Stugor i Bro Strand
Destination

Bro Strand

Bro Strand

Hyr semesterstuga i Bro Strand - Boka här

Stuga i Bro Strand, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Bro Strand på den norra delen av Fyn är en populär och familjevänlig semesterort med härlig strand med badbrygga, unik natur med en liten hamn och många vackra sommarstugor. Från flera sommarstugor kan ni njuta av utsikten över havet. I Bro Strand finns det aktiviteter för hela familjen.

Område

Byn Bro framträder med sina ursprungliga gator och gamla vackra korsvirkeshus. Semesterområdet Bro Strand ligger i natursköna omgivningar mellan strand, skog och fält. Här finns dessutom den mysiga småbåtshamnen Varbjerg Havn. Området är rikt på naturupplevelser och aktivitetserbjudanden för hela familjen. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Bro, som ligger ett par km inne i landet bakom sommarstugeområdet. Annars finns det bra inköpsmöjligheter och många matställen i den charmiga handelsstaden Bogense, som ligger 14 km öster om Bro.

Strande

Som på de flesta platser på Nordfyn är det grov sandstrand med sten i strandkanten vid Bro Strand. Stranden är mycket barnvänlig eftersom vattnet är lugnt och grunt. För dem som vill dyka i vattnet finns här badbryggor till förfogande. Vattnet utanför Bro Strand är en bra plats att surfa på. Det finns också möjlighet att segla ut från stranden i en liten båt.

Natur

I området kring Bro är naturen mycket omväxlande, och här finns många olika landskapstyper. Langesøskovene är ett populärt utflyktsmål och här hittar ni godset och sjön med samma namn, Langesø, samt ett litet kapell, där brudpar med förtjusning ingår äktenskap. Det är möjligt att vandra runt den 1 200 m långa sjön.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten, i områdets Put & Take-sjöar, i havet, i en hyrd båt eller ombord på skeppet 'Castor', som seglar ut från Bogense. Härifrån är det också möjligt att åka med på en dagstur till öarna Endelave, Tunø och Samsø. För golfspelare finns det flera golfklubbar i närheten att välja mellan. Det finns möjlighet att hyra cykel i området och att följa en av de många cykelleder, som tar er genom traktens härliga natur och förbi många sevärdheter.

Attraktioner

Hos Den Gamle Smedie i Skåstrup kan ni se de handgjorda ljusstakar som tillverkas på platsen. En gravhög (Rundhøj) från forntiden, kan upplevas i skogsområdet Nyhaven vid Skåstrup. Harridslevgård vid Bogense är ett spännande renässansslott med Danmarks största privatägda riddarsal.

Utflykter

Bogense är, med sin handelsstadsmiljö, sina gamla torg, krokiga gator, fina köpmansgårdar och många korsvirkeshus samt den måleriska hamnen och Fyns största marina, väl värd ett besök. Följ ev. den mysiga bybäcken som slingrar sig vackert genom Bogense (14 km). Den fridlysta ön Æbleø ligger utanför Bogense. Ön har en helt speciell natur, som kan upplevas längs den 7 km långa vandringsleden, som tar er runt ön. Det vackra, vita Wedellsborg Slott med Slottspark ligger i Husby, och här är det tillträde till parken med dovhjort, sjöar samt sällsynta träd och växter (22 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (40 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö kring år 1850.