Stugor i Brunshuse
Destination

Brunshuse

Brunshuse

Hyr semesterstuga i Brunshuse - Boka här

Stuga i Brunshuse, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Brunshuse på Sydfyn är ett gammalt, fridfullt och idylliskt fiskeläge med hus från c:a 1890.

Område

Brunshuse ligger ut mot den mysiga Helnæsbugt vid Det Sydfynske Øhav ¿ alldeles mitt emot den natursköna halvön Helnæs. Området är idealiskt för golfspelare och fritidsfiskare, men vill ni koppla av i de fridfulla omgivningarna, bada, vandra eller åka på utflykt till några av Fyns många sevärdheter, kan området också rekommenderas. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och i Assens, som ligger bara 11 km från Brunhuse, hittar ni ett rikt utbud av butiker, matställen, sevärdheter och aktivitetsmöjligheter.

Strande

Brydegaard Strand vid Brunshuse är en av Fyns bästa badstränder med sand och grunt vatten. Det finns dessutom flera bra och barnvänliga badstränder på Helnæs. En av de mest besökta stränderna är Feddet. Likaså är det en verkligt bra badstrand vid Helnæs Made.

Natur

Det landskapet vid Det Sydfynske Øhav inbjuder till långa promenader, antingen längs stranden eller i terrängen bak kusten. På Helnæs är det helt speciella och mycket vackra landskapet en naturupplevelse i sig själv. De tre mest anmärkningsvärda naturområdena är; Bobakkerne, Helnæs Made och Feddet. I detta område finns några av Danmarks bäst bevarade stenåldersgravhögar. Bobakkerne ligger som en stor vall alldeles efter fördämningen, och är om sommaren täckt av färgrika blommor. Från backarna är det panoramautsikt över trakten och havet (5 km). Väster om Helnæs by ligger Helnæs Made, som är ett stort, fridlyst strandängsområde med vadar- och rovfåglar samt orkidéer (10 km). Feddet är en stor betesvall med en härlig badstrand på västsidan av Helnæs. Svanninge Bakker, även kallade 'De Fynske Alper', är en vacker och kuperad skogsterräng med ljungklädda backar och ett nät av cykel- och vandringsstigar. Från backarna är det fin utsikt över Sydvästfyn och Det Sydfynske Øhav (28 km).

Aktiviteter

Det ligger flera golfklubbar i området, t ex Vestfyns Golfklub vid Glamsbjerg (12 km) och Fåborg Golfklub (30 km). Det Sydfynske Øhav bjuder på många möjligheter för fritidsfiskare och seglare. Området är dessutom känt för sina goda surfbetingelser. För fritidsfiskare finns det goda utsikter till fångst i Lillebælt, vid fördämningen ut till halvön Helnæs, längs Helnæs kuster samt i områdets åar och vattendrag. Den vackra Put & Take fiskepark, som ligger helt ut till kusten vid Ebberup, är det också värt att slänga linan i.

Attraktioner

Vid Ebberup, 5 km från Brunshuse, hittar ni Gl. Alvernæs, som är en vacker, fynsk herrgård med ett karaktäristiskt torn, omgiven av park och skog, samt medeltidsborgen Hagenskov, där ni kan uppleva en gammal fängelsehåla. Assens är en 800 år gammal handelsstad med Danmarks vackraste gata. I den charmiga och välbevarade stadskärnan finns köpmansgårdar och gavelhus i korsvirke. Men Assens har också moderna byggnader och butiker samt en mysig marina (11 km). Vestfyns Hjemstavnsgård vid Gummerup är ett friluftsmuseum, där ni kan uppleva korsvirkesbyggnader, bohag, husgeråd och lantbruksredskap från åren 1750-1950 (12 km).

Utflykter

Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en två kilometer lång vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (23 km). Fun Park Fyn i Aarup, är vattenland med rutschbanor samt skoj och förströelser för hela familjen. När entrén är betald kan alla nöjen nyttjas fritt (28 km). I Fåborg kan ni uppleva byns många museer, gamla gator och vackra korsvirkeshus (30 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (37 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850. I Odense Zoo kan ni uppleva djur och naturscenerier från allvärldens länder. Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg (46 km).