Stugor i Gultved
Destination

Gultved

Gultved

Hyr semesterstuga i Gultved - Boka här

Stuga i Gultved, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

I Gultved kan Ni uppleva äkta byliv mitt på Fyn!

Område

Gultved är beläget i ett lugnt och naturskönt landskap i en vacker del på Fyn, nära Ringe och Egeskov Slott. Området är rikt på underbar natur, korsvirkeshus, slott, herrgårdar, forntidsminnen, aktivitetserbjudande och sevärdheter och en kort biltur tar Er till affärsstäder med butiker och restauranger, härliga badstränder samt Fyns många, spännande attraktioner.

Strande

Det finns många härliga badstränder längs Fyns kuster, bl. a på båda sidor om Svendborg och på flera ställen längs Fyns sydkust. T. ex kan Christiansminde Strand på den östligaste sidan av Svendborg rekommenderas. Denna härliga sandstrand lämpar sig för bad, solbad, promenader och olika typer av bollspel (22 km). Många av sydöstra Fyns stränder har klart och barnvänligt vatten och ofta finns det en badbrygga till hands.

Natur

Gultved är beläget i rogivande, lantliga omgivningar med åkermarker, kullar, mossar, ådalar, slingriga vägar, levande häckar, grön områden och små skogar. De många skogarna i området är speciellt idylliska och har ofta bra vandringsstigar, sjöar, åar och ett rikt djurliv. Ringe Sø är ett rekreativt och fågelrikt område, där Ni kan följa stigarna runt om i området till fots eller på cykel och observera de många vattenfåglarna (7 km). I skogen Mindelunden Gudbjerglund i Gudbjerg finns 4 st. långhögar från stenåldern (3500-3100 f.Kr.). Långhögarna är mellan 19 m och 117 m långa och 7 m breda (14 km). Svanninge Bakker i Fåborg är också känt som 'De Fynske Alper'. Detta område är ett vackert och kuperat skogslandskap med ljungbevuxna kullar och ett nät av cykel- och vandringsstigar. Här finns dessutom ett utsiktstorn med en utställning om Svanninge Bakker.

Aktiviteter

Det gröna, idylliska och orörda landskapet omkring Gultved lockar till vandring och cykelturer. Den närmaste 18-håls golfbanan finner Ni på Svendborg Golfklubb, som har en vackert belägen bana, från vilken det är utsikt över det södra Fyns skärgård från de högsta punkterna (15 km). I Gudme (17 km) kan Ni spela golf på en Pay & Play bana med 9 hål, som är vackert belägen i en gammal fruktodling. Sportfiskare kan fiska längs hela södra och östra Fyns kuster och där finns det verkligen fina fiskemöjligheter i Stokkebækken, som är ett mycket fiskrikt vattendrag mellan Gudbjerg och Vormark (ca. 14 km). Dessutom finns det flera, bra fiskeparker i området.

Attraktioner

På det imponerande Egeskov Slott i Kværndrup kan Ni se flera vackra trädgårdsanläggningar - bl. a en fuchsiaträdgård och en renässansträdgård en jätte labyrint och flera museer, som t. ex ett veteranmuseum, ett motorcykelmuseum, ett handelsbodsmuseum, ett leksaksmuseum, et dockhusmuseum och ett Falckmuseum (4 km). Ringe Museum har en utställning om livet förr i tiden i trakten och om lokalbefolkningens vardag (4 km). Det idylliskt belägna Broholm Gods i Gudme är en av landets äldsta herrgårdar. Vid den södra vallgraven kan Ni besöka ett museum med en forntidsamling, som består af 70 000 flint-, sten-, brons- och järnföremål, funna på Broholms marker. Den sengotiska huvudbyggnaden är renoverad och likaledes öppen för besökande (18 km).

Utflykter

Besök Svendborg som har bevarat sin gamla stadskärna med smala krokiga gator, torg och gårdsmiljöer. Här finns en trevlig hamn, ett antal kulturella sevärdheter, bra inköpsmöjligheter och många matställen (19 km). Åk t. ex med färjan från Svendborg till den idylliska och pittoreska ön Ærø, som har härliga stränder, vacker natur, trevliga städer och hamnar samt aktiviteter och sevärdheter (ca. 1½ timmes seglads från Svendborg). Gå inte miste om ett av Danmarks vackraste slott; Valdemars Slott i Troense. Slottet är byggt på 1600-talet och rymmer flera museer. Titta bl. a på det spännande leksaksmuseet (23 km). Besök H.C. Andersens födelsestad Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (30). Här finns också H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby och Odense Zoo.