Stugor i Spodsbjerg
Destination

Spodsbjerg

Spodsbjerg

Hyr semesterstuga i Spodsbjerg - Boka här

Stuga i Spodsbjerg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Spodsbjerg ligger på Langlands östkust. I Spodsbjerg finns det en lång badstrand, ett trevligt färjeläge och många vackra sommarstugor i natursköna omgivningar. När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Spodsbjerg, kan ni ta en tur med färjan till Lolland eller besöka några av Langlands sevärdheter, som Langelandsfortet och Tranekär slott.

Område

Det trevliga sommarstugeområdet i Spodsbjerg ligger i ett naturskönt och familjevänligt område. Spodsbjerg har en liten idyllisk fiskehamn, en småbåtshamn samt en färjehamn med förbindelse till Lolland. Det finns restauranger samt möjligheter för inköp av dagligvaror i Spodsbjerg och bara 9 km härifrån ligger Langelands 'huvudstad' Rudkøbing med många erbjudanden om aktiviteter.

Strande

Det finns många bra stränder i området. T ex. kan Ni hitta en liten, trevlig sandstrand vid småbåtshamnen och söder om stan ligger det en bred och barnvänlig badstrand.

Natur

Precis utanför Spodsbjerg ligger de karaktäristiska Hatbakker, som bildades under den senaste istiden. Norr om Spodsbjerg ligger Løkkeby Enge, ett område med ängar nära kusten med bra förutsättningar för vadande fåglar. Runt omkring Tranekær finns flera skogsarealer med markerade vandringsleder. Längs stigarna i Åsø skogen kan Ni t ex. uppleva något av öns otroligt rika fågelliv. Ca 22 km från Spodsbjerg ligger Ristinge Klint, som med sin branta sluttning höjer sig 20 m över havet. Här är en helt speciell vegetation. Från stranden är det ett förgrenat stigsystem upp till toppen av branten, varifrån Ni har en underbar utsikt. Naturen på Langeland är allmänt präglad av härliga stränder, skog, åkrar och vackra landskap. Här finns så mycket skog, att boken, på några ställen, växer ända ned till kusten. På den södra delen av Langeland blir landskapet mer kuperat och här finns några fantastiska utsiktsplatser.

Aktiviteter

Den 150 km långa kusten bjuder bra möjligheter för sporfiske, vindsurfing, dykning, segling, bad och promenader på stranden. Det går att hyra cyklar och båtar i Spodsbjerg. Norr om stan ligger den 20.000 m2 stora Spodsbjerg Lystfiskersø, som är ett härligt utflyktsmål för hela familjen. Det anordnas också fisketurer på havet med kuttren 'Pescado', som dagligen har turer på Langelandsbæltet I Humble (18 km) finner Ni Langelands Golf Klubb. Det finns också möjligheter för att besöka den vackra golfbanan i Svendborg (28 km). På Langeland finns några vackra skogar med markerade vandrings- och cykelleder, som för Er genom den vackra naturen. Upplev Langelands Festivalen, ett musikaliskt arrangemang som varje juli månad drar till sig mer än 20 000 besökare till Langeland. Festivalen har musik och aktiviteter för hela familjen och pågår under fyra dagar.

Attraktioner

Den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing är Langelands största stad och här kan Ni uppleva de ursprungliga och vackra husen. Langeland Museum i Rudkøbing utställer forntidssamlingar med bl. a vapen, silvermynt, glas och silverföremål (9 km). 16 km norr om Spodsbjerg ligger det röda Tranekær Slott. Slottet är högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. I slottsparken finner Ni 'Ticon', där konstnärer utställer spännande konst från naturen. Tranekær Slottsmuseum är inrättat i ett gammalt korsvirkeshus. Den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift och när vinden ligger rätt maler man ekologiskt kornmjöl. Vid kvarnen finns också ett museum om vindkraft och om väderkvarnens utveckling. På Langeland är det ett mycket aktivt konst- och kulturliv, eftersom många konstnärer och författare har bosatt sig här under årens lopp.

Utflykter

I Humble finner Ni den välbevarade långdösen 'Kong Humbles Grav', som består av 77 stora randstenar som står vid foten av gravkullen (18 km). Bara några få kilometer från Humble ligger herrgården Skovsgaard, där flera museer har inrättats, bl. a ett fordonsmuseum med gamla hästkärror samt ett museum om tjänstefolk (13 km). Besök Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer och som präglas av stadens historia, som går tillbaka ända till den tidiga medelåldern. Här kan Ni finna massor av kulturella upplevelser, bra inköpsmöjligheter och ett stort antal restauranger (28 km).