Stugor i Bösöre
Destination

Bösöre

Bösöre

Hyr semesterstuga i Bösöre - Boka här

Stuga i Bösöre, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Bøsøre är belägen på Fyns östkust i lugna, natursköna och rekreativa omgivningar.

Område

Det mysiga och familjevänliga sommarstugeområdet mellan Nyborg och Svendborg är idealiskt för fritidsfiskare, naturälskare och alla som bara vill koppla av i fridfulla naturomgivningar. Bøsøre har en härlig badstrand och är omgiven av den karaktäristiska, idylliska fynska naturen. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området samt i den närliggande byn Hesselager.

Strande

Bøsøre Strand är en bra och barnvänlig strand med grov sand och grunt, stilla vatten. Vid klart väder kan Storebæltsbron skymtas från stranden.

Natur

Bøsøre är omgiven av vatten, skog och härlig oförstörd natur. Kajbjerg Skov ligger helt ut till kusten på Østfyn. Här finns skogssjöar och markerade vandringsleder. Ett par km norr om Bøsøre ligger också Tårup Lundeskov. Den mycket sällsynta klockgrodan håller till kring Klokkesøen vid Tårup Strand, och ni kan höra dens kväkande varma dagar under försommaren. Det finns flera vandrings- och cykelleder i det härliga landskapet bakom byn och längs kusten.

Aktiviteter

Det finns möjlighet att nyttja det tropiska badlandet med tre bassänger, spa och bastu hos Bøsøre Camping. Här kan ni också hyra cyklar och ridhästar. Inom en radie av 25 km ligger två bra golfklubbar; Nyborg Golfklub, som är vackert belägen ända ned till Nyborg Fjord, samt Svendborg Golfklub, som är belägen med utsikt över Det Sydfynske Øhav. För fritidsfiskare är området fyllt med möjligheter. Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten kring Bøsøre. Det arrangeras havsfiske med M/S Habeleto från Nyborg, Svendborg eller Lohals. Det finns också möjlighet att åka på fisketur med en kutter eller ta en segeltur på Storebælt från Lundeborg (14 km). I Svendborg Svømmeland är det aktiviteter för hela familjen; vattenrutschbana, vattenkanon, strömkanal, spa-pooler, varmvattensbassäng, barnbassäng, bastu och solarier.

Attraktioner

Hesselager Kyrka är anmärkningsvärd med sina halvbågeformade gavlar. Samma utsmyckning ses på herrgården Hesselagergård (5 km). Damestenen mellan Vormark och Hesselager är en c:a 1 000 ton tung sten av gnejs, som förts hit under den senaste istiden (4 km). I Vejstrup ligger Sydfyns Fugle- & naturpark. Den natursköna parken är med sina 30 000 m2 blommor, djur och vattenmiljöer en naturupplevelse för hela familjen (14 km). Brukskonstbutiker, gallerier och öppna verkstäder finns på flera platser i området.

Utflykter

Nyborg är en trevlig by med gamla, varsamt renoverade hus, vallar, som inbjuder till en vandringstur, samt många kulturella erbjudanden (19 km). Besök Svendborg som har bevarat sin gamla stadskärna med smala krokiga gator, torg och gårdsmiljöer, och med en prägel av byns historia som sträcker sig helt tillbaka till den tidiga medeltiden (23 km). Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg (29 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan ni, från utomhusbryggan eller från den långa undervattenstunneln, komma i kontakt med t ex tumlare (38 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (56 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.