Stugor i Faaborg
Destination

Faaborg

Faaborg

Hyr semesterstuga i Faaborg - Boka här

Stuga i Faaborg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Fåborg är en idealisk destination om ni vill fylla er semester med stadsliv, vacker natur, härliga badstränder, kultur och sevärdheter på en gång.

Område

Fåborg bjuder på en idyllisk handelsstadsmiljö med kullerstensgator, vackra hus och gamla köpmansgårdar, en charmig stadskärna, en mysig och livlig hamn, flera konsthantverkare, många sevärdheter samt bra inköpsmöjligheter och diverse matställen. Staden är omgiven av stränder och härliga naturområden, bl.a. Alléskoven, Pipstorn Skov, Svanninge Bakker och fågelreservatet Bøjden Nor. Det finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen i staden och i området, men vill ni uppleva mer, är det, tack vare Fåborgs centrala belägenhet endast kort avstånd till större städer och sevärdheter.

Strande

Klinten Strand i Fåborg är en riktigt härlig sandstrand med sandbotten, djupt vatten och Blå Flagg. Hesseløje Strand, även denna vid Fåborg, har fin sand, grunt vatten och sand-/stenbotten. Med sitt grunda vatten är stranden mycket barnvänlig. Kring Fåborg hittar ni flera bra mindre badstränder. Gemensamt för alla dessa stränder är, att det verkligen är goda förhållanden för vindsurfing här. Sinebjerg Strand är en bra och barnvänlig badstrand, och här kan ni hyra båtar och kajaker (5 km söderut).

Natur

Fåborg är omgiven av grön och frodig natur med backar, skogar och vatten. De två närbelägna skogarna Alléskoven och Pipstorn Skov, innehåller en del långdösar, gravhögar och bronsåldershögar. Svanninge Bakker även kallade 'De Fynske Alper', är belägna alldeles norr om Fåborg. Området är ett mycket vackert och kuperat skogslandskap med ljungklädda backar och ett nät av cykel- och vandringsstigar. Här finns dessutom en stor naturlekplats samt ett utsiktstorn med en utställning om Svanninge Bakker. Det fridlysta Bøjden Nor är ett fågelreservat där omkring 50 olika fågelarter kan observeras. Längs strandängarna går en markerad vandringsstig, och från ett observationsskjul har ni möjlighet att uppleva fågellivet på nära håll (10 km).

Aktiviteter

I Fåborg kan ni spela tennis i natursköna omgivningar, spela petanque och minigolf samt utnyttja stadens simhall med bl.a. varmvattenbassäng, bastu och solarium. Området kring Fåborg är mycket naturskönt och idealiskt för cykel- och vandringsturer längs de många stigarna. De närbelägna stränderna inbjuder till bad och strandaktiviteter. Det är goda betingelser för vindsurfing hela vägen längs Horne Lands kust. Området är idealiskt för fritidsfiskare då möjligheterna för kustfiske verkligen är fina längs hela Horne Land. Ni kan också åka på havsfiske med kutter från Fåborg. Golfspelare kan nyttja banan hos Fåborg Golfklub, som är en av Danmarks vackrast belägna banor med 18 utmanande hål. Vill ni segla på Lillebælt, kan ni i Sinebjerg, 5 km västerut, hyra båtar och kajaker. Från Fåborg kan ni åka med färjan till öarna Ærø, Avernakø, Lyø och Bjørnø.

Attraktioner

Den mysiga gamla handelsstaden innehåller många intressanta sevärdheter. Besök t ex Fåborg Arrests fängelseutställning - Danmarks enda, offentligt tillgängliga arresthus, där ni kan se en utställning kring bestraffning från medeltiden och fram till idag. I Fåborg Klokketårn, stans kännetecken, ställs bl.a. gravminnen och en gammal likvagn ut. Fåborg Miniby är en kopia av Fåborg som staden såg ut år 1900, i skala 1:10. Fåborg Museum för Fynsk Malerkunst ställer ut en vacker samling med målningar och skulpturer, skapade av Fynska konstnärer. Därutöver kan ni uppleva den vackra köpmansgården 'Den Voigtske Gård', resterna av en fästning från medeltiden samt Blomsterträdgården Strandlyst. På Hvedholm Slott i Fåborg finns en vinkällare och en butik med konsthantverk. Kaleko Vandmølle är Danmarks äldsta, fungerande vattenkvarn, som ligger mycket naturskönt i sina ursprungliga omgivningar (3 km). I Horne finns Fyns enda rundkyrka som byggdes som befästningskyrka kring år 1100 (5 km).

Utflykter

På det sköna Egeskov Slott vid Kværndrup finns bl.a. vackra trädgårdsanläggningar, en jättelabyrint och flera museer (23 km). Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål och volierer (32 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (39 km). I Odense Zoo kan ni bl.a. uppleva en särskild schimpansavdelning och ett stort Oceanium. Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850. Danmarks Jernbanemuseum i Odense är ett stort museum med lek och teknik, upplevelser, upptäckter och nostalgi.