Stugor i Middelfart
Destination

Middelfart

Middelfart

Hyr semesterstuga i Middelfart - Boka här

Stuga i Middelfart, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Den charmiga Fynska handelsstaden Middelfart är centralt belägen i Danmark, alldeles ut till Fænøsund i Lillebælt och Lillebæltsbron.

Område

Middelfart är omgivet av skog, varierande kuststräckningar, härliga naturområden, små mysiga hamnbyar, broar och ett vackert slott. Upplev stadens stämningsfulla marina 'Middelfart Lystbådehavn' med bl.a. minigolfbana och grillplatser, den mysiga Kongebrohavn på Hindsgavlhalvön och den livliga trafikhamnen. Den blomstrande handelsstaden bjuder dessutom på ett otal affärer, matställen, trottoarkaféer, gallerier, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter.

Strande

Vid Middelfart Lystbådehavn hittar ni en härlig barnvänlig badstrand med Blå Flagg. Omkring 5 km norr om Middelfart centrum kan ni nyttja den fina sandstranden Strib Nordstrand, som också har Blå Flagg.

Natur

Middelfart är omgiven av vackra kustområden med smala farvatten, skogar och vackra kuperade naturområden. Kongebroskoven vid Hindsgavl Slott bjuder på härliga naturupplevelser året om, bra vandringsstigar, ett rikt fågelliv och en djurpark.

Aktiviteter

Golfklubben Lillebælt ligger c:a 200 m från Middelfart centrum. Banan är en naturskön, lätt kuperad och utmanande seasidebana med 18 hål och fin utsikt över Fænøsund och Lillebælt. Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten och de smala farvattnen gör det möjligt att hitta bra, vindstilla fiskeplatser. Det finns också flera Put & Take-sjöar till hands i området. Ni kan även åka på en fisketur på havet i en hyrd jolle eller ombord på en fiskekutter. Middelfart bjuder dessutom på bowlingcenter, simhall, tennisbanor och minigolfbanor. Cyklar, båtar och hästar kan också hyras i området. De vackra naturomgivningarna och skogarna kring Middelfart inbjuder till vandrings- och cykelturer där ni kan uppleva naturen på nära håll.

Attraktioner

På Grimmershus - Danmarks Keramikmuseum, kan ni uppleva nutida och internationell konst, studiokeramik och keramisk design i natursköna omgivningar. Henner Friisers Hus är Middelfarts äldsta hus från 1580. Huset är inrättat som museum och visar bl.a. två rum, en modell av staden från 1801 samt flera spännande samlingar. På museet Lillebæltsværftet kan ni uppleva en sjöfartsutställning, gamla jollar, träfartyg, jolleloft och en båthall. Psykiatrisk Museum i Middelfart från 1888 berättar om vardagen på ett psykiatriskt hospital 'förr i tiden' och ställer ut konst som patienterna har gjort. Middelfart bjuder dessutom på ett otal gallerier och utställningsplatser. Hindsgavn Slott och Slottspark ligger på Hindsgavlhalvön vid Middelfart, alldeles ut mot Lillebælt, och omgiven av skog. Besök slottet och den vackra gamla barockträdgården med dammar, terrasser, alléer samt många sällsynta träd och buskar (3 km).

Utflykter

Upplev äkta Fynsk idyll i de två kommunerna Nr. Aaby och Ejby (11-18 km). Här hittar ni mysiga bymiljöer, vackra kyrkor, korsvirkeshus och krokiga vägar. Fun Park Fyn i Aarup, erbjuder vattenland, ridhästar och andra nöjen för hela familjen (29 km). Besök Vissenbjerg Terrariet - Skandinaviens största terrarium med kräldjur och paddor från hela världen. Upplev krokodiler, ormar, leguaner, grodor och många andra exotiska djur på nära håll (32 km). Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (41 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850 (48 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' (58 km)!