Stugor i Marstal, Ærö
Destination

Marstal, Ærö

Marstal, Ærö

Hyr semesterstuga i Marstal, Ærö - Boka här

Stuga i Marstal, Ærö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Den charmiga hamnstaden Marstal på Ærø är omgiven av vacker natur och öns bästa badstränder.

Område

Marstal är Ærøs största stad och ligger precis vid slutet av öns östra del, Eriks Hale. Den gamla sjöfartsstaden är trevlig och charmerande med sina smala gator och gränder, vackra, gamla hus, stockrosorna, stadsliv och den pittoreska småbåtshamnen. I Marstal Havn kan Ni bl. a se en imponerande lång gråstenspir och en kalkugn, som fungerar som hamnens varumärke. Småbåtarna ligger sida vid sida med fiskekuttrar, jollar och färjor och här är det en riktigt trevlig atmosfär. Marstal bjuder på ett antal butiker, restauranger och kulturella sevärdheter. Från Marstal kan Ni segla till Rudkøbing på Langeland. Ærø är ca 30 km lång och 8 km bred på det bredaste stället. Här finns förutom Marstal också städerna Ærøskøbing samt Søby , som är den minsta. Dessutom har öarna flera små samfund och fiskelägen.

Strande

Den vita sandstranden, Erikshale Strand, ligger i den södra utkanten av Marstal. Stranden har härligt, rent badvatten och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Här finner Ni dessutom också en rad små, trevliga badhus i glada färger. Det finns flera andra bra barnvänliga badstränder hela vägen längs Ærøs kuster.

Natur

Marstal är omgivet av åkrar, plana våtmarker och härliga stränder. Ærø har generellt en helt enastående natur med härliga stränder, bukter, vikar, våtmarker, åkrar, markanta sluttningar, kuperade markarealer och skogsområden. Ut mot den sydfynska skärgården är kusten inte lika spännande som, ut mot Östersjön där kustremsan är mer kuperad och dramatisk med sluttningar och sanddyner. Gråsten Nor, några få kilometer väster om Marstal, ligger ett stort område av våtmarker med ett rikt fågel- och växtliv. Följ ev. den 8 km långa vandringsleden 'Sporet ved Noret', som leder Er genom området. Från den fridlysta Voderup Klint på sydkusten, 14 km från Marstal är det en fantastisk utsikt över havet och vid klar sikt kan Ni se ända bort till Als kusten, den nordtyska kusten samt till Flensburg Fjords inlopp. Från sanddynen är det möjligt, att via en stig, ta sig ned till stranden.

Aktiviteter

På Havkajak Center Marstal arrangeras det kurser av varierande längd. Det finns många vandrings- och cykelleder i området och det finns möjlighet för att hyra cyklar i Marstal. De många bukterna och vikarna längs hela Ærøs kust erbjuder de bästa förutsätt-ningarna för sportfiskare. Bland de särskilt bra fiskeställena, kan bl. a Ærøs Hale i Marstal, Drejet väster om Marstal, Urehoved i Ærøskøbing, Voderup söder ut och Skjoldnæs vid Fyrtårnet på nordspetsen av Ærø rekommenderas. Det är allmänt goda förhållanden för vindsurfare på Ærø. Det är väldigt populärt att ta en tur med flyg runt ön från Ærø Flygplats för att se hela skärgården från ovan.

Attraktioner

Marstal Kirke byggdes 1738 och kyrkans sju kyrkoskepp vittnar om stadens anknytning till havet och sjöfarten. Sjöfartsmuseet i Marstal består av fyra byggnader och av totalt 30 utställningslokaler med föremål om sjöfartens historia. Se på bl. a, över 200 skeppsmodeller och mer än 130 flaskskepp. I det idylliska Ærøskøbing, Danmarks bäst bevarade 1700-tals handelsstad, finner Ni vackra, gamla och fridlysta hus, gator från medelåldern, stockrosor, gårdsträdgårdar, spännande affärer, bra restauranger och en välbesökt småbåtshamn fylld av atmosfär (17 km). Ærøskøbing Bymølle är en vacker, restaurerad väderkvarn, som ligger precis i utkanten av stan. Ærø Museum i Ærøskøbing är ett hembygdsmuseum, som visar samlingar av forntidsfynd från bosättningar från stenåldern, utställningar om sjöfart, fastlands- och handelsstadskultur osv. Hammerichs Hus är i ordningställt i konstnärens eget hem från 1700-talet. Här finns bl. a en samling antikviteter.

Utflykter

Besök t ex några av de små ursprungliga hamnmiljöerna i exempelvis Kleven och Strandbyen. Søbygaard är en gammal fästningsvall där en borg en gång har stått, med bevarade byggnadsverk från medelåldern och renässansen, vilket gör platsen till ett inhemskt kulturarv (21 km). Søby ligger på den nordvästra udden på Ærø. Staden är en gammal fiskarstad och är med sin marina, den vackra kyrkan, väderkvarnen Søby Mølle från 1881 med sitt stråtak och trevliga atmosfär, absolut värda ett besök (24 km). Skjoldnæs Fyr ligger omgiven av vacker natur på nordspetsen av Ærø, med bl. a 'Næbbet', en våtmark med många fågelarter (27 km).