Stugor i Dyreborg
Destination

Dyreborg

Dyreborg

Hyr semesterstuga i Dyreborg - Boka här

Stuga i Dyreborg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Nära Fåborg på den fynska sydkusten ligger Dyreborg, som är en lugn liten by med en idyllisk liten hamn och en bra badstrand.

Område

Från det mysiga och familjevänliga semesterområdet Dyreborg i Dyreborg Vig är det utsikt till Det Sydfynske Øhav. Här i det gamla, fridfulla fiskeläget hittar ni flera hus från 17-1800-talet, en liten stämningsfull hamn och ett naturskönt uppland. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Dyreborg. 6 km från Dyreborg ligger Fåborg, där ni hittar ett livligt handelsliv, små mysiga gator, många konstverk, flera kulturella sevärdheter samt bra matställen. Från Fåborg kan ni åka med färjan till öarna Ærø, Avernakø, Lyø och Bjørnø. Från Bøjden, 12 km från Dyreborg, går färjan till Fynshav på Als.

Strande

Stranden vid Dyreborg har grunt vatten och är därför mycket barnvänlig, men själva stranden är ofta täckt med tång. Vid Dyreborgs sommarstugeområde 'Knold' - c:a 1 km från Dyreborg by - hittar ni en annan strand med härlig sand, friskt och djupt vatten samt en badbrygga. Här finns dessutom bra förutsättningar för vindsurfing.

Natur

Alldeles bakom Dyreborg hittar ni den härliga Dyreborg Skov, där ni bl.a. kan uppleva dovhjort. Vid Bøjden finns en skön natur och ett naturreservat, där omkring 45 fågelarter häckar. Hela det 118 ha stora Bøjden Nor är fridlyst. Svanninge Bakker - De fynska Alperna - ligger nära Fåborg. Området är ett omväxlande skogs- och naturområde med ett rikt djurliv och bl.a. lövskog, barrskog, mossar, ängar, sjöar och vattendrag. Här finns dessutom en cykelled och många skogsstigar och vägar.

Aktiviteter

Det finns goda förutsättningar för kustfiske i utkanten av Dyreborg Skov och in mot Dyreborg. Trakten kring Dyreborg är mycket naturskön och inbjuder därför till cykelturer och promenader längs de många stigarna. Fåborg Golfklub, har en av Danmarks vackrast belägna banor med 18 utmanande hål. Banan ligger vid Dalkildegaard i den nordliga delen av Svanninge Bakker. Det finns minigolfbana vid Skoven Kiosk i Faaborg. Fåborgs tennisbanor ligger i praktfulla naturomgivningar, och ändå nära Faaborg centrum. I Fåborg Svømmehal finns varmvattenbassäng, bastu och solarium. Det finns dessutom möjlighet att åka på havsfisketur, turistseglats och dykartur från Fåborg.

Attraktioner

Blomsterträdgården Strandlyst vid Fåborg är en 7 500 m2 stor och frodig trädgård med bl.a. vattenlandskap, sjöar, klyftor, grottor, japanskt tehus och utkikstorn. Fåborg Arrests fängelseutställning är Danmarks enda offentligt tillgängliga arresthus. Här visas utställningar om bestraffningens historia från medeltiden och fram till idag. I källaren finns en exakt kopia av en gammal cell. Fåborg Museum för Fynsk Målarkonst är en samling målningar och skulpturer - uteslutande av fynska konstnärer. Den gamla byggnaden, Kaleko Mølle, är inredd med gamla möbler, redskap och husgeråd från trakten.

Utflykter

Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns bl.a. vackra trädgårdsanläggningar, en jättestor labyrint och flera museer (28 km). Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en två kilometer lång vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (37 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (44 km). I Odense Zoo kan ni bl.a. uppleva en särskild schimpansavdelning och ett stort Oceanium. Den Fynske Landsby är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.