Stugor i Svanninge
Destination

Svanninge

Svanninge

Hyr semesterstuga i Svanninge - Boka här

Stuga i Svanninge, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Svanninge ligger vid det vackra Svanninge Bakker på södra Fyn, 3 km norr om Fåborg.

Område

Sommarstugeområdet i Svanninge ligger i ett av Fyns vackraste områden, Svanninge Bakker, med en enastående utsikt över vidsträckta områden och med Lilla Bält i horisonten. Naturen som omger Svanninge, är präglad av underbara skogsområden, sjöar fina badstränder och ett fågelreservat. Svanninge ligger centralt placerat på Fyn och därför är det inte långt till större städer, aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området, men bara 3 km härifrån ligger den gamla handelsstaden Fåborg, där Ni kan hitta ett livligt affärsliv, små trevliga gator, många konsthantverkare, flera kulturella sevärdheter samt bra restauranger.

Strande

Eftersom Svanninge ligger ett par kilometer inne i landet, finns det ingen strand direkt i området med sommarstugor, men bara några få kilometer längre bort finns flera, bra och barnvänliga badstränder. Gemensamt för alla dessa stränder är, att det verkligen är bra förutsättningar för vindsurfing här. Klinten Strand i Fåborg är en riktigt härlig sandstrand med sandbotten, djupt vatten och 'Blå Flagga', dvs.; av myndigheterna godkänt badvatten (ca 3 km). Hesseløje Strand i Fåborg har finkornig sand, grunt vatten och sand-/ stenbotten. Med sitt grunda vatten är stranden mycket barnvänlig (ca 3 km). Strandholmen i staden Faldsled är en barnvänlig sand- och stenstrand med grunt vatten (7 km). En liknande strand finns i Bøjden, men här är stranden längre (10 km). Sinebjerg Strand är också en bra och barnvänlig badstrand och här kan Ni hyra båtar och kajaker (8 km söder ut). Vid området 'Knold' i Dyreborg finner Ni en strand med härlig sand, friskt och djupt vatten samt en badbrygga (9 km).

Natur

Svanninge Bakker, också kallat 'De Fynske Alper', ligger precis norr om Fåborg. Området är ett vackert och kuperat skogslandskap med ljungbeklädda kullar och ett nät av cykelleder och vandringsstigar. Här finns dessutom ett utsiktstorn med en utställning om Svannige Bakker. Sollerup Skov, ett par kilometer norr om Svanninge, ligger i ett vackert landskap med kuperad terräng. Inom naturområdet Trebjerg i Håstrup ligger Fyns tredje högsta punkt, som sträcker sig 128 m upp över havet och 'Dronningeruten' leder Er dit upp (8 km). I Dyreborg Skov, som ligger mot öst, kan Ni se rådjur och förövrigt njuta av den vackra naturen och den alldeles speciella atmosfären (9 km). Det fridlysta Bøjden Nor är ett fågelreservat där Ni kan få se ca 50 olika fågelarter. Längs de gräsbevuxna stränderna går en markerad vandringsstig och från ett observationsskjul finns det möjlighet att Ni kan få uppleva fågellivet på nära håll (10 km).

Aktiviteter

Golfspelare har möjlighet för att prova banan på Fåborg Golfklubb, som är en av Danmarks vackrast belägna bana med 18 utmanande hål. Banan ligger i Dakildegaard i den nordligaste delen av Svanninge Bakker. Trakten är mycket vacker och inbjuder till cykelturer och promenader längs de många stigarna. Vill Ni segla på Lilla Bält, kan Ni i Sinebjerg, 9 km söder ut, hyra båtar och kajaker. Det finns bra förutsättningar för vindsurfing hela vägen längs Horne Lands kust. Området är perfekt för sportfiskare, eftersom möjligheterna för fiske från stranden verkligen är bra längs hela kusten på Horne Land, p g a det fiskrika vattnet. Ni kan också segla med på havsfiske med kutter från Fåborg. I Fåborg kan Ni spela tennis i omgivningar med vacker natur, spela petanque och minigolf samt använda stadens simhall med bl. a en varmvattenbassäng, bastu och solarium.

Attraktioner

Grubbe Mølle i Svanninge är en nyrestaurerad holländsk väder- och vattendriven kvarn, ännu i drift. Här males det fortfarande kornmjöl och Ni får där också information om arbetet och om kvarnens historik. I den gamla handelsstaden Fåborg kan Ni uppleva den trevliga stämningen och besöka några av stadens många sevärdheter, som t ex den vackra köpmansgården 'Den Voigtske Gård', resterna av en fästning från medelåldern, Blomsterhaven Strandlyst, Fåborg Arrests fängelseutställning, Fåborg Miniby, Fåborg Stadshistoriska Arkiv och Fåborg Museum om Fynskt Konstmåleri (3 km). I det närliggande Hvedholm Slott finns en vinkällare och en butik med konsthantverk (4 km). Kaleko kvarn i Fåborg är Danmarks äldst fungerande vattendrivna kvarn, som ligger i mycket vacker natur i sin ursprungliga miljö (6 km). I Horne finns Fyns enda rundkyrka, som är byggd som en befästningskyrka omkring år 1100 (6 km).

Utflykter

Det vackra Egeskov Slott i Kværndrup finns det bl. a. trädgårdsanläggningar, en jätte labyrint och flera museer (23 km). Frydenlund Fuglepark är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen med vattenhål och stora fågelburar (30 km). Fun Park Fyn i Aarup, är ett äventyrsbad/park med djur som finns på bondgårdar samt diverse andra nöjen för hela familjen. När entréavgiften är betald är det gratis tillträde till alla attraktioner (37 km). Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en modern och stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, kultur, teater, gyckel på stadens torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (37 km). På Odense Zoo kan Ni bl a uppleva en speciell avdelning med schimpanser och ett stort Oceaneum. Den Fynske Landsby i Odense är ett lantbruksmuseum, som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet. Danmarks Jernbanemuseum är ett stort museum för lek och om teknik, upplevelser, upptäckter och nostalgi.