

Helnæs

Hyr semesterstuga i Helnæs - Boka här

Stuga i Helnæs, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Den lugna och mysiga halvön Helnæs är känd för sin vackra och oförstörda natur.

Område

Halvön ligger i Lillebælt och är med en smal fördämningsvall förbunden med Västfyn. Helnæs ligger c:a 20 km söder om Assens. På flera platser på halvön är det utsikt till både Fyn och Als. Här har det bott människor sedan stenåldern och halvön är rik på kulturella sevärdheter. Det idylliska och varierade landskapet gör halvön till ett idealiskt semestermål för dem som gärna vill fiska, bada, observera öns rika djurliv eller gå och cykla i naturen. Det finns inköpsmöjligheter och flera matställen i Helnæs By.

Strande

Det finns flera bra och barnvänliga badstränder på Helnæs. En av de mest besökta stränderna är Feddet. Likaså är det en riktigt bra badstrand vid Helnæs Made.

Natur

På Helnæs är det helt speciella och mycket vackra landskapet en naturupplevelse i sig själv. De tre mest anmärkningsvärda naturområdena är: Bobakkerne, Helnæs Made och Feddet. Bobakkerne ligger som en stor vall alldeles efter fördämningen, och är om sommaren täckt av färgrika blommor. Från backarna är det panoramautsikt över trakten och havet. Väster om Helnæs by ligger Helnæs Made, som är ett stort, fridlyst strandängsområde med vadar- och rovfåglar samt orkidéer. Feddet är en stor betesvall med en härlig badstrand på västsidan av Helnæs. Det finns dessutom flera skogsområden och ett rikt djurliv på Helnæs.

Aktiviteter

Det finns verkligen bra fiskemöjligheter längs Helnæs kuster, det är bra fiskeplatser bl.a. vid fördämningen och vid Helnæs Fyr. Vattnen utanför Helnæs lämpar sig väl för vindsurfing. Den omväxlande och inbjudande naturen på Helnæs med bl.a. kust, skog, strandängar och utkiksplatser inbjuder till cykel- och spatserturer.

Attraktioner

På halvön finns en antikvitetshandel samt flera gallerier. På kullarna, söder om Maden, hittar ni fem historiska gravhögar från stenåldern. Vid Linde Hoved, helt ute vid Lillebælt, ligger den 28 m höga Helnæs fyr, som kan besökas efter avtalad tid. Området är rikt på herrgårdar, som t ex Wedellsborg, Krengerup Slott, Brahesborg, och Hagenskov Slott. Vid Ebberup, 14 km från Helnæs By, hittar ni medeltidsborgen Hagenskov, där ni kan uppleva en gammal fängelsehåla.

Utflykter

Assens är en 800 år gammal handelsstad med Danmarks vackraste gata. I den charmiga och mycket välbevarade stadskärnan finns köpmansgårdar och gavelhus i korsvirke. Men Assens har också moderna byggnader och butiker samt en mysig marina (20 km). I skogsanläggningen i Assens kan ni ta en promenad runt om skogssjön eller spela schack på det jättestora utomhusschackbrädet. Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en två kilometer lång vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (33 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (47 km).