Stugor i Langö, Nordfyn
Destination

Langö, Nordfyn

Langö, Nordfyn

Hyr semesterstuga i Langö, Nordfyn - Boka här

Stuga i Langö, Nordfyn, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Langø ligger på den nordvästra sidan av halvön Hindsholm, som är känd för sin fantastiska natur och sitt rika djurliv.

Område

Strax söder om Fynshoved och mitt emellan hav och fjord, ligger denna vackra semesterort med orörd natur, strand, ett rikt fågelliv och bra fiskemöjligheter. Hindsholm bjuder dessutom på pittoreska byar på landet, stora herrgårdar och flera minnesmärken från forntiden. Det finns inköpsmöjligheter i staden Martofte, 5 km från Langø och 15 km längre bort ligger den trevliga affärsstaden Kerteminde, där Ni kan shoppa, äta och gå på sightseeing.

Strande

Den 1-2 km långa stranden i bukten i Langø är en sandstrand med sten. Vattnet är grunt och platsen är särskilt passande för vindsurfing, eftersom vinden från havet blåser in över den släta landtungan, som skiljer havet från fjorden. I Kerteminde finns det badstränder både söder om och norr om hamnen. Det är sandbotten och stranden är mycket barnvänlig. Vattnet är mycket rent och det flaggas med 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten).

Natur

Langø är belägen på en landtunga, som är omgiven av havet på den ena sidan och fjorden på den andra. Det är möjligt gå ända ut till spetsen på näset, Langø Hoved. Halvön Hindsholmen är allmänt präglad av ett fantastiskt landskap med ett rikt djur- och fågelliv. Hela den norra delen av halvön är en viktig häckningsplats för fåglar. På många ställen är halvön mycket platt, men mot norr är det kullar och höga sluttningar ut mot vattnet.

Aktiviteter

Området lämpar sig väl för cykelturer. Prova t ex turen till Fyns Hoved, där Ni får uppleva en fantastisk natur och ett rikt djurliv. Den nordligaste spetsen av Hindsholmen är nog det område på Fyn, som har de bästa fiskeställena. Dessa platser ligger som pärlor på rad längs kusten från Langø till spetsen av Fyns Hoved. I Kerteminde kan Ni spela tennis, petanque och minigolf, åka vattenskidor, dyka och spela beachvolley. Dessutom finns det möjligheter för att följa med på havsfiske ombord på kutter. Från Kerteminde Havn kan Ni också ta en segeltur ut till den natursköna ön Romsø. Inom en radie av 35 km finns det så mycket som 3 golfbanor: Sct. Knuds Golfklubb i Nyborg, Odense Eventyr Golf och Odense Golfklubb.

Attraktioner

På Hindsholms yttersta nordspets ligger galleriet 'På Hovedet'. Galleriet är kombi- nerat med ateljéer, restaurang, inspiration från cirkus och är vackert beläget. Mellan Langø och Fynshoved finner Ni Mårhøj Jættestue, som är Danmarks största bronsåldersgrav. Viby på Hindsholm är en av de mest välbevarade landsortsbyarna på Fyn med bl. a korsvirkeshus och en nyrenoverad, holländsk väderkvarn, som är i drift under sommaren (11 km). Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig och charmerande handelsstad med fiskehamn, en stor och trevlig marina, spännande affärer, restauranger och sevärdheter. Det är en helt speciell atmosfär utmed stadens smala gator och gränder med sina färgglada små hus, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken (16 km).

Utflykter

Farvergården i Kerteminde var ursprungligen en gammal köpmansgård från 1630. Museet innehåller i dag bl. a rum från 1850, som visar hur allmogen och borgerskapet bodde (16 km) I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni, genom en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett från en dykares perspektiv, eller så kan Ni t ex, komma i kontakt med marsvin från en bro på utsidan (16 km). Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, kultur, teater, gyckel (31 km). På Odense Zoo kan Ni bl. a uppleva en speciell avdelning med schimpanser och ett stort Oceaneum. Den Fynske Landsby i Odense är ett lantbruksmuseum, som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet.